Menu
Lingon om.....

Mitt allra bästa Odd Mollyköp i höst och tankar om shoppingvanor


Odd Molly print woven scarf i powder. Använd i ur och skur och så mjuk och skön. Passar i stort sett till allt.
Kanske är det såklart för tidigt att sammanfatta hösten och december är listornas tid men ändå. Den här har jag använt var och varannan dag.

Finaste Josanne

Fast egentligen har det varit en ganska klen shoppinghöst för mig av lite olika orsaker…

…som att favoritbutiken Ajabajakids lade ner verksamheten och därmed ändrade min tillgång på att prova kläder och spana in plagg som jag annars inte skulle tittat åt i deras stora utbud av Odd Molly.

Så mycket kul vi har haft där i butiken.

Divine dress

Och på något sätt fick jag/vi alltid chansen att se plagg ur nästan hela kollektionen även om det inte fanns storlekar på plats så kunde man se modell och färg och klämma lite. Och bli galet köpsugen såklart. Hur många har provat den här klänningen i höst? Divine dress? Räck upp en hand? Inte jag iallafall, men trots allt har jag sett en väninna i den.

Miss you girls!

Så har det ju hänt en del på privata planet som också gjort att shopping kommer längre ner på listan av vad jag måste – tyvärr. För det är ju en glädje med färg och form och kläder.

Sist men inte minst, och missförstå mig rätt nu…

Gällstad och utförsäljning av 2009 års kollektionsprover från Odd Molly har jag upplevt med blandade känslor. Jag kan bara gratulera er som bär mindre storlekar och bor i närheten av outlets. Men för mig som köpt plagg till fullpris för kanske en, två eller tre tusenlappar och som sedan reas ut till 500, 700 eller 1200 kr känns det en smula beskt. Jag är tydligen en fullkomlig pajas som betalat fullpris för en del av min garderob?

Det är den signalen som jag får av de väldigt låga priserna och uppenbarligen låga eftersom tradera svämmar över av plaggen och någon tjänar faktiskt på att vittja butikerna och lägga ut på auktion.

Dessutom har det fullständigt tagit fokus från inköp av årets höst och vinterkollektion.

Jag är väldigt svårmotiverad till att köpa plagg till fullpris numera… Det kanske inte ens kommer att hända? 🙂

Och när det gäller shoppingvanor så får jag väl göra som alla andra, förhandsboka på Deepfling till ett bra pris eller på FullCircle star och sedan invänta rea helt enkelt. För fullprispajas är jag trött på att vara. 🙂

Det var det om mina köpvanor och lite tankar om det hela. Jag tror jag överhuvudtaget ska skriva lite mer vad jag tänker och tycker i bloggen, tills håret reser sig på er. 🙂 Lingon goes bad eller nåt, hihihi.

Nej jag skojar bara… Skriv gärna en rad om hur du upplevt shoppingåret och Odd Mollys kollektionsprovsutförsäljning. Det är intressant att höra vad du/ni tycker.

kramar och trevlig kväll

(nacken och ryggen är bättre, eller så är jag hög på värktabletter. Okej vilket som. )

No Comments

 • Maja
  23 november, 2012 at 19:56

  Nu är jag inte någon oddmollyshoppare, men har trots det perioder då det shoppas alldeles för mycket. Nu i höst har jag shoppat mycket mindre eftersom vi tänkt oss iväg på en trevlig resa. Det ”lustiga” är att jag har inte saknat det. Och det har inte varit några problem med att ha något att ta på sig. Det har faktiskt gett mig en tankeställare och jag har börjat fundera en hel del på mitt shoppande.
  Maja

  Reply
 • chatarina
  23 november, 2012 at 20:00

  Hej! Jag skulle ha aldrig kunna köpa så mycket som en del köper pga att jag helt enkelt inte har råd med det. Jag kan ibland tycka att det är lite löjligt när man ser några köper en massa kläder för att en vecka efter sälja det som dom nyss har köpt..jag förstår inte vitsen..Håller med om att det är onödigt att lägga ut en massa pengar på kläder som man kan hitta till ett billigare pris på rea eller tradera.
  Kramar

  Reply
 • Hilde
  23 november, 2012 at 20:01

  Jag kommer helt klart att shoppa mindre till full pris framöver, mycket för att jag är lite mätt samt att jag får rysningar av alla som hamstrar från outletarna för att sälja för hiskelige priser på Tradera och också i Odd Molly gruppen på Facebook. Jag går så i gång på detta att jag ska inte fortsätta för då somnar folket 😀
  Det jag vill säga är att jag tänker mer som dig, samt att jag även avbokad mina förbokningar av ss1.
  Kram

  Reply
  • AnnaSC
   23 november, 2012 at 20:52

   Håller så helt med dig där Hilde! Så himla tråkigt att man tappar sugen helt.

