Menu
Blusar, koftor / byxor & kjolar / Odd Molly

om att få en färgknäpp på näsan

Dagens färgglada i dark pink, eller ska vi säga Uniformen 2.0? 😀

Sigh skirt och multi anglais blouse och tillsammans ganska sprakande på en mörk grå måndag. Jag fick en liten tankeställare i helgen när vi var ute på ett kafé i obygden, där satt vi med varsin kaffe och jag kände mig rättså färgglad, lite påfågelsvarning och utklädd som jag ibland kan känna när jag har för mycket färg eller för mycket Odd Molly på mig. Sanningen är väl att jag var ganska medium när det gäller att synas, men med en vilt mönstrad Tannen knit long cardigan och chockrosa benvärmare. Lite glatt ändå…..

Och in kommer två skitsnygga donnor. Med massor med färg! Desigualmönster i vindlande migränfärger, smink, dinglande örhängen med fjädrar i och dessutom det som kanske var mest iögonfallande var att de var glada, skrattande och hade man och barn med sig och de var sprall åt alla hörn och kanter.

Plötsligt förvandlades jag till något grått? Jag som tidigare känt mig för färgglad, för mönstrad och lite för mycket överhuvudtaget. Jag kände mig plötsligt blek och lite tråkig i sällskapet?

Underligt. Och två saker bär jag med mig efter denna påfågelträff i ett kafé någonstans på landet. Man är sticker visst ut i förhållande till sin omgivning. Och det ligger i naturen att smälta in….

Oavsett hur omgivningen är…om den är stark i färg eller smakfullt neutral så det som avviker det som syns.

Den andra grejen är att jag ska nog inte bry mig så mycket om hur jag ser ut och känna hit och dit. Jag ska bara ta på mig det jag tycker är fint, när jag känner för det. I mån av att det inte är helfel på jobbet. På fritiden ska jag försöka vara mer som jag vill.

Så en dagens med dark pink som lyser upp är bara helt vardagligt! Så får det vara…

och nu är det strax lunch, mums!

kramar

20 Comments

 • Frösötös
  7 november, 2011 at 12:28

  En fröjd för ögat! Jag är så mild i dag att jag nästan inte finns 😀
  Kram <3

  Reply
  • Lingon
   7 november, 2011 at 20:10

   Så mild kan du nog inte vara…för du syns alltid!

   kramar
   <3

   Reply
 • Madde
  7 november, 2011 at 15:15

  du är så fin. Som Vanligt ju! Märligt ändå, med mig är det precis tvärt om, hur gärna jag än skulle vilja klä mig lite mer färgglatt, varken passar jag i det (fast det är väl en vanesak) eller trivs i det. får en konstig hudton av grälla färger och det ser bara helt fel ut. Skitrosa och mörkt djupt rött kan fungera. På mitt jobb sticker jag ut ändå, jag är den enda som har OM- kläder och får ofta kommentarer om det också. Både ris och ros, men lyssnar bara på rosen 🙂 Och du har så rätt, man ska ta på det man känner sig fin i, det märks på hela ens beteende tycker jag när man känner sig fin. Ha en fortsatt bra dag i tillståndet ute, vet inte ens om det kan kallas väder överhuvudtaget…. Klem

  Reply
  • Lingon
   7 november, 2011 at 20:11

   Så bra att du lyssnar mest på rosen! <3 Jag tror du lyser upp bra ändå utan färggrälla kombinationer. Man behöver ju inte dränka sig i färg för att synas. Det är de små detaljerna....
   Kramar och vi måste ses någondag
   <3

   Reply
 • Oslotigern
  7 november, 2011 at 15:36

  Vilka bra reflektioner – du har ju helt rätt, man ska ta på sig det man trivs i! Man passar ändå inte in överallt 🙂 Jättefin du är idag – tycker nog att uniformen 2.0 är en förbättrad utgåva!

