Menu
Lingon om.....

Arbetsdag

Idag är det arbetsdag här hemma. Semesterns fjärde fas kanske näst efter förvirring, koma och roligheter? Och efter arbets och röjfasen hoppas jag mer på roligheter och sol innan semesterångesten slår till i slutet som en grande finale.

Äsch!

Det där lät ju helt enkelt skitdeppigt?

🙂

Jag börjar om….

Det luktar pizza i kylskåpet och jag flinar nöjt efter gårdagens osteufori när jag inser att det blir till att värma i ugnen idag. Och det kan behövas för jag ska köra i skytteltrafik till tippen i dag och lämna grejor. Inte ska man bara städa en garderob liksom? Nej, jag omorganiserar tre förråd samtidigt och drar fram grejor. Bättre att få översikt över allt på en gång som man faktiskt äger och håller på, så kanske rätt prioriteringar ska göras.

Jag önskar det gick ett sånt där program på teve nu, Clean House New York som ger mig pepp att städa vidare. Jag menar, det är alltid skönt att veta att någon är mycket värre. 🙂

Fast tippen öppnar inte än på några timmar…som tur är så jag kan göra lite annat tills dess. Som att kolla lite mer på Odd Molly fall 2012 och börja en vadslagning med mig själv när årets första dopp ska ske? Troligtvis inte denna veckan för nu vräker det ner regn igen.

Nåja. Och ja. Semester är ju inte bara glassiga resereportage som kan visas upp i bloggen. För visst är det väl fler än jag som röjer?

18 Comments

 • Madde
  17 juli, 2012 at 10:07

  Va? Regnar det, så tråkigt, här skiner solen varmt och fint, fast det är iof säkert bara tillfälligt. Jobbar sista dagen idag, SUPER! Faktiskt tänkte jag kanske röja lite i stugan, eller omorganisera kanske, för det behövs mellan varven när utrymmet är så litet. Men ikväll ska jag baka Nutellamuffins 🙂 Klem

  Reply
  • Lingon
   17 juli, 2012 at 10:15

   Det regnade bara en kort skur, nu är det sol igen och verkar skifta snabbt idag?
   Nutellamuffins? Driver du med mig? Det låter ju….jättegott!!!!!!!

   kramar

   Reply
 • Hilde
  17 juli, 2012 at 10:07

  Ja, vi har fått sol i dag med, men resten av veckan ser dock ut att regna bort. Duktigt att röja upp, vi måste också ta tag i lite mer, typ hela källaren. Ha en fin dag!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   17 juli, 2012 at 10:16

   Ja, hur kul är det liksom? 🙂
   Ha det gott vännen,
   kramar

   Reply
 • AnnaSC
  17 juli, 2012 at 10:15

  japp här har också röjts!

  vad gör man annars i regnet?

  Reply
  • Lingon
   17 juli, 2012 at 10:16

   Precis!

   Reply
 • solid
  17 juli, 2012 at 10:17

  Hej!
  Jag gör liksom ingenting annat än att röjer och röjer och röjer. Jag gör som du och drar fram allt på en gång så nu står alla adventsljusstakarna mitt på matrumsbordet och tippen väntar på ett antal lass härifrån.
  Den där eviga dominoeffekten frodas i vår boning.
  Just nu är det långt ifrån glassiga resefoton i mitt liv annat än att titta på, det är mycket jobb och röj.
  Kramar från Eva

  Reply
  • Lingon
   17 juli, 2012 at 10:34

   Den där eviga dominoeffekten. Så bra sagt!
   Jag måste liksom prioritera lite nu med utrymmena då jag vill kunna spara fina saker. Tyvärr så hamnar ju braåha-sakerna ofta på hyllorna och tar över all plats. Men mitt i alltihopa så är det lite roligt ändå för man hittar små skatter bland allt skräp.

   Och din WIC? Så himla fin!
   kramar och ha en fin dag nu

   Reply
 • Katinka
  17 juli, 2012 at 10:21

  Åhh, ja. Förstår precis vad du menar och hoppas du hinner få till ett dopp innan semestern är slut. Jag semestrar förvisso, men dopp har jag inte fått till något ännu. Jag är så löjlig så jag badar sällan i Sverige för jag tycker att det är alldeles för kallt. Och mina sista semesterveckor är lugna och oplanerade sedan. Kanske det blir lite röj då. Jag tycker att du är duktig minsann. Kram

  Reply
  • Lingon
   17 juli, 2012 at 10:35

   Ja men det är kallt i vattnet. Sommarbad i Sverige är ju antingen något jag helst gör i stekande sol och vindstilla så man får upp värmen mellanåt, eller så är det kamikazebad som ska klaras av så fort som möjligt och nästan känns som en bedrift fast skönt efteråt.
   Ha nu en fin dag i skåneland!
   kram

   Reply
 • Christina
  17 juli, 2012 at 10:23

  Tippen fick besök av mig igår men jag är ingalunda färdig för det:) Men idag blir det Kiviks marknad med moderskapet

  Massor med kramar

  Reply
  • Lingon
   17 juli, 2012 at 10:36

   Då är vi två som är duktiga? 🙂
   Ha en fin dag på marknaden.
   kramar!

   Reply
 • Nena
  17 juli, 2012 at 10:36

  Vet du,jag har inte heller doppat mig än och det är verkligen EXTREMT sent för att vara mig. men så är det ju en extrem sommar också! Var iväg en gång och skulle hoppa i, men när vi kom till stranden blåste det svinkallt…. Ja huvvaligen!
  vad duktig du är med röjandet. Jag borde också, men får inget gjort. Avslutade med storröj på jobbet innan semstern och fick nog en överdos då!!!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   17 juli, 2012 at 10:38

   Jag hade för mig att du var en såndär badare som var i jämt? Eller förra året kanske? Tänk vad tiden går och att vi liksom följer varann på långt bloggavstånd? 🙂
   Men alltså, ni målar ju? Man kan ju inte både måla och röja, nejnej…!

   kramar!

   Reply
 • Helena
  17 juli, 2012 at 10:44

  Röja… Precis innan jag satte mig här kom maken med idéen om att rensa/röja i källargarderoberna vi har… Det sista han hade tänkt måla i sommar (ytterdörren) målade han i morse, så nu letade han nya projekt 🙂 Så det blir nog så även här.
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   17 juli, 2012 at 13:26

   Han är energisk din man..! 🙂 Men man semestrar på olika sätt och hoppas han vilar sig på kvällarna istället.
   kramar och ha en fin dag!

   Reply
 • Anne
  17 juli, 2012 at 13:20

  Duktiga du! Skönt att bli av med det som ska bort i stället för att låta det stå.
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   17 juli, 2012 at 13:27

   Tack! Mycket grejor är det verkligen. Men det känns jätteskönt faktiskt.
   kram!

   Reply

Leave a Reply