Menu
Lingon om.....

På premiärtur


Nya kameran kom igår! Samtidigt som jag lämnade in min andra på posten. Lite märklig utväxling men bara så helt rätt. I morse när det var grått och grynigt så gick jag ut och provade trycka av några bilder.

Kameran har en del fiffigheter som jag inte visste om? Som här är två bilder där den senare är redigerad i kameran med fisheyefilter. Det är det som gör det runt och lite snurrigt i mitten. Men alltså gjort från den översta bilden.
Kul och kameran är bra som sjutton. 🙂 En Nikon D3200 om jag inte sa det förut.
Fast allt det här med bildredigering och behandling är jag lite kluven till. Å ena sidan är det otroligt roligt att hålla på med, superbt att kunna fixa till kassa bilder och förbättra. Eller att skapa något nytt, drömlikt och spännande.
Jag gillar verkligen att pilla med det men när övergår det till att retuschera istället för att fotografera? Var tog fotokonsten vägen? Och när tog bildredigeringen över?
En smal gräns som är upp till var och en. Och egentligen har jag ingen särskild poäng här utan jag tänker mest högt.

Så här såg det ut i morse i allafall, oredigerat. 🙂

 Annars då? Jo, ingen träningsvärk från igår men tyvärr en begynnande förkylning och halsont. Så idag är det lugna aktiviteter.

Rupicola cardigan

Och just nu i skrivande stund så drömmer jag om den här rosa fina Odd Molly rupicola cardigan i färgen pink. Det skulle varit det perfekta plagget just i dag att mysa omkring i och ta en höstpromenad. Alltid vill man ha nåt? 🙂

På återseende med en dagens outfit lite senare. Och alla mota-bort-förkylnings-tips emottages tacksamt. 🙂

kramar L

No Comments

 • Josanne
  19 oktober, 2012 at 12:18

  Kul med ny kamera, NU när min gått i graven vill jag inget hellre än att ha en bra jag också. Knasigt… :o)
  Det därmed bildredigering ja… ett klurigt ämne, jag är ju en gammal fotolabbräv så jag tycker väl ofta att det blir to much nu när folk pillar med alla bilder i datorn. Vad är verklighet liksom?… Skulle kunna skriva en novell i ämnet men nöjer mig så här. För nu. :o)
  Haha… ja du, alltid vill man ha nåt… Jag är också nyfiken på den däringa rosa saken, har du sett den irl? Fanns inget vinter alls sist jag var i Malmö…
  Hoppas du får en kanonbra dag, även utan den rosa :o) Kram!

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2012 at 12:25

   Det är ju väldigt roligt med bildredigering också och i min header ser jag ju lika slät ut som en bebis, (och trivs inte helt och hållet med det) men ibland så det tveeggat. Vad är ett foto liksom och när övergår det till något gjort, omskapat? Och samtidigt är just denna transformationen något alldeles speciellt fascinerande och spännande. Jag gillar båda. Önskar vi hade ett labb så du kunde visa lite fotorävtrix, pau riktitt… 🙂
   Kramar och ha en fin dag och den rosa har jag inte sett live ännu, undrar om den kanske finns i Staffanstorp?

   Reply
 • Hilde
  19 oktober, 2012 at 12:25

  Kul med ny kompis! Jag tänker inte så mycket på det där med redigering alls, jag beskär mest 😀 Jag kan dock förstå att för någon som är fotokunnig kanske tycker det blir lite overkill.
  Den rosa saken är inte alls fel, skitsnygg är den.
  När det gäller förkylning har jag inte många tips, men honung i ljummet vatten (inte för varmt för då trivs prassiluskarna bättre) samt c-vitaminer.
  Kram och krya på dig!

