Menu
Uhh gå ner i vikt

vikt & sånt en söndagsmorgon

Godförmiddag!

Här ligger det snö ute fortfarande och det lyser av ljus. Stor skillnad mot det gråa, fast jag tror att det kommer att töa bort snabbt idag.

Veckans viktresa då? Jo, inget som är prioriterat i mitt liv just nu men trots allt ett litet litet tapp på 0,3 kg och det är jag jättenöjd med. Ingen dagbok har fyllts i och inte ett enda träningspass. Däremot har jag börjat äta lite bättre och slappat på kvällarna med både lite vin och choklad. Inga stora mängder, men verkligen ett stort behov av att koppla av med lite mys efter dagar med bodelning och advokater och all den där röran som hör en separation till. Ja, till det säger jag blööööööööö!

Men för att ta mig tilbaka till vikt & sånt så tror jag att jag kan börja träna lite igen, energin är lite på väg tillbaka och all ilska och frustration kan ju vara bra bränsle? 😀

v3 120122 77,5 kg -0,3 Total -2,1 kg
v2 120115 77,8 kg -0,6 Total – 1,8 kg
v1 120108 78,4 kg -1,2
v0 120101 invägning 79.6 kg

Mitt närmsta mål är att komma ner 0,8 kg till för då passeras en magisk gräns i BMI-skalan. Inte för att jag är BMI-slav, det är ju mer riktlinjer….och vi har alla olika kroppsstyper – men gränsen mellan fetma och övervikt ligger där inom räckhåll, bara minus 0,8 och jag är där. Haha. 😀 Ja, sen är jag bara överviktig och inte fet. ;-D

Ja, hoppas det är okej att jag skojar lite om det här? Jag har en hel del självdistans och det är ju mig själv jag pratar om. 😀

Jag ska tydligen ner i den gröna delen av den här lätt förhatliga bilden.

Och anledningen till att jag visar det här är att jag gillar att ha bra målpunkter inom räckhåll. Det är viktigt för mig att ha något att tänka på och se fram emot som inte ligger femton tjugo veckor fram i tiden utan faktiskt något som lurar runt hörnet.

0,8 kg. Närmsta målet att nå. Yes!

Brr. Nu lämnar vi det här för idag tycker jag. Hur hurtfrisk jag än låter så är det ju astråkigt om jag ska vara ärlig. 😀

Söndag. What to do?

Här ska det fotas mollysar till min stora sale i eftermiddag och så ska det nog bli en promenad i snöslasket och lite matbunkring kanske. Kylskåpet är visst skrämmande tomt…och jo! Jag har nog kommit på vad jag vill ha på mig på det dära eventet. Den outfiten ska provas och det ska bli kul. Bekväm och röd. Say no more.

Kramar och jag önskar en fin fin söndag!

L

 

45 Comments

 • Katinka
  22 januari, 2012 at 10:34

  Vad duktig du är som mitt uppe i allt det andra orkar ta tag i vikten och ha roligt åt den dessutom. Det är liksom så livet ska tas tycker jag. Med en stor portion humor i bagaget. Det är du så bra på.

  Och haha… Den där gröna normalvikten ser minst normal av allt ut ju… Det ser vanligare ut med fetma, övervikt och undervikt. Haha.. Kram

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 10:41

   Hihi! Ja nu när du säger det. Det ser ju väldigt svårt ut att vara normalviktig..:-D

   Kramar och krya på dig vännen!

   Reply
 • Nena
  22 januari, 2012 at 10:44

  Usch så tråkiga och jobbiga saker du har att ta tag i!
  Tycker du är helt fantastisk som mitt upp i allt detta ens orkar bry dig om vikten! Men bra jobbat! Den där magiska gränsen passerade jag förra våren och lyckan var STOR! Det är en fantastisk känsla även om det ju egentligen bara är siffror på ett papper! Men psykologiskt är det viktigt tror! Nu har jag sakta men säkert knaprat mig upp över gränsen igen och det är inte kul. Och en knapp vecka med shapeup gav bara -0,1 på vågen. Det känns ju lite trist, fast jag tror att det är så att när jag har det superstressigt (vilket jag verkligen har på jobbet) så går jag inte ner i vikt helt enkelt. Been there, done that! Så alltså borde jag kanske snarare ta tag i min jobbsituation än i mina matvanor (eller både och?!) Ja, man fåt bita ihop och kämpa på helt enkelt!
  STOR KRAM till duktiga du!

