Menu
Lingon om.....

en smula värmeslag, en ullkofta och en festival

Vilken härlig värme? Det kändes som det var 32 grader och att vara instängd på jobbet blev till sist outhärdligt varmt så jag mådde lite illa fram på eftermiddagen. Kallsvettig och konstig. Är man tråkig nordbo eller? 🙂

Efter en avkylande busstur så fick jag för mig att göra Malmöfestivalen på en gång. Jag måste ju göra något besök under veckan innan den är förbi.

Där kom jag på den strålande idén att jag lika gärna kunde äta så jag slipper laga middag. Det blev same procedeure as last year med Kentucky chicken, idaho potatis och limehonungssås.

Mycket mycket gott det där…och ölen alltså.

Jag är ju ingen öldrickare men när man är övervarm och eländig som idag så smakade underbart..jag kände mig lite som en cowboy som suttit till häst i flera dagar i en öken så festivalölen slank ner väldigt snabbt i en törstig kropp.

Innan jag tog mig till matstånden så besöktes Udda Tinas butik som jag premiärade i, jag har bara varit i deras Lundabutik förut så det var lite spännande. Fast butiken i Lund är nog min favorit ändå. Ja och varför nämner jag det här då? Jo därinne fick jag lite spel och började att prova regnkappor en lång stund. Regnkappor? När det är 32 grader varmt ute? Jojo. Jag mår bra.

Sen blev det även ett besök på iisa och jag kikade på den här orangea ullkoftan och tyckte att färgen var riktigt fin. Men ullkofta nu? Jodå, jag mår bra.

Sen var det dags att hasta till mitt pendeltåg som var behagligt kylt och skönt och nu är mina närmsta planer att försöka hålla mig vaken tills kvällens absoluta höjdpunkt. Eller möjligtvis lågvattenmärke. Jag talar så klart om Dallas. 🙂 🙂 Kvällens humorprogram och åh om jag hade en alternativ karriär kunde den gärna fått vara manusförfattare.

trevlig kväll!

No Comments

 • Madde
  20 augusti, 2012 at 20:27

  Jag ska också kolla Dallas. Lätt! ser även Robinson just nu, samtidigt som jag flyttar vattenspridaren runt i trädgården hos mig och även hos A. Klem och finfin kväll. vi planerar in Regementsgatan nästa vecka tycker jag, om du kan vänta så länge dvs. Klem

  Reply
  • Lingon
   20 augusti, 2012 at 21:13

   Klart jag kan vänta fast nästa vecka är jag borta mest tyvärr. Men vi ska nog få till det.
   kramar!

   Reply
 • Memelie
  20 augusti, 2012 at 20:35

  Klart man måste se Dallas!!! Det är ju så mycket barndomsminnen i den serien, så det är inte kokt. Tiden då Dallas var på TV var helig hemma på 80-talet. När introt startade var det soffan som gällde. Vi lekte Dallas med våra Barbiedockor och ingen ville vara stackars Sue-Ellen, eftersom man då var gift med JR och han var ju så ful. Ha ha! Ska bli intressant att se hur de ska lägga upp detta… och om Bobby håller sig vaken eller om han drömt alltihop denna gång också.

  Kram Lotta

  Reply
  • Lingon
   20 augusti, 2012 at 21:14

   Samma här. Massa barndomsminnen och dessa fredagkvällar eller om det var lördagar? Soffhäng och dallas och elake JR och mesiga miss Ellie. Hihihi. Jag sitter som klistrad än så länge…

   kramar och trevlig kväll

   Reply
   • Memelie
    20 augusti, 2012 at 21:31

    Klistrad var ordet. Men se där ja, den här gången var det visst JR som vaknade istället för Bobby. Å nu är reklamen slut. Got to go.

    Reply
    • Lingon
     20 augusti, 2012 at 21:36

     John Ross är ju jätteelak? 🙂 🙂 Underbart.

     Reply
     • Memelie
      20 augusti, 2012 at 21:51

      Ja, han är visst sin fars son, å nu var måndagskvällarna bokade i höst. Fort som attan fastnade man ju för det här. Men Sue Ellen har tuffat till sig. Kan bli spännande det här.

     • Lingon
      20 augusti, 2012 at 21:53

      Vilka intriger? Och Lucy och Ray kände jag inte ens igen. Undrar när Cliff Barnes dyker upp? Hihihi.

     • Memelie
      20 augusti, 2012 at 22:17

      Kunde inte svara på ditt sista svar. Vet inte varför. Men vi behöver ju bara vänta till i morgon för att se hur det såg jag. Vilken tur!

     • Memelie
      20 augusti, 2012 at 22:19

      Hoppsan, det där såg ju skumt ut ser jag nu. Svaret kom ju på rätt plats i alla fall. Så bra.

     • Lingon
      20 augusti, 2012 at 22:22

      Det går inte att göra fler nivåer än fem här men så kan man ju svara ändå? jaja. Det tekniska.
      Och nästa avsnitt redan i morgon?

