Menu
Lingon om.....

Så vad är julen egentligen?

Jag ligger där på en soffa…mitt i natten. Ljuset lyser in från gatan och jag lyssnar på stormen. Är kattluckan öppen? undrar jag och drar filten över huvudet och funderar vidare innan jag somnar om.
Vilken skön jul…magen är mätt och bortsett från allt det vanliga julandet toppades kvällen med musiklyssning och mys med storebror som nöjt mumsade på sin julklapp. En påse lakritsgodis av en speciell sort.
Vi lyssnar på blandad musik och han är en smula audiofil. Ni vet som i NileCity där jakten på det perfekta ljudet blir en parodi. Fast här på riktigt och vi njuter av att bara få balsam för öronen, diskutera basfrekvensers längd samtidigt som de äldre släktingarna dyker in i diskussionen om musik och förbrilt letar efter sina glasögon för femtielfte gången. Det är sent och dags att lägga sig och vi sitter bara där….G&T och musik. I varsin skön fåtölj utan så många ord. Ibland böjer vi oss ner och pratar lite med katten som börjar komma till ro äntligen efter att lugnet lagt sig i huset.
Jag somnar om och lite senare är det morgon? Jahaa ljust ute då är klockan efter nio? Jag vrider mig på soffan och känner mig stel. Någon börjar rassla i köket och sätter på en miniteve där ute. Efter en stund känner jag kaffedoften och…och…. och…nybakat bröd? Men jag orkar inte gå upp utan ligger kvar och lyssnar, kurar under min filt. Bara en liten stund till…. mmm   ..   .   .

Två av höjdpunketerna från julfirandet. Bortsett från allt det där vanliga med mat, klappar, mera mat och sånt. Bilder kommer senare.

Massa kramar och ha en fortsatt fin julehelg!

No Comments

 • Fiona
  25 december, 2012 at 18:32

  Julafon i all ära men idag är den bästa! Ligga kvar en stund i sängen utan måsten!
  God fortsättning och kramar

  Reply
  • Lingon
   25 december, 2012 at 18:38

   Visst är det häääärligt!
   kramar

   Reply
 • Anne
  25 december, 2012 at 18:37

  Såå glad att du haft en fin jul! Och nu vet du hur mysigt jag tycker att det är att sakta vakna där på din soffa och höra dig stöka omkring och veta att jag inte måste hoppa upp direkt 🙂
  <3

  Reply
  • Lingon
   25 december, 2012 at 18:39

   Mmm, och min soffa är dessutom skönare haha!
   Kramar och ha en fin kväll

   Reply

Leave a Reply