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 10:50

   Tack så jättemycket Nena för peppet!
   Jag tror att jag går lite på autopiloten nu och förtränger hela situationen, nu är det överlevnad och strategier för att bo och klara av jobb och allt som gäller. Lättare än att känna efter…just nu.

   Stress är nog det svåraste läget att gå ner i vikt i, hoppas det kanske lugnar sig på jobbet och du kan få lite ro? Ha nu en skön söndag och födelsedagsfirande med skratt och glädje..krya på foten..
   <3<3<3
   kramar

   Reply
 • Helena
  22 januari, 2012 at 10:47

  Klokt att ha en lagom nivå på viktresan när du har så många trista saker att hantera samtidigt! Man behöver få vila, slappna av och njuta också, annars orkar man inte. Vikten kasar ju neråt ändå 🙂 Jag håller med dig om det där med korta delmål. Så viktigt för mig med! Annars tappar jag sugen på en gång.
  Hoppas du får en härlig söndag! Kramar

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 10:51

   Detsamma till dig,
   Ha en go go söndag,
   kramar

   Reply
 • Hilde
  22 januari, 2012 at 10:50

  Vad duktigt att du gått ner även om du inte tänkt på det. Jag tror det är jätteviktig att må bra, och är det choklad och vin som måste till är det vad du ska ha:) Advokater och bodelning är verkligen inte roligt, men har du kommit så långt som till ilska och frustration är du en bit på vägen.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 10:53

   Nej det är skit verkligen, men just nu orkar jag inte sörja fullt ut. Det kommer sen när han har flyttat ut, då ska jag yla mot månen…
   Nu råder det praktiska lingonet ett par dagar tror jag…

   Kramar och ha en fin fin söndag

   Reply
   • Sanna
    22 januari, 2012 at 11:17

    Så kan det vara klart. Man gå in i nån överlevadsmode. Fast glöm inte att lätta på trycket med. Massa kramar

    Reply
    • Lingon
     22 januari, 2012 at 12:40

     Åh, jag lättar på trycket – massor! Flera gånger om dagen…men är inte förlamad av sorg just nu och passar på att göra saker….
     Massa kramar!
     L

     Reply
 • Sanna
  22 januari, 2012 at 11:16

  Att du är så positiv mitt i allt detta är otroligt. Hoppas bara du tillåter dig att vara ledsen med. Klart hjälper det inte att gräva ner sig men var sorg har sin tid liksom. Jag tycker du är grym! Så härligt go liksom. Bjuder så på dig själv sprider glädje men som sagt måste man inte alltid vara glad.

  Tänker på dig och hoppas att vi någon gång kan få till den där fikan.

  Nu åter mot tvättstugan och sedan bär det av till gymmet.

  Kram

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 12:41

   Vi ska absolut fika snart! Jag har inte koll på hur du jobbar, men är väl heltid? Tror att mitt schema är lite fluffigare och mer flexibelt men vi får höras.

   MÅnga kramar och ha ett skönt gympass

   Reply
   • Sanna
    22 januari, 2012 at 15:02

    Jo jobbar heltid så det är inte helt lätt att få till men vi kan väl försöka. 😉

    Reply
 • Att vara någons fru
  22 januari, 2012 at 11:36

  All världens kärlek till dig <3

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 12:42

   <3 Tack söta du..och tack för världens finaste event att se fram emot..

   Kramar

   Reply
 • Anne
  22 januari, 2012 at 11:54

  Jag tycker mycket om det här inlägget – helt suveränt att du visar precis hur det går för dig måste ju vara världens pepp för andra! Dessutom har du gjort det skitbra – jag beundrar dig.
  Nu fick jag också lust att greja m eventklädseln men jag kan inte hitta tightsen 🙁
  Stor kram vännen <3

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 12:45

   Tack! Livet är ju som det är…..även om det brakar och knakar så går det vidare och just nu är det roligt att ha något annat att haka upp mig på än själva livet. Vikten är ett projekt och det ska få fortgå till slutet av maj som jag bestämt. Oavsett hur resten omkring mig ser ut…
   Det kanske låter stoiskt….men sörjer och kraschar gör man ju ändå med jämna mellanrum och jag är verkligen pepp på att ta några kilo..