   Reply
 • Linda G
  23 november, 2012 at 20:10

  Man ska ALLTID skriva vad man tycker och tänker!!! Hög på värktabletter eller inte! Och jag håller ju med dig när det gäller hamstrandet på outleterna. Jag tror att Odd Molly själva förlorar på att vräka ut, hela andrahandsvärdet har försvunnit. Jag köper väldigt sällan till fullpris längre…….
  Kram!

  Reply
 • Tina
  23 november, 2012 at 20:10

  Shoppa till fullpris blir det mindre av men det beror mkt på med som Hilde skriver att jag är mätt med plus att många som köpt billigt vill ha ut så mkt mer än vanligt fullpris för en del kläder.
  Kramar Tina

  Reply
 • Anne
  23 november, 2012 at 20:19

  Även om jag haft nöje och nytta av utförsäljningarna håller jag med dig om att de tar fokus från höst och vinterkollektionerna. Att det dessutom finns människor som köper 20 (jo jag har sett det irl!) plagg åt gången för att sedan sälja på T ger mig lite ont i magen faktiskt. Lite dubbla känslor här alltså :o)
  KRAMAR

  Reply
 • Under mina lockar
  23 november, 2012 at 20:21

  Jag äger faktiskt inget odd molly-plagg! Än i alla fall… hehe. Men mycket beror på det höga priset. Jag köper inte gärna ett plagg som kostar över 1000-lappen. Jag väntar in reorna. I somras gick jag helt bananas på Noa Noas 70%-rea! Men hade inte ens köpt hälften av allt om det hade varit till fullpris. Kram

  Reply
 • Under mina lockar
  23 november, 2012 at 20:23

  … vilken underbar sjal förresten!!! Älskar den! 😀

  Reply
 • Under mina lockar
  23 november, 2012 at 20:24

  …och tack för awarden fina du!!! <3

  Reply
  • Lingon
   23 november, 2012 at 22:27

   <3

   Reply
 • Katinka
  23 november, 2012 at 20:34

  Åhh, ja, du vet ju lite hur det är med mig. Jag har missat hela Gällastadgrejen, har inte kikat något vidare på kommande kollektioner och köper överlag väldigt lite kläder just nu. Annat lockar mer, jag har redan så mycket och så känner jag vill lite när det gäller mig själv om jag ska vara helt ärlig att kläder bara är kläder och att det finns så mycket annat viktigare. Men det är bara för egen del! Kram

  Reply
 • Christina
  23 november, 2012 at 20:49

  Klart det blir en bitter eftersmak, att dumpa ut till de priser som Gällstad gjort och vi bor en bit bort.
  Helt klart ska du skriva vad du tycker, antingen håller man med eller inte men det är oväsentligt vilket.
  Å andra sidan kan väl en liten eftertanke om shoppingbehovet gott få råda, det kan lätt gå lite överstyr.
  Massor med kramar

  Reply
 • Memelie
  23 november, 2012 at 20:51

  Klart du ska skriva vad du tycker. Absolut!
  Jag älskar Odd Molly, men har nog aldrig köpt ett plagg till fullpris. Jag har inte råd känner jag. Jag är väldigt bra på att hitta kuponger och erbjudanden när jag verkligen vill ha något och brukar kunna använda sånt för att få ner priset. Men visst är det lite tråkigt att se att ett plagg man köpt dyrt reas ut till betydligt lägre pris… speciellt om man själv sparat och gnetat för att kunna unna sig just det. Nåt jag inte fattar är de som köper på sig plagg och som sedan försöker kränga dem på Tradera. Ta tex designersamarbeten på HM eller Lindex. Ge det några timmar och sedan är det fullt av alla dessa plagg till höger pris än i butiken på Tradera. Hade aldrig handlat då. Hade jag ägt en affär och mina kunder gjorde så när jag reade hade jag varit ilsk, riktigt ilsk. Håller med dig helt enkelt.
  Å du min Walla var också roströd å ack så prassligt härlig. Fin, men jag är nog inte i själen riktigt roströd, även om jag just nu tycker om det, så vem vet det kanske blir en hallonröd nyans så småningom. Jag har ju sett att du är en fena på att färga så, så småningom vågar jag nog mig också på ett litet färgbad.
  Hoppas du får en ledig lördag!!!
  Kram kram!!!

