Menu
i Köket

Matlådor

Hihi. Nej, jag bjöd inte grannen på kryddstark korv, så feg är jag och dessutom gillar hon starkt. Men jag beklagat mig högljutt hur jobbigt det var på gymmet och hur självklart skrutit om hur otroligt duktig jag var…:)

Mina matlådor är egentligen inget särskilt spännande men har jag sagt A så får det bli B så här kommer innehållet och hur jag har tänkt.

Frysen skulle innehålla en hel del kycklingfilé och köttfärs trodde jag. Sant fast i mindre mängd än önskat.

Jag tänker att jag vill helst ha tre komponenter i matlådan. Protein i form av kött/fisk/fågel/bönor/nötter och till det någon kolhydratkälla gärna av det långsammare slaget och idag valde jag fullkornspasta som kokar 11 minuter och bulgur så vill jag gärna ha rejält med grönsaker till i någon form. Dessa tre är min grund och sen kan man alltid freestyla lite.

Perfekt är det ju att ha någon färsk grönsak till, som en paprika att knapra på eller en mumsig tomat.

På stekjärnet i mitten; kycklingfilébitar i soja, honung och vitlök kryddade med chiliflakes. Busenkelt.
Till höger, en köttfärssås med hackad lök, tomatsås, vitlök och kryddor.
Till vänster, fullkornspasta
Och längst ner till vänster, en stor laddning grönsaksgryta som jag kan ha till båda rätterna.

Alltså blev det en kycklingrätt med kokt bulgur och grönsaker och en köttfärssås med pastaskruvar och grönsaker.

 Och nu en bloggenad och stupa i soffan. 🙂

No Comments

    Leave a Reply