Menu
Inredning

Mera kulör konfusion och singelgalenskap

tradet
God Morgon!
Här är mitt fina juleträd, Det blev ingen gran i år och jag är ju dessutom en smula allergisk, tål inte ens hyacintdoften hemma. Tyvärr och äsch. Så ett vackert garnklätt träd som jag funderar på att ha framme året om.
farg1Dagen börjar med mera färgtokigheter och jag tar och utvärderar mina provfläckar från sent i går kväll. Färgen med pilen på vinner tävlingen över vackra Josephine i hörnet. Självklart kärade jag ner mig i en färg som har ett namn och inte bara en nummerkod. Men tyvärr….den är för lila.
Trots att det här ändå är ganska bra i mina ögon så funderar jag på att gå mer åt det neutrala grå hållet, eller möjligtvis gråblå. Men möjligtvis inte. Vi får se.
jaja
Nu är bordet målat i färgen med pil och den vitare ovanför. Nu får det torka en stund och sen så ska jag placera alla möjliga färger på bordet för att se hur det fungerar. Sen kanske jag tar någon sorts veligt beslut. 🙂 Benen på bordet kommer jag att måla i en mörkare nyans, det är helt klart i allafall.

Ni lär få se resultatet här. I en blogg nära dig! Hihi.

Sånt här gör visst jag en söndagsmorgon medan äggen kokar i kastrullen. Singeltokerier när det är som värst. Vad gör alla andra funderar jag på? Familjefrukostar, barn och mys? Vallar hundar? Passionerat söndagssex? 🙂

Eller så är det kanske bara sovmorgon.. det kan jag fundera vidare på.

Kramar och ha en finfin söndag!

No Comments

 • Under mina lockar
  16 december, 2012 at 09:36

  Oh, ett sådant bord har jag nere i källaren! Det fick inte plats i sammanboendet. Väldigt praktiskt är det! Vilken bra idé att måla det. Det kan jag också tänka mig att göra i framtiden, då jag inte är helt nöjd med björk(?)färgen. Ska bli spännande att se hur det blev! 😀 Kram

  Reply
  • Lingon
   16 december, 2012 at 09:40

   En Jonas från Ikea? 🙂
   Världens smartaste design och det har följt med i många flyttar och har agerat köksbord, blomsternbord, sidebord etc.
   Jag har också tröttnat på den allt mer gulnande björken så roller it is!
   Ha en fin dag!
   kram

   Reply
 • Lotta
  16 december, 2012 at 10:15

  Väldigt vad du hinner mycket medan äggen kokar. 🙂
  Själv har jag inte kommit ur sängen. Gubben tyckte jag skulle ligga kvar. Han kunde komma med bäcken. Tycker jag är att gå liiite långt.
  Detta virus måste ur min kropp snart. 🙁
  Ha en go söndag. Nu ska jag koka kaffe och förbereda mig inför kvällens jobb.

  Reply
  • Lingon
   16 december, 2012 at 10:30

   Krya på dig vännen! Hoppas du blir lite uppassad med frukost. 🙂
   kramar

   Reply
 • Anne
  16 december, 2012 at 10:19

  Trädet är helt perfekt – såå fint helt enkelt!
  Ha det bäst å kram

  Reply
  • Lingon
   16 december, 2012 at 10:31

   Det är såå underbart verkligen. Ska ta några mer bilder senare.
   kram!

   Reply
 • Helena
  16 december, 2012 at 10:33

  Färgen ser fin ut! Och det blir nog snyggt med mörkare ben. Det ska bli kul att höra hur du beslutar 🙂
  Trädet är helt underbart! Bra val istället för gran.
  Ja, vad jag gör jag idag? Har sovit länge, och njuter nu av lite te och funderar på om jag inte behöver lite frukost… Jag tänkte göra julgodis idag. Kramar

  Reply
  • Lingon
   16 december, 2012 at 11:28

   Julgodis låter som en jättebra plan. 🙂 Det hade jag glömt bort.
   kramar

   Reply
 • Fiona
  16 december, 2012 at 10:57

  Bra val med färgen även om det hade varit kul att den hade ett namn men du kan väl döpa den själv?! Lingon-grå?:)
  Jag och sonen ligger och myser och har julkalender-marathon eftersom att jag har missat så många avsnitt i veckan. Vi tiitar och han berättat för mig PRECIS allt som ska hända…!:) Han har koll han.
  Ha en skön söndag!
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   16 december, 2012 at 11:29

   Greveholmsmysteriet? Ja, vad mysigt det låter.
   Jag återkommer i mysteriet Lingongrå. 🙂
   kram

   Reply
 • Madde
  16 december, 2012 at 11:05

  Åh, trädet!! Jag hoppas också på fler bilder av det sen. Färgen du till slut valde, ser jättefin ut, grått är en riktig hit! F ö kokar jag också ägg till frukostmackorna. Klem och fortsatt fin söndag.