  Reply
  • Lingon
   23 november, 2012 at 22:28

   Wallan är underbar..jag behåller mig som roströd ett tag och sen får vi se. 🙂
   Lycka till med din fina!
   kramar

   Reply
 • Fröken Abbe
  23 november, 2012 at 21:34

  Men visst! Det är ju nästan så det känns surt att betala fullpris. Å andra sidan gör jag ju nästan aldrig det eftersom jag har lång startsträcka och sedan kommer igång lagom till rean eller måste gå genom Tradera. Så en del missar jag ju helt enkelt eftersom jag upptäcker dem försent. Ändå känner jag att jag inte riktigt vill gynna de som köper upp sig för att sälja vidare. Kanske inte så stor risk heller då jag knappast är en liten etta…
  Och så har jag funderat på hur länge Odd Molly kan vara kvar som ett dyrare märke – det känns ju som att det knappt är någon som betalar fullpris längre. Men klart man står sig själv närmast. Varför betala fullpris när de går att få så mycket billigare? Jag är ju själv en sån som gillar fynd och kap.
  Äsch, vilket svammel, men jag förstår dig helt och hållet!
  KRAM

  Reply
 • Nena
  23 november, 2012 at 22:22

  Ja men där slog du liksom lite huvet på spiken för mina känslor också.
  Kram

  Reply
 • Vivvi
  23 november, 2012 at 22:26

  Jag har gått och funderat nu speciellt i höst vad det är med mig. Liksom less på shopping och tycker inte alls det är lika lockande att köpa dyra kläder och nu när jag läser vad du skriver så inser jag ju att det är ju så det är. Det blir liksom inte värt att köpa ett plagg för flera tusen och sen ett år senare hittar man samma plagg till en fjärdedel av priset. Och visst har man gjort fynd på Tradera av nya plaggt som någon säkert köpt ännu billigare på nån outlet men det stör mig också att det vräks ut såna plagg och det blir sååå uppenbart och då ryggar jag. Tråkigt tycker jag…
  Kram
  /Vivvi

  Reply
 • solid
  23 november, 2012 at 22:28

  Hej!
  Själv känner jag mig väldigt kluven, har köpt om jag tänker efter 5 OMplagg nu under hösten, ett till fullpris och resten med 20-40%. Det man lär sig nu är att man lugnt kan vänta in rean för det finns mängder av fina plagg kvar. Jag har nog tänkt att utförsäljningarna gör så att Tradera har svämmat över och då tappas intresset. Det går att fynda riktigt ordentligt nu om man vill. Samtidigt så vet jag inte hur mycket man faktiskt tjänar på att köpa upp och sälja vidare., jag kan inte tänka mig att det är vansinniga mängder pengar. Tänker bla på Missonisamarbetet där det hypades ett tag samtidigt som det finns mängder kvar i butiker i min närhet.
  Jag är för trött för att vidareutveckla tankegången just nu.
  Kramar från Eva

  Reply
 • Christina
  23 november, 2012 at 22:53

  Jag har fyndat både på Freeport och Gällstad, mest accessoarer. Har inte villat köpa så mycket kläder, utan vill krympa ur de gamla istället. Samtidigt vill jag inte köpa till fullpris, när jag kan fynda. Har bara köpt ett plagg från denna hösten, på tradera för ett fyndpris. Jag vill inte gynna de som handlar på outleten för att sälja vidare typ på tradera. Mailade till en sån säljare från min lilla by och frågade om hon sålde samples, då det inte stod i annonsen och jag kännde igen samtliga plagg från Gällstad. Hon sa att hon köpt upp ett parti, men kart att hon säljer samples utan att berätta det i annonsen.
  Kramar