   Själv saknar jag ett par mörklila strumpbyxor som jag gissar är kasserade? Måste hitta ett par nya.

   Många kramar till dig!

   Reply
 • Helen
  22 januari, 2012 at 12:42

  Ja ibland går det av bara farten det där med viktminskning och det är en skön upptäckt.
  Jag ligger precis under den där gränsen nu och håller med om att det känns värre att kallas fet än överviktig. Men snart är du under den med den takten du håller 😉

  Separationsbök är trist men troligen kommer det nåt ännu bättre i slutändan; även om det är svårt att se det så när man är mitt i händelsernas centrum. I alla fall var det så för mig som idag är tacksam för ett minst sagt traumatiskt uppbrott för flera år sedan.
  Utan det hade jag inte haft världens bästa unge och man idag.

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 12:47

   Bra att det ordnade sig för dig och att du är glad i dag!

   Kramar

   Reply
 • Vardaxlyx
  22 januari, 2012 at 12:46

  Vilken UNDERBAR blogg du har. Jag vill önska dig en trevlig söndag!
  Kramkram

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 12:50

   Tack detsamma till dig,
   kramar!

   Reply
 • Annelie
  22 januari, 2012 at 13:48

  Älskade vän, vad är det som händer!? Har ju varit sjuk under lång tid o inte ens orkat läsa era bloggar. Nu märker jag att flera håller på med viktminskning bl.à vilket låter tufft. Nu skriver du om advokater o bodelning..blir alldeles kall o orolig.
  Ibland kan det ju leda till något positivt i slutänden. För mig blev det ju så, vilket jag är oändligt tacksam för.
  Tänker på dig!
  KRAM

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 17:59

   Det kommer att bli bra i slutänden, det är jag helt säker på. Men uj så jobbigt och sorgligt det är….
   Kramar i massor till dig och fortsätt att krya på dig.
   <3<3<3

   Reply
 • Madde
  22 januari, 2012 at 13:49

  Du vet hur duktig jag tycker du är!! Och så härligt att se resultat också, särskilt i den siatuation du är nu. Keep it up, du är på alla sätt en inspirerande människa. Här singlar nu ned stora, ja jättestora flingor…det är ju så dags. Men mycket tackvare igår, har jag haft en finfin helg som dessutom inte är slut än! Såklart. Rött. Vad skulle lingon annars ha??!! 😉
  Stora söndagsklemar

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 18:00

   Det var verkligen jättetrevligt igår. ._D
   Tusen tack för det och nu är det myskväll som gäller om en stund här…

   massor med kram!

   Reply
 • Stephie
  22 januari, 2012 at 13:58

  bra jobbat trots att du är mitt i en separation! visar hur stark du är!!

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 18:01

   Tack! Alltså det är supergött att få höra att man är stark? Det kanske jag är…hmmm. Eller så blir jag det när jag tror det? :_D

   Kram!

   Reply
 • Maria/Javabönan
  22 januari, 2012 at 15:13

  Gulligaste Lingonet, guuud vad du är duktig!

  Hade inte en aning att du separerat, jobbigt. Been there, done that. När allt lagt sig ska du se att det känns annorlunda till bättre. Låter härligt att du är stark men man kan faktiskt tillåta sig att vara lite svag ibland också, det är bara naturligt att livet är upp och ner. Huvudsaken är att man kämpar vidare sen.

  Här i Gammelbo händer mycket på förnyelsefronten, jag kämpar vidare med vikten i lagom takt och Esme har fått nya dagistider (mindre) och får spendera mer tid med sin mamma. Det funkar det också, snuttan börjar bli stor. Jag målar och donar och känner allmänt för förändring till det bättre, känner mig riktigt positiv inför våren. Fast jag vet ju att jag kommer att drabbas av vårtrötthet sen, men det tar jag när det kommer. 😉

  Var rädd om dig nu!

  Varma kramar från ett lagom kallt Gammelbo!

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 18:02

   Låter som om du har en skön för-vår eller vad man ska kalla det. Ni har ju såklart snö men att ljuset gör att man kommer i gång lite.
   Kramar i massor och hälsningar från Lingonet

   Reply
 • AnnaSC
  22 januari, 2012 at 15:25

  ta hand om dig och du vet att jag är i närheten om det är något.

