Menu
Arvet och gamla saker

History of Hair och lite kläder

Scannern har gått varm idag och jag sprang på gamla skolfoto. Så eftersom jag tjatat om att jag skulle visa lite olika frisyrer så är det lika bra att få det gjort… Här ser vi Lingon i klass 1:a, med utväxt lugg och det var jag pionjär med i klassen. Dessförinnan hade jag kort lugg, alldeles raklippt över ögonbrynen. Velourklänning i rosa som jag nog fått från USA från snälla faster om jag minns rätt.

Klass 3a och jag har klippt upp håret. Även den gången var det lite banbrytande och kul. Örhängen hade jag visst också fått på mig med hästar dinglande. Tröjan tror jag att den var ärvd av storebror. Jag brydde mig inte om kläder särskilt mycket, men jag kände mig inte heller direkt bekväm om jag minns rätt.

Femte klass!

Här är vi inne i perioden då chockrosa och illgrönt och neonfärger var populärt. Likaså att klippa håret i etager där bak och att ha en lång tunn svans längst ner fastän håret var snaggat kort. Även mussepiggmotiv som målades på håret var inne. Huuuu. Och så färgade slingor i rött och grönt och alla möjliga färger. Det löste jag och mina vänner med att sitta i evigheter och färga hårslingor med röd spritpenna och det luktade apa. 😀

Eyeliner har jag i svagt blågrönt och mammas örhängen och två silversmycken om halsen, med hästar såklart! Tröjorna jag har på mig är hemmafärgade i den cerisa färgen och det blev faktiskt rätt bra?

Ja, frisyren den glömde jag här mitt i allt. Hemmaklippt av mamma troligtvis och var och varannan dag med massor hårskum i som stod rakt upp. Eller ungefär så här au naturell.

Klass 7a

Ja här är man tonåring och livet är allmänt kaotiskt. Men inte särskilt för mig för jag är fortfarande hästtjej och tar tonårslivet med ro. Bryr mig inte direkt om vad som händer utanför stallets väggar men i skolan tonar jag ned hästsidan för jag vill inte vara i ett fack som person. Håret är uppklippt och jag minns att jag gillade den här frisyren. Mammas tröja..

Klass 9a

Sista året på grundskolan och jag är sådär allmänt förvirrad vad jag ska ta mig till i yrkeslivet. Hår och kläder är lågt prioriterade fortfarande. Mammas tröja även här tror jag och håret är bekvämt att dra fram över ansiktet när man vill vara lite hemlig……..

Gymnasiet

Ja, t-tröjan minns jag. Den var sådär hemskt tomatröd åt det orangea hållet och vi köpte den ur en trådback på den lokala järnaffären i Hässleholm. Jag hade tre stycken och de var så alldeles förstora. Och en mörkblå kofta ovan på. Ja vad trodde ni? Mammas så klart. Och håret? Nä inte så spännande här. Fortfarande hemmaklippt och ibland på salong. Men de riktiga hårtokerierna kommer lite senare i mitt liv med blonderingar, rödfärgningar och svart.

Fast jag kan bjuda på en lite galen outfit här…hihi. Jag till höger iförd någonsorts byx/shorts/kjol som var mammas ( såklart ) och Lasse Arnellglasögon och en svart tantläderhandväska. Tjo! Det var tider det.

Jag tyckte det var urfult redan då 😀 Men alla mina fickpengar och barnbidrag lade jag på hästar, ridlektioner och andra aktiviteter. Kläder betydde inte så mycket just då….

Jaha….en liten tillbakablick. Är det bara jag som har gamla skolfoto kvar? Jag satt och fnissade bra länge i dag när jag gick igenom högen av gamla vänner. Man bytade ju kort med varann så det var många att kika på. Och när man fick tag i ett på en speciell snygging som man gillade då var det något man gömde i plånboken. …. …

Men jag ska leta fram lite roliga frisyrer till en annan dag.

Kramar och trevlig kväll!

L

11 Comments

 • Runa
  13 november, 2011 at 20:27

  Så kul!! Man kan, till viss del i varje fall, ana sig till årtalen….Den där kjol/shortshistorien var väl kanske inte supersnygg direkt annars är du lika fin då som nu. Jag gick frisörskola för typ 100 år sedan…och du kan ju bara föreställa dig vilka konstigheter man kunde ha för sig när det gällde att testa frisyrer (dessutom var det tidigt 80-tal ….säger allt…). Har dock inte foton på alla tokigheter och det är väl tur det (men jag tror det finns ett gammalt passfoto på mig när mitt hår går i grönt….en färgning som inte riktigt gick som det var tänkt :-)) Ha en skön söndagkväll!! Kramar

  Reply
  • Lingon
   14 november, 2011 at 10:57

   Samma här..mycket är slängt och borttaget av foto. Men vad märkligt alltså..man blir ju äldre? Hmmm?

   Kramar!

   Reply
 • Emschen
  13 november, 2011 at 20:36

  *s* Underbart! Får en stark lust att dela med mig av mina gamla foto. Herregud vad jag såg ut! Haha
  Gillade frissan du hade i femman. 🙂

  Kram

  Reply
  • Lingon
   14 november, 2011 at 10:57

   Gör det…är roligt med en nostalgitripp..

   Kramar

   Reply
 • Linda G
  13 november, 2011 at 21:04

  Det är ju underbart att se! Och jag känner väldigt väl igen mig i både hår och kläder! Kram

  Reply
  • Lingon
   14 november, 2011 at 10:57

   Ja vi är ju ungefär lika i ålder tror jag?

   Kramis!

   Reply
 • Hilde
  13 november, 2011 at 21:44

  Vad roligt att få se. Jag tror vi är lika unga, då hår och kläder känns igen på vilken klass du anger.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   14 november, 2011 at 10:58

   Hihi, ja det är vi nog.
   Kom just på att jag inte har visat några bilder när jag har permanentat hår..

   😀
   Kramar

   Reply
 • Oslotigern
  14 november, 2011 at 10:44

  Men å vad roligt att få se!! Jag har tänkt göra likadant – visa alla skolkorten – och nu måste jag verkligen. Det här var ju så kul 🙂 Och vilka minnen de framkallar – hade en cerice sån där hårpenna som vi gjorde massa snygga slingor med på mellanstadiet. Och jag hade permanent under flera år…

  Ha en fin dag!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   14 november, 2011 at 10:58

   Gör det! Jag vill titta…!

   Kramar

   Reply
 • Pernilla-alias Buba
  14 november, 2011 at 16:06

  Haha, fantastiskt roligt! Kul att du bjuder så mycket på dig själv 🙂

  Reply

Leave a Reply