Menu
i Köket

Toppen is nådd

Skulle egentligen blivit en kanin, den här bilden. Med vita öron. Men men..

Toppen is nådd och jag lagar nyttofrukost som jag kommer att stå mig på större delen av dagen. LowCarb here i come.

Det blev gott iallafall och vi får väl se hur det här går? Bra frukost är a och o för mig, då fungerar resten av dagen som en dans oftast. Den behöver ju inte vara såhär proteinsprängd alltid, en knäckemacka med avokado och kalkon fungerar lika bra tror jag.

Japp, 20 kg plus på ca 10 år? Ska det vara så? Neeh. Och vet ni vad? Jag träffade min man på gymmet. Jo på gymmet där han var min PT. Hej och hå vad jag tränade för att bara komma dit och titta på honom och säga heeeeej? 😀 Och emellanåt ville jag inte gå dit alls för hur spännande och läcker är man i ett gym. Not.

Eftersom jag tydligen vet det mesta om träning och hälsa och kost och anser mig vara en expert så har jag nog helt fel om det mesta då jag verkar göra tvärtom?

Så med risk att vara förfärligt tjatig på ett gammalt ämne – Hur gör du?

1. För att hålla vikten.

2. För att minska

I want to know the secret!

😀

Annars så är det söndag här, och en skön sådan med mildväder och tjockdimma ute, typiskt skånskt. Mina planer för dagen är att ta åt mig alla era tips om det kommer in några här och sticka ut i friska luften och så ska jag sy vidare på klänningen och visa lite hur jag har tänkt om den. För hur syr man om en klänning i stl 0 till en fyra utan att fördärva den helt? Och kan man ändra tillbaka den igen? Jo, allt det där har jag funderat på.

och som Sickan säger… -Jag har en plan….

kramar och ha en fin fin söndag!

L

22 Comments

 • mirka
  20 november, 2011 at 11:30

  startat med viktväktarnas poäng system, den funkar och man äter allt och mångsidigt. Tror inte på dieter hit o dit för man äter inte så heller resten av sitt liv , utan mångsidigt. Själv proppar jag 18 poäng per dag och äter normal mat och vikten går ner ! Jag har samlat 10 kg på ett år, suckar, det har varit ett tungt år och lite sömn och lathet. Btw , man behöver inte ens träna med 18 poängen för att gå ner, det hjälper och snabbar till det men inte nödvändigt 🙂 vill du ha poäng listan så hojta till, världens enklaste ! Kan poängerna utantill 😀 trevlig fortsättning på dagen, vi har troligen vattenkoppor hos oss…en bild på maken med mirka ullesockor önskas ? 🙂 kram

  Reply
  • Lingon
   20 november, 2011 at 15:13

   Tack för tips och inspiration! Du ska självklart får en bild på ullesockorna. Jag har faktiskt tagit en redan för ett par veckor sedan men det kan nog bli flera. 😀
   Kramar och ha en fin söndagkväll,
   L

   Reply
 • Odd Oldies
  20 november, 2011 at 12:02

  Il Classico, små portioner, äta ofta. Försöka hålla nere på kolhydrater, öka upp fett och proteiner, då håller jag mig mätt och nöjd längre. Äter godis, kakor och annat gött, på helgen. Misslyckas då och då, för att det finns kvar gotter från helgen, och de ligger kvar där och ropar i skafferiet ”hallåååå, vi finns här för dig, är goda och smarriga, vi blir gamla och trista om vi får ligga kvar till nästa helg”. Och då lyssnar jag så klart på dem….

  Ha en skön söndag
  Kram

  Reply
  • Lingon
   20 november, 2011 at 15:12

   Tack för tips!
   Jag tror mycket på små portioner, också för att det är trevligt att äta tillsammans.
   Men visst ropar det från skåpen i bland? Så högt dessutom.
   kramar och trevlig kväll,
   L

