Menu
Inredning

Pala – en vas av Helena Tynell

Hej Måndag!

I brist på snygga outfitsbilder så kommer här en grön härlig vas som jag fångade in på Reform Furniture i helgen.

Den heter Pala och är formgiven av Helena Tynell för Riihimäen Lasi. Glaset är färgat med uran. 🙂 Även känt som uranglas eller vaselineglas. Vaddå uran? Jo, det användes till att färga glas grönt för länge sen och strålningen är inte värre än en radio typ. Det blir dessutom självlysande om man lyser med en ultraviolett lampa. Coolt, lite knäppt och scary på en gång.

Jag gillar mest den limegröna färgen som är hur vårig som helst. Grönt har alltid varit min favoritfärg och jag växte upp med samma vas, fast i en mörkare färg.

Så nu står den här i köket och lyser, och mitt hem är lite mer radioaktivt än vanligt. 🙂

På återhörande. ♥

No Comments

  • Asta
    17 maj, 2016 at 08:20

    Det var ju en spännande vas. Hade varit kul att se den i mörker. När den blir självlysande.

    Reply

Leave a Reply