Menu
Lingon om.....

Skiftningar och längtan efter glass med turkisk pepparsmak

Det har varit en lite underlig dag idag. Som vädret ungefär..skiftande och mitt humör likaså. Först sol och ett Malmö som jag fick en besk eftersmak igår efter att ha hört nyheten om en kvinna som blev ihjälslagen och alla dessa polisbilar och avspärrningar. Vad är det för fel på folk egentligen? Varför?

Och jag vill säga vila i frid, kära du…som fick det avkortat…vila i frid.

 

Men med mig är allting bara bra bortsett från ett hungersug och dag två med någon sorts åtstramad diet. Bara det kan ju få vem som helst att bli lite grinig och ojämn i humöret. Kroppen säger glass och jag hojar – Mineralvatten!! tillbaka och häller upp ett glas av bubblor med vatten och dricker.

Och appropå glass. Här kommer det nyheter..! Jag surfade runt idag och letade efter turkisk pepparglass och lärde mig att det endast finns i Hemglassbilens sortiment. Men men jag hittade en rolig sida om glass på nätet som jag måste få länka till här…www.glasskoll.se .

Hur rolig som helst att läsa.. 🙂 Får mig att le litegrann.

Kramar på er och ha en fin kväll!

No Comments

 • Kamilla
  31 juli, 2012 at 21:28

  Ahh det var en trevlig liten glassida:-)
  Jag blev påmind om den där nötcreme-glassen som jag ju ville prova! Är nämligen sjukt förtjust i just nötcreme!
  Annars är årets favorit för mig Mars-glassen! Åhhhh, jag åt en om dagen i flera veckor på jobbet innan semestern!
  Inte konstigt att mina kläder är för små va 🙂
  kram

  Reply
  • Lingon
   31 juli, 2012 at 21:31

   Jag har inte provat marsglassen men ska hålla utkik efter den.
   Tack för tipset!
   kram

   Reply
 • Katinka
  31 juli, 2012 at 21:28

  Usch, vad tragiskt det är att sådant händer. Man blir stum liksom. Och ta du hand om dig själv och dröm lite om glass. Ha en riktigt fin kväll. Kram

  Reply
  • Lingon
   31 juli, 2012 at 21:32

   Tack det ska jag göra..
   Ha det gott du med!
   kram

   Reply
 • Hilde
  31 juli, 2012 at 21:35

  Vi får fixa till en egen klubb för de med humörsvängningar. Nu beror dock inte mina på annat än mig själv, men ändå. Tyttebärveckan och regn är ingen bra kombo 😀 Vi håller tummen för att det känns bättre i morgon.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   31 juli, 2012 at 21:38

   Hihihi. Du har fått tyttebär på hjärnan. 🙂 Lingonveckan ja? Ja tyvärr missbrukas mitt namn till detta men vad ska man göra? Du har iallafall de snyggaste sandalerna och bästa Siggekatt kanske till och med i knät?
   Kramar och i morgon är en en ny dag!

   Reply
 • Lotta
  31 juli, 2012 at 21:42

  Usch, händer mycket hemskt. Har så svårt förstå allt otäckt som människa kan göra mot en annan person.

  Du kanske ska göra egen glass? Kan rekom ett recept från min blogg med turkisk peppar. Gottegrisen kallas glassen för.

  http://lottasmat.blogspot.se/2011/02/gottegrisens-lakrits-och.html?m=1

  Reply
  • Lingon
   31 juli, 2012 at 21:55

   Tack för receptet! Jag ska kolla för en gottegris det är jag det..

   kram!

