Menu
Uhh gå ner i vikt

vikt och sånt

Jahaaaa. Så var det dags för någon sorts viktrapport igen…:-D

En vecka som jag inte orkat fylla i varken matdagbok, eller velat äta direkt. Mest vankat omkring och ätit på stående fot och mått illa. Det har liksom inte varit prioriterat vad att äta, snarare att få det att stanna kvar i magen. Uhhh.

Låter otroligt muntert eller hur? 😀 Men så har det varit och så blev det ett totalt tröstätande och avslappning någon kväll, för att sedan halka tillbaka i ett illamående hungertillstånd som nu sakta sakta börjar lägga sig.

Men ändå. Minus 0,6 och nu när krafterna kommer tillbaka ska jag försiktigt komma igång att träna mera, och koppla av lite.

v2 120115 77,8 kg -0,6 Total – 1,8 kg
v1 120108 78,4 kg -1,2
v0 120101 invägning 79.6 kg

 

Appen är bra tycker jag men det är lite krångel att fylla i matvaror i bland. Själv äter jag ofta samma middag och lunchresterdagen efter så det spara mycket tid när det gäller antecknandet. Men det kommer efter ett tag. En hushållsvåg är trots allt ovärderligt i köket. Te x hur mycket bregott man har på mackan och enheten är i gram? Ja, då lärde jag mig att 5 gram är en lätt smörad macka och 10 gram en generös.

För mig är inte dagboken slavisk utan jag vill komma till det att jag bli inspirerad till att röra mig mer, förbränna mer och bli lite mer medveten om vad jag stoppar i mig. Och det blir ju ett räknande in och ut i kaloriform. Däremot äter jag gärna omväxlande, mycket grönsaker och fett och protein för att hålla mättnadskänslan i schack.

Det finns många ställen på nätet man kan kolla kaloritabeller om appen inte räcker till, te x här på Kaloritabell.com eller här..MåBra

En sak som är underbar när man börjar få lite kontroll på sin vikt är att man tänker på mat i energi, energitäthet. Och för att orka träna så behöver man lite extra och kan planera för det. Annars så stupar man på löpbandet i matthet.

Och sen, sen efter ett tag går allt det här av sig själv och man har hittat en balans.

Ja, öh…jag intalar mig det. 😀

Nu däremot får det vara nog med vikttjafs på ett par dagar och jag tänker istället fundera på det där bloggeventet? Tiden går och snart kanske man får ett schema över dagen? Ska jag uppdatera min Ranelidska kanske? Jag har trots allt läst två böcker av karln men det är lite luddigt i minnet. Den ena har jag glömt vilken det var och den andra minns jag inte titeln men det handlade om en rättstavningsfröken, eller finskrivning snarare. Konsten att texta vackert…och mycket annat.

Ranelidska….hmmm. Tänk att ha ett helt eget språk. Lingon-lingot då? Njää.

Nu babblar jag bara här, hihi. Så over and out och ha en fin fin kväll önskar jag dig!

 

37 Comments

 • Hilde
  15 januari, 2012 at 19:20

  Jag tyckte appen var klockren. Tidigare har jag varit med i viktklubb.se men här finns det mycket mer mat att söka fram. Det blir bökigare när man måste lägga till allt manuellt. Jag hoppas jag lyckas lika bra som dig och Josanne här nu, jag är taggad till tusan nu:)
  Kram

  Reply
  • Lingon
   15 januari, 2012 at 19:25

   Här är en till som varit med i viktklubb.se. I hela fem år! Men det gick inget vidare, dock känner jag igen mycket och har lite koll på energimängder.
   Vi kör vidare. Jag tar det lilla lugna men håller på fram till slutet av maj.

   Kramar!!

   Reply
 • Victoria
  15 januari, 2012 at 19:22

  Bra jobbat! Jag ska rapportera av min vecka också. Har lite samma känsla som du. Man är inte supersugen på mat direkt.

  kram och hoppas vi ses på torsdag!
  kram

  Reply
  • Lingon
   15 januari, 2012 at 19:26

   Ja, vi får se om torsdag…men det vore kul att se dig igen.
   kramar och ha en fin finkväll!
   L

   Reply
 • Sanna
  15 januari, 2012 at 19:24

  Sänder som alltid en herrans massa hejarrop. Du kommer verkligen lyckas. Känner det på mig utifrån hur du resonerar om kost och motion. Dock kan saker hända som får en lite ur spår men du verkar ju ändå ha klarat det bra.

