Menu
i Köket / Lingon om.....

Livspusslet och matlådan

Söndag. Det är grått ute och regnet hänger i luften men än så länge bara en varning. Jag livar upp mig med lite pastelliga bilder istället och inser att livspusslet är hårt och svårt.

Jag fattar inte hur ni hinner som har barn och familj? Jag hinner ju inte ens själv med en person och ett hushåll? Fast jag pendlar ju många timmar i veckan som går bort, och måste göra allt just själv.

Det här blev ett glatt inlägg, eller hur?

🙂

Hur som helst, jag måste träna. För att må bra och fungera och så skadar det inte om ett och annat kilo går upp i rök.

Träning innebär mat. Jag måste äta och ha mat när jag kommer hem på kvällarna, i rimlig tid för att orka med. Eller iallafall ha något att äta efter träningen.

Sagt och gjort. Söndag. Du blir ägnad till att laga matlådor. Helst åtta stycken eller varför inte tio? Då har jag lunch och middag hela veckan.

Jag återkommer med bilder från spisen och mina kulinariska mästerverk. Ehrm…

No Comments

 • Hilde
  2 september, 2012 at 10:33

  Ja du, hur hinner vi med. Några dagar känns det bara blää då inget hinns med, men allt handlar om att sänka kraven på sig själv. I alla fall för mig, men jag är dålig på det. Som tur är äter jag bara ett mål lagad mat om dagen. Jag fattar inte hur era svenska magar pallar med två sådana mål, min går bananas 😀
  Ska bli kul att se vad du svider ihop vid spisen.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   2 september, 2012 at 10:43

   Ja, hur hinner ni med?
   Jag äter inte så stora portioner så det är inga problem för mig att äta två gånger om dagen. Men om jag bara får en så väljer jag hellre lunch än middag. Energin behövs på dagen tänker jag mig.. 🙂
   kram

   Reply
 • Nena
  2 september, 2012 at 10:39

  Svaret är förstås att jag inte hinner med! Alltid nån dag efter i planeringen med stresstungan hängande till knäna, paniktvättningar på kvällarna för att nån inte har rena gympakläder till dagen därpå, evigt stök hemma, jobba på nätterna för att komma förberedd till jobbet dagen därpå….That’s my life!!!!
  Och nu ska jag stressa iväg och lyssna på dottern som ska sjunga och sen hem och byta om och iväg på Diploma Ceremony. Häpp!!!!!

  Reply
  • Nena
   2 september, 2012 at 10:41

   men jag pendlar inte…det är nog min räddning!

   Reply
   • Lingon
    2 september, 2012 at 10:44

    Ja, vad ska jag säga. Livet är ju sådär…mycket mycket och ännu mer. Samtidigt vill man ju hinna med och göra saker, fylla tiden.
    Hoppas du får en skön söndag och härligt med sjungande dotter.
    kram

    Reply
 • Memelie
  2 september, 2012 at 10:43

  Förstår så väl vad du menar. Jag förstår inte heller hur alla hinner med? Är själv inne i en period då jag stretar emot för fullt för att inte hamna i samma fälla som förra året då arbetet åt upp min tid helt och jag mådde skit. Det är bl.a. därför Memelie kom till. Jag måste få göra sånt jag tycker om och få mitt liv tillbaka. Små små steg men på väg. Lycka till med matlådorna! Jag hoppas på tips inför kommande veckan! Å du förresten. Jag har varit ute och joggat. Du fick faktiskt ut mig i våras efter ett inlägg om träning jag läst hos dig och jag upptäckte joggningen igen. Tack!!!

  Kram Lotta

  Reply
  • Lingon
   2 september, 2012 at 10:46

   Härligt att höra att Memelie liksom berikar och ger ditt liv något mer, något annat. Jag känner lite så med bloggen att den fyller upp ett behov av något som jag inte hinner med i mitt eget liv. Det kreativa och sociala…
   Och du joggar? Så himla bra gjort!
   kramar och ha en fin söndag

   Reply
 • Anne
  2 september, 2012 at 10:43

  Men du – tänk om jag skulle ta mig i kragen och ta hem ett par kilo köttfärs och göra pannbiffar och Chili con carne ???? 🙂
  KRAM

  Reply
  • Lingon
   2 september, 2012 at 10:47

   Japp. Det ska du…!

   Här blir det en kycklingrätt, och en köttfärsrätt. Med grönsaker, bulgur/pasta och vi får se vad mer.

   kram!

   Reply
 • Helena
  2 september, 2012 at 11:21

  Ja, det där livspusslet… Det är nog svårt att få ihop för de flesta!
  För mig krånglar definitivt pendling till det. Det blir långa dagar i veckorna som gör att orken inte riktigt finns till för annat. Valet blir då soffan istället för crosstrainern… Inget bra val. I höst ska det bli bättring!
  Lycka till med matlådorna!
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   2 september, 2012 at 15:46

   Vi kör på lite i höst. Deal?
   kramar

   Reply
 • Madde
  2 september, 2012 at 11:25

  Smart med matlådor. Det hindrar iaf mig att stoppa i mig det som finns närmast till hand och som kanske är av det lite mer onyttiga slaget. Gör mycket matlådor i Buren, men är är frysen så liten och dessutom fylld med bär just nu, så storkok är ovanligt på sommaren. Å andra sidan är det lättare på något vis att äta på sommarhalvåret tycker jag. Det blir mkt kallskuret med potatis, sallader och så, vilket inte alls är lika gott på vintern. Jag hinner med dåligt jag med när jag bor här. I Buren är det lite lättare, såvida jag inte startar något större inrednings/ ommöbleringsprojekt, men jag har hållit mig lungn de senaste åren. Klem, lycka till med matlagningen

  Reply
  • Lingon
   2 september, 2012 at 15:47

   Tack söta…
   Sommarhalvåret är lite lättare med energin att göra saker definitivt.
   kramar

   Reply
 • Katinka
  2 september, 2012 at 12:25

  Vad duktig du är som förbereder. Precis samma här. Jag förstår inte hur man får timmarna att räcka till. Nu är jag ju oerhört lat och löser det ofta genom att hämta mat på vardagarna eller luncha ute och så bara laga på helgerna, men jag bor ju nära till allt och kan hämta matlador på en vegetarisk restaurang här i närheten som räcker i två dagar för mig för 60:- och då tycker jag det är helt onödigt att laga. Men så är jag väldigt ointresserad av matlagning också och tycker mest om att äta ärligt talat. Duktiga du alltså! Kram

  Reply
  • Lingon
   2 september, 2012 at 15:48

   Så härligt att ha god hämtmat till hands. Jag önskar att jag fick min butler…:)
   kramis

   Reply
 • Linda G
  2 september, 2012 at 16:04

  Vi lagar alltid för mycket mat på helgerna så det finns för det mesta till matlådor i veckorna. Träning har jag svårt att hinna med, det får bli den där vardagsmotionen som att cykla eller gå till jobbet…….
  Sen hinner man ju faktist inte alltid i veckorna och då får man göra som jag har gjort i helgen, tvätta nonstop! Tvättmaskinsjäkeln har till och med gått på nätterna! Kram!

  Reply

Leave a Reply