   Reply
 • Nena
  20 november, 2011 at 12:14

  Lingon, så här är det! (Lyssna noga här kommer den bistra sanningen…) Det finns bara ett sätt att gå ner i vikt och hålla vikten – gör av med mer kalorier än du tar in! Haha, självklart säger alla nu! Men nu kommer steg 2: Det finns ingen lösning att uppnå detta som funkar på alla! När man hittar det som funkar blir man så klart lycklig och vill frälsa alla andra också! Men nej, så fnkar det inte!!! Tro mig, jag har testat allt och jag har fått hundra goda råd. All forskning nu visar på att detta styrs av gener. Egentligen bör man alltså göra ett gentest för att få reda på vilken metod som kommer att funka, för våra kroppar reagerar olika på olika födoämnen! Eller också blir det trial and error.
  Jag har kört det sistnämnda (mest error)
  Jaha, vad funkar på mig då??? (OBS! På mig, kanske inte på dig…) Ja, vad funkar inte: Har provat GI, LCHF, räkna kalorier, undvika fett, små portioner….nähäpp. Vad funkar: Jag tillhör dem som måste röra mer på mig (låg förbränning?) och chocka igång kroppen. Alltså funkar pulverdiet på mig, under kortare perioder, för att bryta dåliga mönster och dra ner kroppens alltmer ökad behov av mat. Jag tröstäter under stress och måste då ta till såna här drastiska metoder ibland. Jag skulle dock aldrig drömma om att säga att detta är metoden med stort M, det tycker jag ingen ska göra om någon metod, för det som funkar på en funkar inte på en annan!
  Men det sagt, lycka till Lingon! Vi kämpar ihop vet du!!!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   20 november, 2011 at 15:15

   Jag tror du är rätt på rödbetan. På alla sätt och vis, och nu hoppas jag att jag har kraft nog att ta i tu med mig lite..:-D
   Tack och tusen tack för inspirationen jag fick nu.
   <3
   kram!

   Reply
 • Mimmi
  20 november, 2011 at 13:32

  Jag gör som Nena och chockar kroppen med en rivstart genom att dra ner på kalorierna och öka aktiviteten. För att hålla koll på mej själv använder jag appen Shape up och är extremt noga med att föra in allt jag moffar i mej.
  Har lagt en övre gräns på kcal intaget och den har jag hållit länge nu:))
  För att hålla uppe min motivation så har jag en supporterklubb -familjen- och ett belöningssystem -använda plastkortet-som faller ut för varje -5kg. Jag har nu dragit plastkortet vid 4 tillfällen och ska innan jul ha dragit det en 5:e gång. Sen är jag i mål och antar att det är då min stora prövning kommer……./K

  Reply
  • Lingon
   20 november, 2011 at 15:17

   Jag måste först säga bara att jag älskar din avatar eller gravatar eller vad det heter. Ser ut som ett lakritstroll? 😀
   Appen är hämtad och korttricket är inte dumt…

   tack för tips och inspiration och grattis till lyckat resultat! Jättebra!
   kramar

   Reply
 • Marie
  20 november, 2011 at 14:54

  Önskar att jag hade något bra råd! Skulle behöva ett själv! I mitt fall tror jag förutom vissa medicinska skäl att jag rör på mig alldeles för lite.. den stora boven i dramat. Man kan gå upp i vikt om man har fel på sköldkörteln också vilket är väldigt vanlig bland kvinnor, andra symtom då är bla att man är frusen, torr hud, lite låg och trött. Detta är lätt att koll upp på vårdcentralen.
  Hoppas du får många bra råd nu och ha en mysig söndag! Kramar!

  Reply
  • Lingon
   20 november, 2011 at 15:19

   Ja, det är lätt att sitta still. Som jag gör just nu..hihi!
   Min sköldkörtel är ok, har kollat den. Men det är nog mitt pendlarliv som jag vill skylla på lite…och att jag inte är gift med en kock…och att jag är lat….:-D

   Kramar och ha en fin kväll, och sen kryper du ner i fina Beach house….! Gud så skönt.
   L

   Reply
 • Sanna
  20 november, 2011 at 17:46

  Som du vet gillar jag Viktväktarna. Funkat för mig. 🙂 Sen lite lagom med motion på det, sunt förnuft och tålamod. :p Sen kan man klart använda andra metoder men jag gillar att man i sig kan äta allt med VV. Tror det är betydligt lättare att hålla än om man kör nån mer extrem metod. Det måste vara lätt att göra bra val i vardagen annars kan man inte hålla det. Tror på dig och du är redan på god väg som jag uppfattar det! 🙂

  Kram

  Reply
  • Lingon
   20 november, 2011 at 21:10

   Jag är så imponerad av ditt resultat. -30 är inte lite det? 😀
   Grattis till det än en gång!