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2012 at 12:26

   Honungsvatten är poppis här och med lite citron i. Ha en go lunch sötis!
   kramar

   Reply
 • Marie
  19 oktober, 2012 at 12:55

  Vad kul med nya kameran! Och tröjan är superfin 🙂 Allt med vitlök, ingefära,honung och citron är bra mot förkylning. Som i min förkylnngsgryta som jag kan leta upp receptet på om du vill 🙂 Ha en fin fredag och krya på dig! Kramar

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2012 at 20:24

   Ja, leta gärna upp receptet. Jag kan tänka mig att laga till något varmt och starkt och kryddigt. Nu ska jag vila hela helgen så jag hoppas att den här ger sig snabbt.
   kramar och ha en skön kväll
   <3

   Reply
 • Annelie
  19 oktober, 2012 at 13:03

  Puh..tänkte väl det! Roligt du har en ny kamera att fota med, låter proffsig precis som du är med en kamera i handen! Tröjan ser mysig ut, hoppas dn hittar hem till dig!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2012 at 20:24

   Tröjan verkar vara mjuk, det står ju angora i beskrivningen så jag är så nyfiken på att klämma på den. Och så ska den vara rooosa.
   Hoppas du har en fin kväll,
   kramar

   Reply
 • Tina
  19 oktober, 2012 at 13:12

  Lækre billeder 🙂 super flot Rupicola. Rigtig dejlig fredag – Kram Tina

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2012 at 20:25

   Tack detsamma till dig,
   kram

   Reply
 • Mags
  19 oktober, 2012 at 13:54

  Gud så kul med ny kamera att mickla med och testa och se vilka möjligheter som finns!
  Tröjan är hur fin och mjuka och gosig som helst och jag kunde inte styra mig när den kom på DF, och vad värre är att jag inte heller kunde motstå den korta i rosa från gulliga Karen på FCS.
  Ibland tänker jag att NU är jag rätt nöjd med garderoben, men så dyker det upp några måsten som jag egentligen skulle klara mig alldeles utmärkt utan, och så trillar jag dit igen:-)
  Kramizar

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2012 at 20:26

   Ja, det dyker alltid upp något. Den känslan känner jag igen.. 🙂 Det bästa är ju att sluta titta om man verkligen vill det men åh så svårt.
   Kramar och ha en fin fin kväll!

   Reply
 • Anne
  19 oktober, 2012 at 13:57

  Ohh hihihi det fina paketet vars innehåll gör att jag inte kommer att behöva redigera en enda bild:) )
  Uss vad trist att du inte mår bra – har tyvärr inga bra tips alls mer än de anliga: vila å vätska. Du är min idol som tar dig iväg till gymmet – förstår precis känslan men du vet ju att kroppen har muskelminne så snart så. Nu i väg till nästa möte……
  KRAM

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2012 at 20:27

   🙂 Jaaa, vi får väl se. Det ska bli så himla roligt så kan vi ha fotodagar och sånt kul. 🙂 🙂
   Ha finaste kvällen vännen,
   kramar

   Reply
 • krannina
  19 oktober, 2012 at 17:00

  JÄTTEKUL med ny kamera!
  Roligt att pilla med redigering – men jag är verkligen inte bra på det och oftast hinns det inte med heller. Beskär bilderna gör jag dock oftast och det är väl en sorts redigering 😀
  Krya på dig och ha en fin fredag!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2012 at 20:27

   Superroligt!
   Ha en fin helg och må så gott,
   kramar

   Reply
 • Shopaholic
  19 oktober, 2012 at 18:53

  ÅH, vad jag är avvis på Rosen som får köpa och ärva din fina kamera, nästa gång får du gärna ha mig i tanke….min make har alla fina kameror här hemma som jag inte får röra, snacka om att jag är frustrerad.
  Härligt med en ny kamera.
  KRAM!!
  P.S. Hatar egentligen redigering, älskar själva konsten att kunna fånga ett ögonblick (oredigerat).

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2012 at 20:29

   Du får ta ett litet snack med maken tror jag. 🙂
   Ha en fin fin helg och må så gott,
   kramar
   <3

   Reply
 • Madde
  19 oktober, 2012 at 19:27

  Kul med ny kamera! Jag joxar med Mr T´s och det är väl tveksamt om han får tillbaka den, haha. Jag tycker det är skillnad på att redigera och retuchera, men gränsen kan ju vara hårfin och det beror väl på syftet med bilden, hur mycket/litet man gör med den. Jag längtar ändå lite tillbaka till när man stod i labbet och såg bilden växa fram i baden. Men min gamla 3- kilos Minolta för FILM ligger nog på hyllan för gott dock för det är ju galet smidigt med digitalt. Klem

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2012 at 20:30

   Du får nog behålla den tycker jag. För det är så roligt. 🙂 🙂
   kramar och nu fina helgen, vilket väder vi har?
   <3

   Reply

Leave a Reply