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 18:02

   Tack! Och tusen tack!
   Det betyder mycket att få höra..

   Kramar och ha en skön kväll

   Reply
 • Marika
  22 januari, 2012 at 15:34

  Du är så otroligt duktig med allt!!! Om du bodde närmare skulle jag bjuda hem dig på fika och bara ha det gott. Det är sannerligen mycket jobb du har framför dig med separation, men du kommer fixa det. Med tiden så kommer du åter skratta och känna glädje, men att vara i sorg är också en del av livet. Massor av styrkekramar skickar jag till dig, tyvärr ses vi inte till eventet då jag var upptagen den helgen, men lova att ha det så roligt som det bara går:-)
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 18:04

   Jättetack för det fina fikaerbjudandet! Nästa gång jag kommer upp så kan vi kanske träffas och fika och prata lite. Så snäll du är…
   Eventet ska bli jättekul och ett stort spektakel att se fram emot. Det behöver jag verkligen nu…

   kramar och ha en skön söndagkväll,
   L

   Reply
   • Marika
    22 januari, 2012 at 20:14

    Absolut ska vi ses nästa gång du kommer hit, bestämt!!!
    Kramar

    Reply
 • Linda G
  22 januari, 2012 at 15:58

  Det är väl kanonbra! Men att du skulle ligga på fetma är ju fan helt barockt! Då ligger jag på nån slags grav fetma då! Siffror är lite farliga ibland……
  Ha en fin kväll goa du! Kram<3

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 18:05

   Äsch Bmi, det är ju bara en skala….:-D Men jag ska ändå fira när jag kommer ner i hederlig övervikt..hihi..
   Kramar i massor!

   Reply
 • Dr Molly
  22 januari, 2012 at 15:59

  Så otroligt imponerad! Jag har fortfarande inte gått ner ett gram efter tre veckors ”bantande” och träning. HA HA HA! Lika bra att äta godis igen då…

  KRAM

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 18:06

   Haha, nej ge inte upp nu…
   Kramar

   Reply
 • Bettina
  22 januari, 2012 at 16:34

  Duktiga du! På många sätt 🙂 Ha en fin söndag! Kramar

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 18:10

   Tack vännen! Jag försöker att hålla igång lite. Och att blogga och få fina kommentarer från dig och andra är så mycket värt. Löööve you!
   kramar och ha en skön kväll!
   L

   Reply
 • Christina
  22 januari, 2012 at 16:49

  fantastiskt att du unnar dig livet´s viktigheter som choklad och vin. Hur ska man annars stå ut med havregrynsgröten;)

  har inte skänkt eventsklädsel någon tanke alls.
  Massor med kramar finaste

  Reply
  • Lingon
   22 januari, 2012 at 18:11

   Precis…havregrynsgröt är ju lite sådär…hmmm. Men det går..
   Ska bli jättekul att se dig igen,

   kramar!
   L

   Reply
   • Linda G
    22 januari, 2012 at 18:17

    Och jag som precis har återupptäckt micrad havregrynsgröt och tycker att det är mums;)

    Reply
 • Annika
  22 januari, 2012 at 18:47

  … men åååhh,… jag tror inte mina ögon, jag hade inte en aning om att du håller på med separation o sånt. Men sen är jag ju också yttert kass på att läsa bloggar och hålla mig uppdaterad, det går i vågor, oftast på helgerna när jag har mere tid…
  Jag har nästan inga ord, för det är bara så jobbigt det du går igenom, och sorgen får ta sin tid. Men jag blev berörd, trots att jag inte alls känner dig.
  Vikt o kalorier o sånt, otroligt att du orkar ens tänka på det…
  Men du, du ska se att det nu mest går åt rätt håll, även om vissa dagar är pest o pina och lessenhet.
  Undrar just vart du kommer att bo… du behöver inte svara…. men Lund hade ju inte varit dumt (tycker ju jag så klart).
  Jätte-jättte -stora kramar

  Reply
 • Marie
  22 januari, 2012 at 21:38

  Du har varit superduktig! Det är ju en fruktansvärt tuff grej du går igenom så jag tycker du är klok som tar det lite lugnt och försöker slappna av också. Det har du igen senare, Jättekramen från mig! <3

  Reply

Leave a Reply