Menu
Lingon om.....

Mumsisch!

Någon sorts vietnamesiska grönsaksrullar, hemmalagade med ingredienser från möllan i Malmö. Jag dog lite grann så gott det var…

…och åt alldeles för många av dessa mystiska risinpackade mirakel som var förrätten på gårdagens meny.

Guuud. Jag tror mina smaklökar galopperade av gläjde i gommen, magen blev varm och pulsen steg åtskilliga slag. Tänk att mat kan vara så fantastiskt? Sinnligt och överfallande läckert. De här kåldolmeliknande sakerna är invirade i rispapper som är blötlagt och på insidan fanns en grönsaksblandning av kinesiska grönsaker, lätt förvällda i citrongräs och så var det ett litet uns räkor i. Till detta en speciale soya, smaksatt med örter och vitlök. Sött, salt, fräscht och krispigt gott.

Att det sen fanns även en huvudrätt att mumsa i sig tog jag ingen alls hänsyn till. 😀

En lysande kväll i vänners värmande sällskap. Ibland gör det visst inte så mycket att det är becksvart utomhus?

Idag är jag halvledig, lite jobb och sen ska det inhandlas nyårsmat. Men helst vill jag hitta på något helt annat, och så måste jag kolla in Lisen.dk s Mollysar till s/s 2012 såklart. Första kommentaren får nog bli att det är lite för dyrt? Undrar vad underklänningspriset kommer att hamna på i SEK? 1500 kr? Toppen is nådd. Övernådd.

Nåja, först en kopp kaffe till och lite läsning. Jag gillar att komma efter i bloggläsandet och ha en hel hög med inlägg att läsa. Det är liksom som att ha en tjock morgontidning som man vet kommer att hålla en sällskap minst en timme. 😀

Kramar och ha en fin dag!

L

No Comments

 • Titti
  30 december, 2011 at 09:50

  Det fanns en hel del där hos Lisen en hel del DYYYRT en hel del ej passande för min kroppsform!! turligt nog.
  Blev lite besviken på sommarens ”frotte”-klänning…..konstig modell!
  Jag ska kika mera senare idag……
  Kram Titti

  Reply
  • Lingon
   30 december, 2011 at 09:52

   Jättemycket fint att titta på tycker jag också, och när man får se det live brukar jag falla tungt. Men som sagt, jag tycker att det är lite väl dyrt…

   Kramar!

   Reply
 • Katinka
  30 december, 2011 at 10:09

  Det där låter himmelskt gott för smaklökarna. Och ja, lite väl dyrt. Jag reagerade på den vackra blommiga kjolen som jag så gärna vill ha. Den var minsann inte billig…

  Ha en bra halvledig dag! Kram

  Reply
  • Lingon
   30 december, 2011 at 11:08

   Mycket vackert..:-D Hoppas att du hittar kjolen..eller något annat finfint!

   kramar

   Reply
 • Sanna
  30 december, 2011 at 10:28

  Men oj så gott det lät. Vi har suttit och bara pratat en massa mat nu på fikat på jobb så min mage vill ha massa gott nu nu nu! :p

  Får snällt nöja mig med lite sallad till lunch tror jag. Lär bli mycket gott i helgen.

  Trevlig fredag! 🙂

  Reply
  • Lingon
   30 december, 2011 at 11:09

   Helgen blir god matmässigt…ska ut och handla idag!

   Ha en kort arbetsdag!
   kramar

   Reply
 • Anne
  30 december, 2011 at 10:41

  Jag håller med – the toppen IS verkligen nådd! Just nu vill jag inte ha något alls – det är för mycket och för dyrt och jag har gått i baklås :o)
  Kram fina

  Reply
  • Lingon
   30 december, 2011 at 11:11

   Underklänning för 1500 är lite väl mycket…och jag vill ju ha flera. 😀 Så det får jag nog ta en bra funderare över om det verkligen är värt?
   Kramar och ha en fin dag nu

   Reply
 • Marie
  30 december, 2011 at 10:49

  Oh my vad mumsigt det såg ut! Och vilka roliga stjärnor vid muspekaren 😀 Hi hi kan sitta här hur länge som helst och leka 🙂 Kramar

  Reply
  • Lingon
   30 december, 2011 at 11:12

   Jag med! Sitter här och viftar på skärmen…:-D

   kramar!

   Reply
 • Hilde
  30 december, 2011 at 10:56

  Jag blev jättehungrig av att läsa om hur gott du tyckte det var. Toppen är redan nådd lite för mig med. Vissa plagg är så dyra att jag inte vet när jag skulle få användning för dessa ens. Men så finns det dessa överraskningar där jag tycker jag får jättemycket för pengarna tack och lov.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   30 december, 2011 at 11:13

   Visst finns det plagg som är överkomliga och prisvärda..men jag får nog leta lite.
   kramar och ha det gott i dag!

   Reply
 • Bettina
  30 december, 2011 at 12:24

  Såg mysigt ut det där 🙂
  Finns en hel del fint, men känner inget super sug efter något speciellt, himmel vilken härlig känsla!
  Har just avklarat helghandlingen ! Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! Kramar

  Reply
  • Lingon
   30 december, 2011 at 13:29

   Så skönt att du är färdighandlad. Jag har allt kvar men det blir i lugn mak.

   Kramar och Gott Nytt År!!

   Reply
 • Helena
  30 december, 2011 at 13:26

  Vad sugen jag blev på era vårrullar… Jag tänker heller aldrig på varmrätten om förrätten är så god! Är det mycket som är dyrt i vårkollektionen? Jag har inte hunnit kolla ordentligt, utan bara konstaterat är det är hur mycket fin som helst…
  Kramar

  Reply
  • Lingon
   30 december, 2011 at 13:32

   Och jag vill ha er strand!!
   Om det är dyrt eller inte kan jag inte ge en analys om men en sidenunderklänning för 1500 kr är lite väl mycket.

   Kramar och njut av solen!

   Reply
 • mintekopp
  30 december, 2011 at 14:31

  Det där ser ju helt ljuvligt gott ut. Visst är det mysigt att sitta och läsa bloggar, oavsett hur lång tid det tar 🙂

  Kram på dig!

  Reply
  • Lingon
   30 december, 2011 at 15:55

   Absolut…och idag tog det en hel långfrukost…
   Gott Nytt År på dig!
   kramar

   Reply
 • Tonemor
  31 december, 2011 at 21:36

  Så vakker bloggen din var i dag 🙂 Ble jätteglad av å lese den – men er på etterskudd med lesing av blogger nu, har vært opptatt med firande av mine foreldres gullbryllup i går, og i dag er jeg bare fornøyd og sliten 🙂 Sender deg en jättekram <3 med nyttårshilsen från tokiga norrbaggan, som nu er enda tokigare på grunn av alle OM-rea som pågår 🙂

  Reply
  • Lingon
   31 december, 2011 at 21:48

   Visst blir man lite reatokig? ._D
   Massor med kramar till dig och ha ett underbart 2012!!

   Kramar kära vän!

   Reply

Leave a Reply