Menu
Lingon om.....

att lyssna på kroppen eller be den hålla käften?

Bild efter, redigerad i Photoshop

Jag läste en såndär känn-dig självbok för några år sedan av Åsa Nilsonne och Anna Kåver, tror den hette ”-Vem bestämmer i ditt liv?” eller något åt det hållet. Och då var det en tjej där i boken som blev uppmanad att lyssna på sin kropp och känna efter varpå hon svarade: -Jahaaa? Jag trodde man skulle säga åt den att hålla käften??

Och det småfnissar jag åt fortfarande för visst är det en balans hela tiden? Ibland måste man ju tvinga sig att göra jobbiga saker när man inte orkar så är det bara. Lika väl ska man lyssna på kroppen och skapa de förutsättningar man själv mår bra av…och ta hand om sig.

Ja, jag lyssnade i stället för att be den hålla käften i dag och tog en semesterdag. 😀 Otrolig tursam dag för att ta ledigt med inget inbokat så det gick fint. Saken är den att jag har ryggproblem och då och då när jag inte sköter mig med träning och vila så protesterar hela kroppen med smärtor och sömnlöshet. Det är nog den där kalla kyrkan med läckande taks fel alltihop? 😀

Så idag blir en vilodag, med böj och stretchinslag och kanske en tur till det lokala badhuset och ett simpass för att få ryggen på bättre humör? Och en tankeställare för mig som fuskar med min rehabträning, fy fy….

Bild före redigering

Jag ville bara visa före och efter Photoshop, det är ganska otroligt egentligen. En bra bild behöver inte så mycket fixande, men en dålig kan man göra en hel del med?? Kanske är framtidens fotografer de som behärskar tekniken i datorn bäst?? Märkligt….

Det är jätteroligt att få vara hemma några timmar dagtid med ljus ute så man kan ta lite bilder iallafall. Och ingen snö här ännu, men det kom en hagelskur i går kväll med stora ärtor av is..

Ha en fin tisdag! Och vi hörs lite senare om jag inte fastnar i någon märklig yogaposition. 😀

 

12 Comments

 • Hilde
  6 december, 2011 at 13:42

  Vad mysigt att stanna hemma:)
  Jag borde bli duktigare på att lyssna i ställe för att be kroppen om att hålla käften tror jag.
  Ha nu en underbar semesterdag!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   6 december, 2011 at 20:33

   Tack ska du ha! Det har varit en jätteskön dag idag..
   kramar och trevlig kväll

   Reply
 • Marie
  6 december, 2011 at 13:50

  Ha en riktigt mysig dag hemma och träna lagom 🙂 Yoga är något som jag funderar på, har inte kommit längre en så 🙂 Kramar

  Reply
  • Lingon
   6 december, 2011 at 20:33

   Tack vännen! Yoga är jätteskönt. Jobbigt men det blir skönt av det på något sätt, uh?

   Kramar!

   Reply
 • FinaTina
  6 december, 2011 at 13:59

  Oj det där med att inte lyssna till kroppen har jag gjort alldeles för mycket. Kämpar fortfarande med det, varje dag. Men tränar man på det så blir man ju nog bättre efterhand, eller? Roligt uttryck det där med att be den hålla käften… 🙂 Kanske min kropp ber mig hålla käften när jag fortsätter att tvinga den trots jag inte borde?
  Kram/Tina

  Reply
  • Lingon
   6 december, 2011 at 20:34

   😀 Ja, vem ber vem liksom?
   Kramar och ha en fin kväll

   Reply
 • Maria/Javabönan
  6 december, 2011 at 18:28

  Klart du måste ta hand om din kropp och vila/träna lite ibland, det skulle jag behöva med. 😉

  Måste nog ta fram Photoshop, jag tycker alla bilder jag tar den här årstiden suger. Därav så få inlägg i min blogg, jag kan ju inte ta bilder här hemma i mörkret.

  Fin i håret är jag i alla fall, Linda hon kan sitt jobb hon. =)

  Ha nu en mysig kväll med tända ljus, det är du värd efter din tränings/viloinsats i dag!

  Kraaaaaaaaaaaaam

  Reply
  • Lingon
   6 december, 2011 at 20:34

   Åhåå, du får visa upp frillan!

   Kramar och här är tända ljus, ha det så bra!

   Reply
 • Katinka
  6 december, 2011 at 19:17

  Det är klokt att lyssna på kropen tycker jag. Jag gör också så ibland. Tar en kompdag eller en semesterdag mitt i allt. Nu har jag inte ont i ryggen, men jag är inte så stresstålig så ibland känns det livsnödvändigt. I år är dock varenda semesterdag slut så just nu väntar jag bara på nya. Kram och ta igen dig!

  Reply
  • Lingon
   6 december, 2011 at 20:35

   Det kommer snart nya semesterdagar tack och lov…jag har ett par kvar men ska tyvärr jobba i mellandagarna i år…nåja…
   Kramar och ha en fin fin kväll,
   L

   Reply
 • Nena
  6 december, 2011 at 20:00

  Jag lyssnar aldrig på kroppen och det är skit faktiskt! Släpar mig till jobbet med 1,5 timmars sömn i kroppen som idag t ex. Jisses så bra man mår då! Problemet är 1) att jag tror jag är oumbärlig på jobbet (det är ju ingen egentligen….) 2) att jag får så himla mycket extrajobb i efterhand om jag blir hemma! Jag läääängtar efter en ledig dag, ensam i huset. Men jag vet inte när det skulle kunna bli!
  Hoppas du kommit loss ur månhälsningen eller var du nu kan tänkas ha fastnat! Och att ryggen mår bättre!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   6 december, 2011 at 20:38

   Jag vet precis! Jag är också så himla oumbärlig tror jag och ingen annan gör mitt jobb heller om jag inte är där. Om jag inte skaffar en vikare just för det som måste göras genast…..och det kostar pengar…
   Hoppas du får någon ledig dag inom överkomlig tid? Jag njöt av varje minut tror jag och har haft det så skönt.
   Tack ryggen är lite bättre, jag tar det lite försiktigt här. 😀

   Kram!

   Reply

Leave a Reply