Menu
Odling / Trädgården

Midsommarträdgård

Det är kväll och jag smyger omkring i trädgården. En arbetsdag kvar innan min semester och jag bara njuter och det känns som jag redan är ledig. Värmen är tillbaka och rosorna blommar.

I år odlar jag tomat och två olika chili. Tomaten börjar att ta sig och växer nästan så det syns.

En cocktailtomat tror jag det är.

Lavendeln är på gång också och börjar bli riktigt blå men doften är inte här än.

Och även om rosorna sägs vara drottningar så tycker jag digitalis är ståtliga romantiska typer som jag absolut inte vill vara utan. De självsår sig från år till år och ibland flyttar jag lite på dom. Kul med höjd i rabatten också.

En väninna till mig har gått en kurs om engelska trädgårdar och tydligen odlar de i elva olika nivåer medan det i Sverige är vanligast med tre eller fyra. Gräsmatta, rabatt, häck och träd. Intressant och jag måste läsa på lite mer om det där. Jag blev inspirerad och ställde krukor på stolar mitt i rabatten för att komma upp lite mer i höjd, iallafall ovanför häckhöjd.

Det här är Royal Jubilee som jag har haft i tre år men inte orkat plantera än. Den står snällt i en kruka och jag lovar att försöka få ner den i jorden snart.

Här sitter jag på bänken och fotograferar trädgården. Bästa stället.

Så avslutar jag kvällen med ett litet mjukt rosenhjärta.

Nu ska jag se sista på fotbollen och hoppas att Zlatan petar in den. Trevlig kväll!

No Comments

 • Asta
  23 juni, 2016 at 08:17

  Jag och en kompis bilade runt i södra England en sommar och vi tittade bl.a. på engelska trädgårdar – SÅ härliga. Men så mycket jobb det måste ligga bakom. Jag hade väldigt gärna haft en engelsk trädgård, men jag tror att jag är för lat. Dessutom har vi fel odlingszon.

  Reply
 • ✫ Fru Eriksson
  27 juni, 2016 at 12:15

  Waooooooo otroligt vackert ❤️ …
  /Kram finaste!

  Reply

Leave a Reply