Menu
Trädgården

Vårträdgård – en liten uppdatering

Jag kikar in på en snabb trädgårdsvisning. Det händer saker även om det känns långsamt. 🙂 Rosen har börjat skjuta skott och jag kan nog inte klaga på långsamt hos den för det verkar växa 2-4 cm om dagen när det är sol ute.

Det bådar gott. 🙂

Jag är förstås lite spänd på om det blir en bra rossommar eller inte? Vi får se.

En stor gren av Trollhasseln fick följa med hem och jag har helt enkelt bara satt ner den i backen. Först var tanken att bygga en coolt katträd med avsatser att sitta på men nu så får det vänta lite. Drömmen hade ju varit om den slog rot men jag är lite skeptisk, fast jag drömmer vidare..

Den har ju trots allt gröna skott kvar på grenarna och jag har satt en liten baby i jord här brevid. En liten Mini-me.

Klematisen är på gång också och den här blir blå, engångsblommande. Även mina två röda har vaknat till liv till första blomningen, de är lite mer hyggliga än den blå och har två blomningstider.

Annars så har jag en ganska tråkig vårträdgård, jag önskar den mer skulle explodera i färg med lökar i alla dess former och antal. Men jag är ganska nöjd ändå och det är hur härligt som helst att gå ut här på morgonen med en kopp kaffe och lyssna på koltrasten och hans kompisar. Det är så skönt att känna lugnet och att vi har flyttat klart och kunna fokusera på andra saker – som trädgård.

Och idag är det en tjejträff på G så jag får sätta fart och göra mig i ordning. Vaaar är hårborsten? 🙂

Ha en finfin dag!

(ny blogdesign förresten, hoppas den funkar ok hojta annars för det är lite kvar att fixa)♥

No Comments

 • Asta
  16 april, 2016 at 20:07

  Åh vad roligt det är när man börjar hitta saker som växer i trädgården. Våren är så härlig.

  Reply
 • Lingon
  16 april, 2016 at 21:47

  Ja det är helt underbart med allt som poppar upp. <3

  Reply
 • msemschen
  16 april, 2016 at 23:52

  Tänkte på dig idag när jag tittade till min klätterros, jag tror du hade gillat den. Vill du ha ett skott så hojta till för där är flera skott på väg. 🙂
  Kram

  Reply
  • Lingon
   16 april, 2016 at 23:56

   Tack snälla. 🙂 Kan man ta skott på rosor? Hade jag ingen aning om, ja jag tar gärna en pinne.
   kram!

   Reply
   • msemschen
    17 april, 2016 at 00:10

    Jadå, denna har jag fått som ett skott. 🙂 Ska ge den lite mer tid bara sen gräver jag upp en pinne till dig.
    Kram

    Reply
    • Lingon
     17 april, 2016 at 08:29

     Kul! Jag gräver upp något i utbyte. 🙂
     kram

     Reply
 • Flippis
  17 april, 2016 at 19:36

  Ja, nu går det undan i trädgårdarna. Mina balkongperenner verkar ha klarat sig de flesta som jag grävde upp från Paradiset, så jag följer dem med spänning! Kram

  Reply
  • Lingon
   17 april, 2016 at 19:45

   Åh vad spännande, håller tummarna att de klarar sig.
   kramar!

   Reply

Leave a Reply