  Själv har jag sorterat ut alla mina ”fettiskläder” och några sådana ska då inte in i min garderob igen. Möjligen mammakläder då men det är ok. 😉 Känns verkligen befriande och som att min viktresa så sakta börjar ta slut.

  Ha en fin kväll och en bra vecka. Jag ska till Båstad med jobbet minsann och måste prova om bikinin passar. För liten är den iaf inte. :p

  Kram

  Reply
  • Lingon
   15 januari, 2012 at 19:28

   Jag måste bara säga att jag blev sååå inspirerad av dig första gången vi fikade där på Mad miss Mollys. Yes! Liksom.
   Det viktiga är ju att fortsätta nu tänker jag, trots en dum vecka så kommer det en ny och nya tag.

   Kramar i massor och ha det så kul i båstad. Du får nog köpa en helt ny bikini. 😀

   Reply
   • Sanna
    15 januari, 2012 at 19:42

    Svårt att fatta att jag liksom kan inspirera andra. 😉 Fast tanken är svincool.

    Bikini köpte jag ny i slutet på sommaren så den verkar funka. :p

    Kram

    Reply
 • Katinka
  15 januari, 2012 at 19:34

  Vad duktig du är och så klart att det varit tufft den här veckan. Jag hoppas nästa vecka blir mycket bättre!

  Och nu har jag också blivit galet inspirerad och den där appen är ju faktiskt rolig. Oj, vad kalorierna lägger på sig minsan. Men jag behöver gå ner ett par kilon och varför inte med denna roliga organisatoriska tingest? Kram

  Reply
  • Lingon
   15 januari, 2012 at 19:35

   Den är riktigt stygg bara. Jag menar…vin alltså? 😀

   Kramar <3

   Reply
 • Anne
  15 januari, 2012 at 19:53

  Tycker att du gjort det alldeles förbaskat bra som faktiskt gått ner – och det alldeles lagom på en vecka! Du får uppdatera mig om Ranelid om du gör en återblick för jag är ju helt oläst på hans böcker he he.
  KRAMAR

  Reply
 • Nena
  15 januari, 2012 at 19:54

  Usch så jobbig din vecka låter!
  ja, jag tycker också appen är smidig jämfört med annat jag testat och man lä sig väl mängder efter hand! Kör du på gratisvarianten? Tycker du att det räcker liksom?
  Kram

  Reply
  • Nena
   15 januari, 2012 at 20:15

   Nu såg jag att du redan svarat!!!

   Reply
 • AnnaSC
  15 januari, 2012 at 20:08

  <3 härligt att något går åt rätt håll. När det låter som en tuff vecka.
  kramar

  Reply
  • Lingon
   16 januari, 2012 at 15:56

   Tack vännen!
   <3

   Reply
 • Emschen
  15 januari, 2012 at 20:26

  Men Lingon, vad är det som händer? Du verkar vara så nerstämd. *kramar om*

  Du är superduktig som verkligen kämpar. Jag har försökt med den där appen förr men jag får inte rätt på det. Just det där med att uppskatta hur mycket man tar i gram tycker jag är superdupersvårt. Helt ärligt så kan jag inte så mycket om matens sammansättning, vad som kan vara bra och vad som är mindre bra är jag helt med på men det där med kolhydrater och kalorier fattar jag noll av.

  Jag tänkte jag skulle ge mig på att läsa en Ranelid innan den 11. Några tips på vilken som är bäst? Och vet du om det möjligen finns någon Ranelid i bokaffären i hålan där du bor? 😉

  KRAM

  Reply
  • Lingon
   15 januari, 2012 at 21:50

   Det är inget som kan gå i detalj här på bloggen, men ändå, när saker händer så påverkar det ju hela människan och jag var tvungen att säga något. 🙁
   Man lär sig efter hand om mat tycker jag….fast det är träligt i början att fylla i.
   och Ranelid. Jovisst finns det böcker av honom i vår välsorterade bokhandel. Hans nyautkomna ”Tyst i klassen” men jag har hört honom rekommendera ”Bär ditt barn som den sista droppe vatten” flera gånger om man ska börja med något.

   kramar och tack för omtanken och det blir jättekul att ses på eventet

   Reply
 • Helena
  15 januari, 2012 at 20:31

  Set verkar som du lockat många in i appens viktdagbok 🙂 Jag testar också, men än är jag novis… Detta är första dagen för mig. Jag har också använt mig av Viktklubben under ett halvår för ett par år sedan. Det funkade bra, men detta känns lite modernare.
  Trist att du inte mår bra, hoppas du känner dig bättre nu.
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   15 januari, 2012 at 21:52

   Kul att vi inspirerar varann lite? Man behöver all pepp i världen tror jag för att lyckas….
   Tack det är lite bättre nu faktiskt, skönt att kunna äta ordentligt igen…

   Kramar och ha en fin vecka!

