Menu
Trädgården

Vitsippor, Makro & Valborg

Amen ljuvligheters ljuvligheter!

Hej och idag kommer det mycket bilder. För hur skulle jag kunna välja? Och varför snåla? Nixpix. Ni får allihopa. För jag vill visa alla. 🙂

Vitsippor i trädgården och en sorts försök att fota makro nära, nära. Det var lite klurigt för jag har inget makroobjektiv som är vettigt utan jag monterar närbildslinser på mitt lilla objektiv. Eller så får jag ta mitt tele-makro som inte ens passar till kamerans format utan det blir hejvilt.

Men borsett från det lite kluriga och nästan pyssliga fotograferandet, så var det jättekul även om det blåste och sitta på huk en längre stund har sina begränsningar. Jag kommer troligtvis känna av det i morgon i benen.

Idag är det Valborg och vi tar det lugnt hemma. Massor av borden och några små måsten som jag struntar i och bakar ett bröd i stället. En het chiligryta står på spisen ett par timmar tills ikväll. Kanske blir det så sent att vi äter efter Valborgselden? Kan ju vara gott att värma sig med.

Ge mig sol, jag sträcker mig lite till…..uppåt!

En blå pärlhyacint fastnade också på bild och en bladlus, men han var lite för blyg för att ställa upp på bild i bloggen.

Och för att knyta an till tidigare inlägg om motivation och driv så är det här en sak som jag tycker är jättekul och tiden flyger. Fotografering och pysslande med det tekniska och bilder och blogg. Men det räcker som hobby för mig, jag vill inte jobba med det tror jag. Men bara känslan att vakna till? Bli engagerad och få något vilt i blicken och känna -det här var kul?

Det var liksom så länge sen jag kände så. Att ha tid att bara förlora mig i det som lockar för stunden.

Sen är det märkligt med bilder också, hela processen. En sak att se en bild genom kamerans sökare och trycka av, att vara ute i naturen. Senare inomhus, att återuppleva händelsen, och allt det vackra en och flera gånger på en bildskärm. Att njuta en gång till och få nya infallsvinklar, nya känslor och få bevisat att jag faktiskt var ute, ute i det gröna härliga.

Sen. Sen kommer den tredje grejen. Att dela med sig. Att få visa upp det jag tycker är vackert och kanske kanske glädja någon annan. Det gör mig jätteglad och förväntansfullt ödmjuk. Man vet aldrig vem som kikar in i bloggen, eller vilket humör den är som sitter på andra sidan skärmen någon annanstans. Om jag kan glädja någon eller ge lite energi så är det ju toppen.

Så jag fortsätter att lägga ut massa bilder. 🙂

Trevlig Valborgskväll!

No Comments

 • Junitjej
  30 april, 2016 at 22:23

  Vilka fantastiska bilder!

  Reply
  • Lingon
   30 april, 2016 at 22:43

   Tusen tack! ?❤️?

   Reply
 • msemschen
  2 maj, 2016 at 06:43

  Jag tänker precis som dig, bilder skänker glädje i flera steg. Det som nog är häftigast för mig är att se mina bilder på andras väggar. Det är häftigt.
  Som vanligt har du tagit underbara foto.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   2 maj, 2016 at 09:17

   ❤️? Tack rara. Foto är världens bästa hobby.
   kram

   Reply
 • Åsa
  2 maj, 2016 at 22:43

  Nä, man behöver inte göra allt till ett jobb 🙂 … men jag som är bildgalen (inte bindgalen) i kombination med att jag hatar att bli fotad och att fota, med andra ord en riktig expert… jag tror ju att om du någon gång får för dig att ”göra något mer av det”, så skulle det gå med lätthet för dig. Du tar så otroligt bra bilder. Det är inte bara teknik och komposition, utan där är någon slags själ och ”musikalitet” i det. Det är som om bilderna liksom nynnar en glad sång inuti sig. Jag är ett fan, så tack för att du lägger ut dem till allmänt beskådande!

  Reply
  • Lingon
   3 maj, 2016 at 06:36

   Tack. Tack för den finaste kommentaren ever, och jag kommer att spara den som något fint jag tänker läsa då och då när jag är sugen på lite godis och leenden.
   Jag blev jätteglad!
   Ha en finfin dag. <3

   Reply

Leave a Reply