Menu
Lingon om.....

Finns det någon glassexpert därute?

Jag sitter och småflinar och tänker på att ni har ingen aning om vad jag gör just nu, hehe!

För att liksom hitta rätt bakgrundsfakta surfar jag in på Ben & Jerrys hemsida för att kika. Saken är den att jag behöver lite råd. Jag gillar BJ bortsett från priset då, men varje gång jag köper en burk så är det för söt smak för mig.

Just nu sitter jag här med en Vermonster som visserligen är supergod men sirapssötman gör att jag klarar bara tre små teskedar. Och det är ju patetiskt när man vill svulla glass och titta på film som en riktigt dumpad flickvän. Måste ju göra det ordentligt. 🙂

Tre små skedar? Och sen är det för sliskigt för mig.

Så vilka smaker är goda? Ge mig gärna tips på dina favoritsmaker och för all del, vilket glassmärke som helst.

Nu kom jag precis på att Josanne var på glasstest idag, jag ska surfa tillbaka in till henne och kika.

kramar och gonatt!

No Comments

 • Linda G
  19 juni, 2012 at 22:28

  Ben&Jerrys med kakdeg i är min favorit. Visserligen så söt den med så tårna krullar sig;)
  Annars får jag nog säga att Lidl har helt outstanding glass! Billig med:) Kram

  Reply
 • Anette
  19 juni, 2012 at 22:43

  En dag ska jag bjuda dig på min favoritglass!
  Äkta italiensk glass!
  Gelato di Maranello!
  Rena friska underbart svalkande smaker!
  bla en apelsin/vanilj som är beroendeframkallande!
  (Lite dåligt glasssortiment på jobb nu men efter midsommar kommer det hem mer.)
  Kram

  Reply
 • Sofie
  19 juni, 2012 at 22:44

  Ja precis, Lidl har en jättegod i en blå (?) burk lite större än B&J.. Finns en m persika/något mer smark som är supergod o frisk i smaken 🙂

  Reply
  • Sofie
   19 juni, 2012 at 22:45

   Smark? Smak naturligtvis 🙂

   Reply
 • Victoria
  19 juni, 2012 at 22:47

  Lejonet och Björnens Italienska apelsin choklad. Funkar klockrent!
  kram

  Reply
 • Titti
  19 juni, 2012 at 22:48

  Ikväll har jag frossat i GB-Nogger ( finns i halvliters-paket) o jordgubbar.
  Jättegott…..
  Kram Titti

  Reply
 • Nena
  19 juni, 2012 at 23:30

  OK, klarar inga B&J pga att de är ettersöta. Burrrr! Jag älskar ju godsaker men har insett att för sött är ändå inte min grej. Cupcakes t ex kan man bara ha till att titta på, goda är de ju inte! Dock finns det en god B&J och den tillhör de absolut godaste glassarna whatsoever. Cherry Garcia. Den är perfekt! Inte så söt, stora körsbär och härliga stora bitar av ickesöt mörk choklad. Annars gillar jag Lejonet och Björnen marsipan och italiensk choklad, snackar vi budgetglass så är en bytta Triumf krokantglass inte fel. Provade alla GBs nya halvliterspaket med smak av kända glassar som Nogger, sandwich, päronsplit i veckan. Ingeeee vidare, bara 88:an som höll måttet. (Ja, jag är kräsen!) Helst ska man ju göra glassen själv i glassmaskin, så blir den som man vill ha den. Jo, guteglass saffranhonung är också heeeelt OK!
  Kram

  Reply
 • Runa
  19 juni, 2012 at 23:43

  Ben&Jerry är ju hyfsat (relativt sett!) billigt där jag bor….men jag gillar det inte alls…kan inte för mitt liv med de där sötsliskiga kak och kolagrejerna . Den enda som jag gillar av deras smaker är pistage (den ÄR god, med hela pistagenötter i) Annars har jag en favorit (också pistage…kan vid sällsynta tillfällen – när jag ska vara lite crazy – ta hasselnöt) som är äkta handmade italian som jag köper här (den är SVINDYR, $15 för en pint, en sån där B&J burk, men den är så god att det är värt en dryg 100ring ….då förstår du hur sagolikt god den är). I övrigt håller jag med flera här om Lidl, supergod o billig glass (valnötsglassen är superb) Ha ha…vilken utläggning det här blev…men glass är ett viktigt ämne :-). Kramar

  Reply
 • Frida
  20 juni, 2012 at 07:54

  Gillar SIA-glass, de har en hallonsorbet som är himla god!

  Reply
 • Maja
  20 juni, 2012 at 08:22

  Gillar Cart D’Or vanilj. Jag tycker den är lyxigt god. Och så brukar jag värma lite bär eller gör egen chokladsås till. Är det på pinne brukar det bli någon isglass.

  Reply
 • Lingon
  20 juni, 2012 at 08:49

  Mmm, Tack för alla glasstips!!

  Jag vill liksom välja nåt riktigt gott om jag ändå ska unna mig. 🙂
  Åh, vad glass är sommar?

  Kramar på er alla och ha en fin dag!
  L

  Reply
 • Annika
  20 juni, 2012 at 16:58

  Hej. Jag är ingen glassexpert o är inte ens speciellt förtjust i glass o blir konstig i magen etc….. MEN …..B& J har en som jag älskar och som inte är så himla sliskig heller. New York super fudge chunk heter den och gillar man choklad o nötter så är det den man ska ta. ”Chokladglass sprängfylld med gigantiska bitar av vit och mörk choklad, valnötter, pekannötter och kakaopudrade mandlar.” Lycka till med provandet av glass. kramar

  Reply
 • FinaTina
  24 juni, 2012 at 18:32

  Hmmm jag är förvånad över att ingen har nämnt Häagen-Dazs än… Jag tycker också BJ är alldeles för sött, men blev fullständigt såld på H-D när jag bodde i USA. Är numera väldigt lycklig över att det säljs i Sverige 😀 Mina favoriter är Pralines and Cream (brända mandlar och kolasås i krämig vaniljglass, inte så sött som det låter) och Cookies and Cream (Typ Oreo Cookies i vaniljglass). Supergott! Det finns även en jättegod med mint och choklad. Deras chokladglassar är ganska mustiga i smaken så om du gillar mörk choklad är det definitivt något att testa! Lycka till och kram från mig!
  /Tina

  Reply

Leave a Reply