   Själv ska jag försöka hålla fast vid motivationen och kämpa. För nu har det varit länge, länge och det är dags för ett ryck.

   Kramar och ha en fin fin vecka!

   Reply
 • Helen
  20 november, 2011 at 18:42

  LCHF funkar för mig – när jag sköter mig…
  När jag börjar tulla på reglerna och bara ska unna mig lite cheesecake först en gång som sen blir allt oftare och till slut varje dag; jag då går det åt H.
  Men jag ska också ta tag i detta nu när jag börjar jobba.

  Reply
  • Lingon
   20 november, 2011 at 21:11

   Men cheesecake är gott, och behöver inte vara så onyttigt. 😀

   Kram på dig och grattis till jobbet!
   L

   Reply
 • Helena
  20 november, 2011 at 19:58

  Jag ser att du fått en massa kloka svar… och jag läser och suger åt mig… Toppen is nådd för mig med!!!
  Vad som tidigare funkat för mig var aftonbladets (tror jag) viktklubb. Gick ner långsam och fint under att halvårs-tid och var nöjd med resultatet, men så kom sommaren…
  Försökte i våras med LCHF och gick ner några kilo, men så kom sommaren…
  Min motivation är riktigt svår att hålla igång under sommarmånaderna, men nu är det ju inte sommar längre!!! Här måste bli lite ordning, annars kommer jag inte i mina mollysar längre!
  Mitt nya motto:
  ”Ät som en höna och skit som en elefant”
  Eller träna mer och äta mindre…
  Kramar Helena

  Reply
  • Lingon
   20 november, 2011 at 21:12

   Bra motto där. 😀 hihi.
   För mig är tågpendligen det som är svårt med långa dagar och lätt att trösta sig med något. Men vi kämpar på!

   kramar

   Reply
 • Lina
  20 november, 2011 at 20:52

  MUMS vad gott! Den frukosten är vanlig hos oss, i våras åt jag det varje dag och var mätt och glad hela dagen.

  Som du vet (uttjatat I know) körde jag LCHF i våras och gick ner mer än jag hade förväntat mig. Sedan midsommar har jag ätit ALLT, inkl godis och annat snask. Vågen har dock inte rört sig ett gram, jag har hållt vikten! Jag tror vikten handlar endast om kosten. Jag har aldrig och kommer aldrig att motionera mer än promenader och lek med barnen. Jag är inte en gymmänniska men det finns faktiskt hopp för oss också 🙂

  KRAM

  Reply
  • Lingon
   20 november, 2011 at 21:13

   Så skönt att vikten håller sig för dig. Man lär sig nog att äta mindre också tror jag med lowcarb, det blir ju nästan automatiskt så.
   Kramar och ha nu en fin fin vecka!

   Reply
 • Annika
  20 november, 2011 at 20:53

  Hej hopp. har tyvärr ingen hemlighet att dela med mig av. Har kört LCHF ett par månader , magen mådde jättebra men jag gick inte ner i vikt. Åt fett som galning speciellt på kvällarna och saknade bröd nåt enormt (samt pasta å sånt). Så det har jag slutat med.
  Däremot kan man ju minska på rent vitt socker (alltså kakor desserter å sånt) det tror jag mer på. Och att vaara konsekvent.
  I alla fall så är din nya layout på sidan kanon, speciellt underbart foto överst.
  Kram o ha det så bra.
  annika

  Reply
  • Lingon
   20 november, 2011 at 21:14

   Pasta är ju tyvärr nästan det godaste som finns tycker jag…men det är svårt att äta en lagom liten portion för mig. Suck! Så gott!

   Kul att du gillar layoten, det är Josanne som har tagit bilden på mig.
   Kramar och ha en fin vecka!

   Reply
 • Lina
  20 november, 2011 at 20:53

  PS. Fokusera inte på vikten över jul utan ät och njut då. I januari känns det mycket bättre att kämpa med vågen!

  Reply
  • Lingon
   20 november, 2011 at 21:15

   Vi får se…..julen blir ju som den blir…

   Kram!

   Reply

Leave a Reply