Menu
Trädgården

Mer Fjärilar

Ni dör väl inte av att jag visar lite mer fjärilsbilder? 🙂 Dessa tog jag under eftermiddagen och de verkar mest komma fram när det är sol?

Jag vet inte så mycket om fjärilar mer än att de lever ett kort liv. Kanske vissa sorter lever längre och till och med övervintrar. Jag har ingen aning….men de verkar gilla att äta och solbada.

I den här bilden gillar jag det gröna böljande i bakgrunden. Det ser nästan ut som en pensel varit framme och smetat ut bilden.

Sluuuuuuurp…

Kanske dagens finaste bild? Fjärilen ser ut som en blomklocka, som en hängande tulpan.

Eller den här när man ser den skarpa skuggan avtecknas på betongplattorna?

Sa jag att det har varit en fin dag?

Och nu är det kväll och jag har lite svårt att varva ner. Jag har nog inte vant mig vid att vara ensam än? Det har ju varit en hel vecka som jag har umgåtts med folk dygnet runt. Det är nog därför…

Fast det är också väldigt väldigt skönt att bara få rå sig själv en stund.

Gonatt och vi hörs i morgon,

10 Comments

 • Elsy
  1 september, 2012 at 21:19

  Superfina bilder. Hade två sådana på mina blommor också vet du vad för sort det är?

  Reply
  • Lingon
   1 september, 2012 at 21:23

   Tack! Där var en väldigt gul som jag tror som Fru Sederblad att det är Citronfjäril och så var det en vitare som jag gissar på Nässelfjäril?’
   Måste nog googla lite fjärilar..
   kram!

   Reply
 • Fru Sederblad
  1 september, 2012 at 21:20

  Så fina bilder! Kan det kanske vara en citronfjäril?

  Reply
  • Lingon
   1 september, 2012 at 21:23

   Jag tror det. Den var så gul och fin.
   kramis

   Reply
 • Sofia
  1 september, 2012 at 22:27

  Jag kan vara lite fjärilsproffessor här… 😉 citronfjäril är det och de kan även vara nästan vita ( honorna vill jag minnas) De vita med lite svarta detaljer heter Kålfjäril! Som galen samlare så har jag även samlat fjärilar, grymt men sant när jag var liten! ( eterburken….)

  Reply
  • Lingon
   2 september, 2012 at 10:18

   Åh, du får gärna vara mentor. 🙂 Men jag tänker inte samla på något alls…hihi.
   kram!

   Reply
 • Nena
  2 september, 2012 at 07:11

  ja fjärilar är häftiga! jag tycker att det är mer av dem vissa år. för några år sedan tog jag massor med fjärilsbilder i stugan. Då dök det upp mängder, även sorter man sällan ser. undrar vad det beror på?
  De är fascinerande med sina skira, skira vingar! Att tänka sig att det faktiskt finns sorter som flyttar till varmare länder som flyttfåglar är tankesvindlande! sen tänker jag lite på vad ”lättlurade” vi människor är (åtminstone jag). Fär tittar man närmare så ser de ju ästan otäcka ut, men man låter sig förföras av de vackra vingarna. samma gäller ju trollsländor som jag älskar!!!! Medan man kanske tycker att harkrankar och tvestjärtar är otäcka!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   2 september, 2012 at 10:19

   Ja, vi är ju selektiva med vad som är gulligt eller inte? Jag tycker att de flesta insekter och flygfän är lite läskiga när man kommer alltför nära. Varför fjärilar är gulliga vet jag inte, det är väl vingarna som döljer kroppen. 🙂
   kramar och ha en fin söndag

   Reply
 • krannina
  2 september, 2012 at 16:39

  Fantastiska bilder!!!!

  Reply
 • Angelin
  2 september, 2012 at 21:27

  Jeg blir aldri lei av sommerfugl-bildene dine:) Fantastisk!
  Klem

  Reply

Leave a Reply