   Reply
 • Maria/Javabönan
  15 januari, 2012 at 21:03

  Hej där!

  3 kg är minsann inte fy skam, kanonduktigt! =)

  Här har du en till som sliter med kalorier. Skriver ner det jag äter på matdagboken.se, fungerar kanon faktiskt. Julsnasket och en hel del till måste bort, bort, bort. Sen kör jag min egen variant med så lite kolhydrater det bara går, dock inget LCHF för jag äter gröt på morgonen och det måste jag ha för min stackars mage.

  Jag håller tummarna för dig!

  Kraaaam från den osyliga Bönan! 😉

  Reply
  • Lingon
   15 januari, 2012 at 21:53

   Gröt är ju så gott och bra på morgonen tycker jag. Men jag varierar lite, dock åt jag gröt varje dag ett tag när jag hade magkatarr..
   Lycka till och jag håller tummarna för DIG!! <3<3<3
   kramar till bönan!
   L

   Reply
 • Linda G
  15 januari, 2012 at 21:14

  Du har ju varit skitduktig! Och har ju faktist inte gått upp. Tråkigt att du går och är nere men skönt att du har bloggeventet att se fram emot! Många goa bruttor som ska dit och kan stötta dig! Sköt om dig och jättekram!

  Reply
  • Lingon
   15 januari, 2012 at 21:54

   Det ska bli så in i bänken roligt att få ha en hel lång tjejdag med massa bus!
   kramar i massor och må så gott vännen!
   L

   Reply
 • Christina
  15 januari, 2012 at 21:19

  Så in i bänkens duktigt av dig! 3 kilo!

  Härligt att prata med dig finaste , massor med kramar<3

  Reply
  • Lingon
   15 januari, 2012 at 21:55

   Tack vännen! Det är ju nästan bara 2 kg men iallafall. :_D .-D:-D Det känns underbart att vara på G:
   Tusen tack för pratet i dag och vi höres snart igen.
   Kramar!

   Reply
 • Adela
  15 januari, 2012 at 23:35

  Duktiga, duktiga du! Såklart detta kommer att lyckas!
  Ser fram emot att få se dig på Bloggeventet=)

  Stor kram!
  Adela

  Reply
  • Lingon
   16 januari, 2012 at 15:57

   Det ska bli jättekul!

   kramar

   Reply
 • improve my days
  16 januari, 2012 at 00:51

  Congratulations for your results!
  By the way… you have an award in my blog 🙂
  Hugs

  Reply
  • Lingon
   16 januari, 2012 at 15:57

   Thank you Carla,
   And an award, johooo!

   kram

   Reply
 • chatarina
  16 januari, 2012 at 11:47

  Hej! Jag tycker att du är superduktig!! Kram

  Reply
  • Lingon
   16 januari, 2012 at 15:57

   Tack så mycket vännen,
   kramar

   Reply
 • Vivvi
  16 januari, 2012 at 11:47

  Vad duktig du är! Huvudsaken är ju att man är inspirerad att göra något och tycker det är roligt och en app är ju nåt som kan göra det lite roligare 🙂

  Kram
  /Vivvi

  Reply
  • Lingon
   16 januari, 2012 at 15:58

   En app som hjälper till lite att inspirera…:-D

   kramis

   Reply
 • Marie
  16 januari, 2012 at 11:59

  Vad duktig du är! Det kommer gå strålande! Har något till dig 🙂 Kramar!

  Reply
  • Lingon
   16 januari, 2012 at 15:58

   Woo? Kul!
   Tack kära…

   kramar

   Reply
 • Madde
  16 januari, 2012 at 15:13

  Yep, håller såklart med ovanstående, jätteduktig är du! Visst blir man peppad när man märker att det fungerar, oavsett vilken metod eller på vilket sätt man nu föredrar. STorklemar i massor, idag är det GRÅTT:( Fika snart tycker jag

  Reply
  • Lingon
   16 januari, 2012 at 15:59

   Massor med klem till dig!

   kramar och fika snart absolut

   Reply

Leave a Reply