Menu
i Köket

Inget vete tack, eller har du spanx?

Så nyttig jag är då? 🙂

Jag kämpar med maten just nu och ändrar mina vanor. Inget stort egentligen men det påverkar mig stort. Tyvärr tillhör jag dem som inte tål gluten och jäst särskilt bra så jag fimpar brödet. Och det är så svårt.

Men det går bra, hurra. Kvällens middag är lite kokt bönpasta, varmrökt lax och en stor dos sallad i en salig röra. Jag undviker inte kolhydrater som pesten utan äter majs och havregrynsgröt men det känns ändå stor skillnad i blodsockersvängningarna. Nu är jag lugnare, har mindre sötsug och kan koncentrera mig. Och så det bästa av allt såklart.

Slippa ha ont i magen hela tiden och känna mig som en ballong.

Det är guld värt.

På alla sätt och vis.

Jag är inte glutenallergiker ska sägas, jag har kollat det. Men om jag mår bättre utan så är det ju så. Och jag kan njuta en kaka utan att tänka på att det skadar mitt tarmludd.

Ikväll har jag bakat Chia och Nyponbröd som luktar ganska skumt men en recension kommer senare. Och så har jag köpt spanx, hihi. Men det är en annan historia det. Håller dock in magen lika bra eller ännu bättre än en icke-mjöldiet.

Spanx eller vete? Tja. 🙂

Jag tror det är väldigt vanligt att man är känslig för gluten, jäst och stärkelse. Men många klarar det nog bra, bara inte jag.

Trevlig kväll!♥

 

No Comments

 • Sahra
  26 april, 2016 at 22:07

  Har uteslutit gluten sedan några veckor. Fick tipset att prova det för att få ordning på sköldkörteln. Född med hypotyreos o har haft den under kontroll med medicin men med stigande ålder verkar den helt ballat ur. Känner mig lugnare, något piggare, sover bättre plus några andra förbättringar. Nu har jag fått med hela familjen på detta. Tror verkligen på fördelarna med att utesluta. Bröd är dock min svaghet. Älskar bröd. Så lätt är det inte. Men vi kämpar på eller hur? Hälsan först

  Reply
  • Lingon
   26 april, 2016 at 22:26

   Intressant. Håller tummarna att det ger effekt på din sköldkörtel. <3 Jag tror många hälsotillstånd förbättras om man minskar eller utesluter gluten. Själv känner jag mindre värk, mer energi och så känns det liksom lite lättare. Mindre nedstämdhet, tjoho.
   Fast en macka är ju väldigt gott och vi ska inte prata om pasta. Men ger det resultat så väljer jag hälsan framför en vetefylla.
   kramar och må så gott

   Reply
 • Anne
  27 april, 2016 at 09:40

  Vilket härligt babbligt inlägg och jag både hör och ser dig när jag läser. Saknar dig! Skönt att magen blir bättre – jag har nästan helt uteslutit mjölproddukter helt enkelt för att det gör mig gott. Tusen kramar

  Reply
  • Lingon
   27 april, 2016 at 16:17

   Jag babblar gärna på och vad roligt att du kikar in. 🙂 Miss you too.
   Massa kramar och vi hörs snart <3

   Reply
 • msemschen
  28 april, 2016 at 21:11

  Men du, Spanx. Väller det inte ut någon annanstans då? Jag förstår liksom inte riktigt hur det är tänkt att fluffet bara försvinner? Med den livliga fantasi som jag har så ser jag framför mig hur jag drar på mig Spanx och plötsligt så sitter muffinsringen på låren istället. hahaha

  Reply
  • Lingon
   28 april, 2016 at 22:03

   Hihi, nej det är en förvånansvärt bra grej. Jag trodde aldrig det skulle fungera så bra som det gör. 🙂
   kram

   Reply

Leave a Reply