Menu
i Köket

Lakritskola version 2

Nu jäääklar!

Efter att ha knycklat tillbaka kolasmeten i en kastrull och fått kladd över hela köket, hela mig, mums mums vad god den är förresten, så gjorde jag ett nytt försök att göra kola som stelnar lite lagom.

Till min hjälp kompisen stektermometern som jag lånat av en granne och efter tips från Fia att låta den gå till ca 125 grader. Himla bra och smidigt och den började att pipa vid 125 och jag stängde av.

Klart.

Perfekt kola!

Yes.

Sen själva doppandet i choklad gjorde jag om till att pensla choklad på små fyrkantiga kolabitar i stället och så några små smulor flingsalt ovanpå. Gott!

Enda problemet är att jag nu måste bjuda grannen på en massa kola för jag fick låna stektermometern och på jobbet förväntar sig chefen och närmsta medarbetarna att jag tar med mig lite. Alltså måste jag nog göra en sats till inom snar framtid…:-D Det blir inte så mycket kvar till mig?

Nåja, nu är det bara resten av julstöket kvar….yay…

Kramar och ha en trevlig kväll, med eller utan kola..

7 Comments

 • Linda G
  20 december, 2011 at 21:18

  Jag mailar min adress så kan du väl posta lite kolor;) Kram!

  Reply
 • Oslotigern
  20 december, 2011 at 21:51

  De du skickade igår kom inte fram – klibbade väl fast nånstans på vägen 😉 Men om du ändå ska göra två satser kan du kanske skicka några nya till mig? (latmasken ska visst inte göra mer julgodis i år)

  Kram kram!

  Reply
 • Katinka
  20 december, 2011 at 21:58

  Det ser jättegott och lyckat ut! Grattis till att du fick till det. Kram

  Reply
 • Anne
  20 december, 2011 at 21:59

  hahaha skam den som ger sig 🙂 Kul att det blev bra till slut.
  Kramar

  Reply
 • Lina
  20 december, 2011 at 22:26

  Men vad är detta för kola. Snart måste jag också testa för att ni håsat den så men jag lyckas ju inte ens tillverka knäcken rätt så jag får nog hålla mig till Aladin istället 🙂

  KRAM

  Reply
 • Sofia
  20 december, 2011 at 23:07

  Å jisses vad gott det låter önskar att jag kunde kika förbi på en kopp kaffe och kolasmakning! Kram!

  Reply
 • Helen
  21 december, 2011 at 13:11

  Du får helt enkelt köpa en stektermoteter åt dig själv i julklapp 😉
  Så du får behålla kolan

  Reply

Leave a Reply