Menu
Tunga grejor

Motivation och läppvalla

Vad gör mig motiverad?

Jag var tvungen att ställa mig själv frågan och det är tomt. Tomt? What!

Det har känts ganska trögt sista dagarna på jobbet och livet i största allmänhet. Jag är absolut inte ledsen eller deprimerad. Men var fasen är gaspedalen och lusten att tuta och köra?

Kanske har jag bara glömt bort vad det är som driver mig. Kanske hittar jag tillbaka. Eller så får jag väl byta jobb eller hitta min motivation. Min sporre, min tävlingslusta och mina ambitioner. För jag är en tjej som gillar driv, och mål och välfyllda anteckningsböcker med idéer.

Vad gör mig motiverad?

Hm.

Jag återkommer.

Det är så otroligt viktigt för mig att stanna upp och tänka efter, analysera och sen kliva i väg på nästa stig som visar sig på kartan. För slentrian och seghet är livet för kort för. Om man kan välja.

Utöver det har jag köpt nytt läppstift. Superfint från Clinique i nån sorts matt konsistens som känns som sidensammet på läpparna utan att täppa till. Toppen och trutmun får jag på köpet varje gång jag ser mig själv i en spegel. Puss. Puss.

Om någon orkar så tala gärna om vad som motiverar dig. 🙂 Tanken på nästa semester? Att ha roligt på jobbet med kollegorna? Att det är meningsfullt och ansvarskrävande. Att du får känna dig duktig? Lönen? Jag vill gärna höra. Kram och trevlig kväll!

No Comments

 • msemschen
  28 april, 2016 at 21:08

  Jag går ju hos en arbetslivscoach och jobbar med just dessa sakerna.
  Vi började med att ta reda på vad min värderingar var, de värderingar som jag har måste finnas hos min arbetsgivare också för annars börjar humöret sjunka, motivationen och drivet också.
  Idag sammanställde vi det vi jobbat med de sista veckorna och vi kom fram till att jag är en kommunikatör som måste ha ett arbete som är påverkningsbart och mitt arbetsroll är koordinator/arbetsledare/projketledare/entreprenör.
  Det måste finnas personlig utveckling, jag måste känna att det är meningsfullt och jag vill hjälpa andra (inte omsorg) för att jobbet ska vara hållbart.
  Jag har också kommit fram till att jag inte vill vara egen företagare, jag tycker om att slippa ansvar, jag vill skapa och ordna. 🙂
  Nu ska bara Höörs kommun förstå att jag är perfekt för just dem! hahaha

  Jag vill ha ett bra betalt jobb dvs ett jobb där jag känner att jag tjänar tillräckligt för att leva det liv och den livsstil som vi valt att leva men det måste också vara ett jobb där allt ovan är uppfyllt. Hellre lite lägre lön och ett jobb som jag mår väl på en ett högavlönat jobb där jag inte trivs.
  Iom att jag lever med Fibromyalgi så är jag extra känslig för att inte trivas, när jag inte trivs ökar värken och när den ökar faller allt.

  Kram

  Reply
  • Lingon
   28 april, 2016 at 22:11

   Jag håller alla tummar att jobbet kommer till dig. 🙂 Det är verkar ju superbra att gå hos en coach så man reder ut vad man vill egentligen. Jag tänker att bara jag känner mig behövd och det är viktiga arbetsuppgifter så kan jag göra lite vad som helst men det är ju mer komplext än så faktiskt. Det är många faktorer som gör att man trivs och känner mening.
   Samtidigt så kanske det kan vara enkelt ibland.
   kramar och tack för ditt svar

   Reply
 • Lina
  28 april, 2016 at 21:28

  Du är jättefin i läppstick!!! Vet inte hur många läppstift jag har köpt men vågar inte ta på mig det….
  Känner så igen det i det här med motivation. Jag har ingen riktigt egen. Varje dag bara går med alla måsten. Det som motiverar mig att stiga upp varje dag är barnen, de behöver alltid min hjälp och det är min skyldighet som förälder.
  KRAM

  Reply
  • Lingon
   28 april, 2016 at 22:13

   Tack! Jag känner mig lite väl målad i just detta matta, men samtidigt så tror jag det kommer att fungera. 🙂
   Ja, jag känner igen det där. Man gör det man har på sin lista av måsten, men sen då?
   Kramar och må väl

   Reply
 • Asta
  28 april, 2016 at 22:54

  Det kanske är våren som gör att det känns lite tomt. Min mamma sa alltid att luften var så stark på våren och att det gjorde en trött.

  Reply
  • Lingon
   28 april, 2016 at 22:57

   Så fint sagt. Helt fullständigt kristallklart just så.

   Reply
 • Anne
  29 april, 2016 at 06:14

  Jag är galet vårtrött och bara sover så vansinnigt omotiverad är min nuvarande status. Nya läppiset ser ut att passa dig perfekt!

  Reply
  • Lingon
   29 april, 2016 at 10:39

   Vet precis hur du menar.:-) Sängen är min kompis. Och tack!!

   Reply
 • Marie
  29 april, 2016 at 16:56

  Det är så lätt att hamna i jobba, äta, sova, jobba. Och tiden far iväg och ingen tid finns kvar för allt det roliga. Naturen är min inspiration. Där hittar man stillheten och detaljerna som drar mig ur den där spiralen åtminstonde för ett ögonblick.

  Reply
  • Lingon
   30 april, 2016 at 16:42

   Naturen är bara bäst. 🙂 Jag hoppas jag kan komma ut lite mer än vad jag gör nu. Trädgårdsarbete, och det lugna.
   Trevlig helg!

   Reply

Leave a Reply