  Reply
 • Angelin
  23 november, 2012 at 23:02

  Det sjalet er kjempe fint. Et godt kjøp! Jeg synes det er veldig merkelig at Odd Molly selger klær fra gamle kolleksjoner flere år senere, og at det havner på tradera så folk kan tjene penger på det synes jeg heller ikke noe særlig om.. Jeg liker å kjøpe brukt, men handler helst fra selgere jeg kjenner fra før. Jeg har blitt mer kresen med tiden, og synes det er aller deiligst med helt nye klær som ingen har brukt før meg. Men jeg handler kun fra Full Circle Star og litt fra Deepfling. Eller blir det altfor dyrt. Takk for flott innlegg!
  Klem og god helg:)

  Reply
 • Anki
  24 november, 2012 at 08:30

  MEN….om alla tänker så som vi alla här uppenbarligen gör, att man inte mera vill köpa nåt till fullpris så kommer det ju i något skede att gå på tok. Ta ajabaja som exempel, när de höll på att stänga så kollade jag på deras fb sida, där dom skrev att det nu var -30 % rea på allting, då hade nån kommenterat att om det ändå vore -50% så hade man kunnat köpa nånting!! Men då svarade ajabaja snällt att det var just p.g.a såna som tänker så som butiken nu är tvungen att stänga, alla inväntar rea och ingen köper till norm pris mera. ärligt och bra svar tycker jag! Så om det fortsätter så här så kanske inte så många mindre butiker klarar sig mera och till sist står endast Odd Molly själv kvar.
  Kanske inte OM alls borde sälja sina provkollektioner kan jag då tänka, det är väl riktigt onödigt och förvärrar kanske situationen för dem själv också!
  Visst vill ju alla fynda på rea men om det är nåt plagg man riktigt riktigt behöver 🙂 så tycker jag ännu att det känns helt okej att köpa till norm pris, försöker åtminstone stöda vår lilla lokala butik på det sättet! Tycker att det fortfarande känns lite lyxigt 🙂 däremot handlar jag väldigt lite från OM:s egna butiker…
  Tack för ordet 🙂

  Reply
  • Lingon
   24 november, 2012 at 17:14

   Precis….tänk om ingen köper kläder till fullpris så småningom?
   Trevlig kväll

   Reply
 • Maja
  24 november, 2012 at 08:54

  Visst gillar jag att fynda på en bra rea o morrar emellanåt för att reorna är oftast just inte..bra. Gamla trasor som åker fram som ingen blir glad av. Jag var på Gällstad för ett par veckor sedan o har inte varit där förut..vad förvånad jag blev av det där lilla röriga hörnet..o av allt i samma storlek..samma känsla som när skumma affärer säljer gammalt godis utvräkt till lågt pris= billigt är det men du får kanske ont i magen av det 😉
  De mollyplagg jag har är köpta till fullpris i butik o jag gillar dem mycket. De hänger i min garderob som sällsynta pärlor (för särskilt många är de inte). Köpa på Tradera vet jag inte om jag törs när det finns så mycket halvkassa kopior där..kopior som jag får ont i magen av

  Reply
 • Anna
  24 november, 2012 at 12:15

  Hej! Som svar till Chatarina här ovanför så är det ju ofta fråga om ”storbloggare” som har sponsrats med de här kläderna av sina ”favorit”affärer för att visa upp de på bloggen. Mot bakgrund av det är det kanske inte så konstigt att kläderna säljs ganska omgående efteråt. De tjänar ju dessutom en bra slant på det!
  kram Anna

  Reply
 • HelenaS
  27 november, 2012 at 13:46

  Hej!
  Vill bara att ni tänker på att det inte är ngt unikt för Odd Molly att provkollektioner säljs ut. Genom åren har jag även köpt provkollektioner från t ex Newhouse, ngt italienskt märke som gör underbara cashmere koftor, nya designers mfl. Från höstens OM har jag bara köpt siden-linnen (6 st till fullpris), för det är vad jag använder dagligen: sidenlinne, kofta och jeans. Till våren planeras för en kofta, en jacka och kanske ngt mer sidenlinne. Ungefär så har jag tänkt…
  kram

  Reply

Leave a Reply