  Reply
  • Lingon
   16 december, 2012 at 11:29

   Ja trädet. 🙂 🙂 Gissa om jag är glad?
   ha en fin fin söndag vännen och hälsa Henning!
   kram

   Reply
 • Memelie
  16 december, 2012 at 11:15

  Trädet tyckte jag om, mycket!!! Den lite mörkare nyansen av grå som du målat på ena halvan av bordet var fin. Den är grågrå på rätt sätt… i mitt tycke. Har faktiskt spenderat större delen av en middag diskuterandes vikten av att det är rätt grå med en god vän. Och vi var rörande överens. Sånt är viktigt ;-). Den ska vara grågrå – inte brungrå, inte blågrå, inte gulgrå, inte rödgrå – som det så ofta är, utan grå. Svart och vit i en fin blandning och inget annat. Men det var då det, nu är jag nog lite mer flexibel. Tror zinkgrejer blir väldigt fint på ditt bord med den färgen och till färgen på väggen…och fattigmanssilversaker… och… och… och så trädet till såklart. Å så fint!!! Men det är självklart du som ska välja färg själv… hrmm… såklart 🙂

  Reply
  • Lingon
   16 december, 2012 at 11:32

   Grå är viktiga grejor det. 🙂
   Jag är hyfsat nöjd i köket tror jag men ändå så skulle jag vilja hitta den där basfärgen som knyter samman alla dessa möbler från olika tider och olika hem. Nu inser jag att den är lite för rosa för att passa i hela hemmet tyvärr. Men det här ska utredas. Vanlig grågrå ska naturligtvis också provas.
   Kramar och ha en skön söndag!

   Reply
 • krannina
  16 december, 2012 at 12:02

  Lite sovmorgon, julkalendern på TV, tvätta lite och sedan paketinslagning inför stundande barnkalas – så har min morgon sett ut 😀
  Ser fram emot att se det färdiga resultatet på bordet 😀
  Ha en fortsatt fin söndag!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   16 december, 2012 at 18:51

   Mmm det låter som en skön skön söndag det.
   kramar

   Reply
 • Hilde
  16 december, 2012 at 13:04

  Ska bli kul att få se färdiga bordet. Här görs det inte ett dyft. En nykommen visdomstand ger tandvärk och lite feber..
  Kram

  Reply
  • Lingon
   16 december, 2012 at 18:51

   Stackare dig. Hoppas det har släppt nu.
   kramar!

   Reply
 • Nilla
  16 december, 2012 at 17:16

  Allergisk mot gran är min make också, hans astma blir urdålig! men inte mot hyacinetr lyckligtvis, då jag älskar! doften av hyacinter. ha en fin söndag kram Nilla

  Reply
  • Lingon
   16 december, 2012 at 18:51

   Ja, de luktar så gott. Tyvärr… 🙂 🙂
   kram!

   Reply
 • Christina
  16 december, 2012 at 19:41

  Här har bl a rullats köttbullar på 2,2 kg köttfärs, tvättat, valt rätt gran, betalt tingningsavgift på en liten TiaMaria och shopsat julklappar med la familia på Nova 🙂 det var den söndagen
  Jag har inte ditt nummer längre , sedan Marrakesh är vi inte kompisar längre min android och jag. Vill du skicka mig ett mess?
  Kramar allra finaste

  Reply
  • Lingon
   16 december, 2012 at 21:14

   Oj vilken söndag du har haft. 🙂 Hoppas du får sova på soffan ikväll.
   kramar söta
   <3

   Reply
   • ChristinaB
    17 december, 2012 at 12:55

    Jajamänsan, somande så gott 🙂
    Kramar

    Reply
 • Linda G
  16 december, 2012 at 20:34

  Passionerat söndagssex?! Hell no! Svimfärdigt trött efter att ha haft vaken Marodöe halva natten. Inget man amorös av;) Kram

  Reply
  • Lingon
   16 december, 2012 at 21:16

   Nehe…:) Kanske inte så dumt att vara singel ibland säger jag till mig själv..:) Bara ibland.
   kram!

   Reply

Leave a Reply