      Jag gillade allt förutom slutet som var lite fånigt på stadion. Härliga såpa.
      Gonatt!

 • Linda G
  20 augusti, 2012 at 20:45

  Jag väntar också på Dallas! Och den där kycklingen med tillhörande bärs ser ju hur god ut som helst! Kram

  Reply
  • Lingon
   20 augusti, 2012 at 21:15

   Det var den, jag försöker fnula ut receptet på såsen men har aldrig lyckats tyvärr.
   kramar

   Reply
 • Fröken Abbe
  20 augusti, 2012 at 21:19

  Jag gillar verkligen Malmöfestivalen! Men bor ju en bit ifrån nu… Hade ändå funderingar på torsdag med Timbuktu, men småbarnsföräldrar tycker tydligen inte det är en bra idé att ta med babysar ut vid tio på kvällen (vilka vänner, va!). Och Smakrådet har after work. Men oj, vad sugen jag blev nu av ditt inlägg! Tål att tänkas på!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   20 augusti, 2012 at 21:38

   Du får fundera på det….vädret är iallafall strålande.
   kramkram

   Reply
 • Helena
  20 augusti, 2012 at 21:39

  Så gott det såg ut! Och en kall öl i den värmen kan ju bara vara rätt 🙂
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   20 augusti, 2012 at 21:52

   Den satt där den skulle!
   kram

   Reply
 • Hilde
  20 augusti, 2012 at 21:56

  Jag missade visst Dallas, men misstänker att det kommer i repris 🙂 Koftan du visar har en underbar färg, var den lika god och mjuk som den vi klämde på i Stockholm?
  Ha en mysig kväll!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   20 augusti, 2012 at 21:58

   Japp. En riktig mjukis. 🙂
   kramar och gonatt

   Reply
 • Sanna
  20 augusti, 2012 at 22:00

  Howdy cowboy! :p Kul att höra din röst idag att vi nu äntligen har en dejt inbokad. Känn verkligen inte att du måste var på bästaste humöret när du träffar mig. Konstiga gillar sånt för då är du liksom bara mera du.

  Ha en fin kväll i värmen!
  Kramis

  Reply
  • Lingon
   20 augusti, 2012 at 22:23

   Öhh,, hur menar du nu? 🙂 🙂 Klart jag ska vara på gott humör, hihi.
   kramar och suss gott

   Reply
   • Sanna
    21 augusti, 2012 at 18:00

    Jag menar faktiskt att man inte alltid måste vara på gott humör. Menar klart inte att man ska var otrevlig på något vis men vissa dagar är man bara inte hundra och då får man lov att vara som man är. 😉

    Hoppas vi får till en dejt snart! Kram

    Reply
 • Vivvi
  20 augusti, 2012 at 22:14

  Gud så gott det där såg ut. Mmm, måste jag försöka hitta nåt liknande recept på 🙂

  Här kikades det också på Dallas. Blev lite besviken för jag kom inte ihåg så mycket insåg jag. De borde haft en liten resume vad som hänt de senaste 20 åren kanske 🙂 Men J.R äger fortfarande

  Kram
  /Vivvi

  Reply
  • Lingon
   20 augusti, 2012 at 22:24

   J.R är naughty. Hoppas nu inte manuset går bananas direkt utan det kommer att gå att hänga med i intrigerna utan att behöva använda anteckningsblock.
   kramar och trevlig kväll

   Reply
 • Peggy
  20 augusti, 2012 at 23:43

  Såg faktiskt inte Dallas, det var ju så länge sen det gick så jag tror nog att jag får friska upp mitt minne lite och försöka få tag på lite gamla avsnitt först 🙂
  Maten såg väldigt god ut! det började kurra i magen trots att det snart är natten 🙂 bara jag såg ullkoftan fick jag en ”svettning” 🙂
  Kram och sov gott!

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2012 at 11:00

   Dallas var en upplevelse allt. 🙂
   kramar

   Reply
 • Fru Sederblad
  21 augusti, 2012 at 06:50

  Hmm. Malmöfestivalen? Den missar jag nog i år också. Medvetet ;-).

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2012 at 11:00

   Du ska ju på andra roligheter. 🙂
   kram

   Reply
 • Marie
  21 augusti, 2012 at 08:27

  Det såg riktigt gott ut. Ölen alltså :)) Missade början på Dallas, tittade i tio minuter sedan var jag nöjd om man säger så. Kramar

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2012 at 11:01

   Hihi, det förstår jag. Jag är själv ganska nöjd efter ett enda avsnitt.
   kram

   Reply
 • Emschen
  21 augusti, 2012 at 10:48

  Kan du inte göra en karta över var dina favoritaffärer ligger i Malmö? Jag tycker det hade varit lite kul. 🙂
  Kram

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2012 at 11:01

   Kul idé? 🙂 Kanske jag skulle göra.
   kramar och ha en fin dag

   Reply

Leave a Reply