   Reply
 • dianasdrommar
  31 juli, 2012 at 21:42

  Turkisk peppar glass gud det lät gott 🙂 kram Diana

  Reply
  • Lingon
   31 juli, 2012 at 21:55

   Mm-hmm? 🙂

   kram

   Reply
 • Anne
  31 juli, 2012 at 21:54

  Vilken flax att du fick ett recept på glassen 🙂 Jag är inte rasande längre men jäkligt trött så nu är det säng!
  KRAM

  Reply
  • Lingon
   31 juli, 2012 at 21:56

   Tur att jag har en blogg? .) Så det trillar in tips på allt som man saknar.
   Kram och suss gott

   Reply
 • Linda G
  31 juli, 2012 at 22:03

  Usch vad det händer saker i Malmö! Otäckt är det och man undrar vart sjutton världen är på väg…….
  Glass är gott ja! Kram

  Reply
  • Lingon
   1 augusti, 2012 at 10:12

   Jaa. Många kramar!

   Reply
 • solid
  31 juli, 2012 at 22:17

  Hej!
  Jag blir så hjärtinnerligt trött, arg och bedrövad på hur en del människor tar sig rätten att totalt ödelägga andra människors liv och tyvärr vågar jag mig på att påstå så går det bakåt för kvinnor och kvinnors fri och rättigheter just nu.
  För övrigt är det gott med glass och blåbär nyplockade från skogen.
  Kram från Eva

  Reply
  • Lingon
   1 augusti, 2012 at 10:13

   Ja, jag kände att jag behövde pysa ur mig lite luft här. När jag kom in i Malmö i måndags så blev det lite för mycket av allt. Och stackars dessa kvinnor…

   Kram!!

   Reply
 • Sanna
  1 augusti, 2012 at 08:28

  Ja men visst blir man trött. Kostatderade att inom minsre än1 år har tre kvinnor dödats av sina äm inom ett väldigt litet område i Malmö. Allt för nära där vi bor. Än i alla fall. Snart så hoppas jag slippa ha sånt runt knuten.

  Glass har man ju dock gärna runt sin knut och har ni inte provat den innan så besök gärna. Is a Bella. http://www.isabellaglass.se/Is_à_Bella_-_Valkommen.html
  Det måste vi då verkligen med hinna med innan vi flyttar. Kanske är det ett bra sätt att starta semestern på på fredag!?

  Kram till dig fina du 🙂

  Reply
  • Lingon
   1 augusti, 2012 at 10:14

   Klart ni ska hinna med det. Och gå på bio och lite sånt som ni får längre till.
   Kramar och vi får dejta lite snart.
   L

   Reply
 • Louise Larsson
  1 augusti, 2012 at 12:37

  Hej! Jag blir så upprörd över alla kvinnomord som förekommer i Sverige varje vecka. Hur många skitstövlar finns det i detta land! Arg!!! Cykeln sa ”släng mig nu” i går på väg hem från jobbet. Växlar trilskas och en punka som small ordentligt…..det blev en snabbis till sportaffären nu på lunchen….en svart Sjösala cykel med cykelkorg 7 växlad med kjolskydd! Hoppas den håller lika länge som min förra cykel! Upptäckte under sommaren att två av dom nyköpta Odd Molly klänningarna inte har någon Odd Molly etikett längst ned till vänster som alla andra OM kläder! Varför, vet du det?! Lite synd det är coolt med den etiketten! Ha en bra dag/Kramar

  Reply
  • Lingon
   1 augusti, 2012 at 13:01

   Ja visst är det hemskt…så många?

   Grattis till nya cykeln och hoppas att den håller länge länge..
   Om lapparna vet jag inte. Det sas lite att de skulle sitta på insidan i stället eller vara lite mer diskret i färgerna. Men nu när du säger det så saknas lappen på min ex long dress och hayriden..
   Och framför allt lite diskretare på finklänningar..

   Men du får maila Odd Molly och fråga.

   kramar och må så gott idag

   Reply
 • Marie
  1 augusti, 2012 at 12:54

  Mmmm gals med turkisk pepparsmak låter livsfarligt gott 🙂 Kram

  Reply
  • Marie
   1 augusti, 2012 at 12:55

   Glass menar jag såklart 😀

   Reply
   • Lingon
    1 augusti, 2012 at 13:02

    Hihi, ja så det kan bli. Jag ska se om jag kan göra hemmalagad någon dag.

    kramar!

    Reply

Leave a Reply