  Kram

  Reply
  • Lingon
   7 november, 2011 at 20:12

   Hihi. Jag tyckte det var roligt att skriva 2.0, och nu måste jag ju hitta på en trea? ?

   kramar och trevlig kväll!
   L

   Reply
 • Marie
  7 november, 2011 at 15:43

  Underbar kombo med härliga färger! Ibland kan jag också känna mig utklädd, inte när jag går hemifrån utan när jag kommer ut i verkligheten. Är det en dag när jag känner lite låg kan det kännas jobbigt annars bara kul. Skönt är att gå på sin egen känsla utan att bry sig om vad andra tycker men ibland kan det vara lite svårt! Ha det gott! Kramar!

  Reply
  • Lingon
   7 november, 2011 at 20:14

   Precis… Inte när man går hemifrån men när man träffar andra? 😀
   Kramar och ha en skön kväll!
   L

   Reply
 • Katinka
  7 november, 2011 at 16:56

  Du är så fin som du är och dunt tänkt. Bara vara sig själv. Hur man nu är det. Ibland är det rena konstarten i sig. Glada färger passar dig. Kram

  Reply
  • Lingon
   7 november, 2011 at 20:14

   Tack ska du ha… Jag ska försöka sluta tänka tror jag..och bara klä på mig. 😀

   Kramar!
   <3

   Reply
 • Karen
  7 november, 2011 at 17:33

  Katinka refers to them as ”happy colors” and I agree that they are uplifting and suit you just fine. You are wonderful in the fun and lively colors 🙂
  Your outfit makes me smile. Are others smiling as you pass by?
  Kram,
  Karen XOXO

  Reply
  • Lingon
   7 november, 2011 at 20:15

   They do. They do. 😀 And I smile back..!

   Kramar
   <3<3<3

   Reply
 • Mags
  7 november, 2011 at 18:32

  Jag brukar tänka att det finns tillräckligt med ”gråa” människor som nästan ber om ursäkt om de någon gång skulle synas. Nu får förstås alla se ut precis som de vill och trivs med, vill man vara lite osynlig så är det helt ok, och vill man spraka av färg så gör man det.
  Du är vad jag kan läsa i din blogg en ”sprakande” person och vad passar då bättre än dina härligt glada kläder? Jag njuter av att få kika på dina underbara kreationer som också inspirerar mig till att testa olika färgkombinationer som jag knappt skulle ha kunnat tänka mig tidigare.
  Kramizar
  Mags

  Reply
  • Lingon
   7 november, 2011 at 20:16

   Intressant det där att man skulle be om ursäkt för att man syns? För att man hörs förmycket kanske men syns? Men det är ju så…
   Kul att du gillar bloggen och alla mina tokigheter…jag tror att jag gillar färg och ska fortsätta med det.

   Kramar och trevlig kväll!
   <3<3<3

   Reply
 • Helena
  7 november, 2011 at 19:58

  Du har så rätt! Det viktigaste är ha kläder man tycker är fina, sitter bra på och känner sig bekväm i! Att man (jag) ibland behöver anpassa sig på jobbet är en annan sak…men att i grund och botten välja kläder med hjärtat… Vilken lycka 🙂
  Du klär så bra i färg! Mycket färg! Och mönster!
  Kramar Helena

  Reply
  • Lingon
   7 november, 2011 at 20:20

   Men det är svårt. 😀 Man gör ju omedvetna och medvetna val hela tiden vad man tycker passar… I-landsproblem…mhm…

   Kramar och trevlig kväll!

   Reply
 • Vivvi
  7 november, 2011 at 20:45

  Härlig inställning. Tycker du passar så himla bra i färg. Visar vilken personlighet jag tror du är som en varm och glad tjej. Önskar jag var lite mer färgglad men jag är väl en av de där smälta-in-typerna antar jag 🙂

  Kram
  /Vivvi

  Reply
  • Lingon
   7 november, 2011 at 20:51

   Du är ju alltid supersnygg och jag önskar ofta att jag hade dina outfits!
   kramar <3

   Reply
 • Evalena
  7 november, 2011 at 22:25

  Det är ju så där ibland!Men iden att bära sånt man verkligen tycker om är bra. Varje gång jag kommer hem från NY(det låter som jag ränner där jämt o så är det ju inte men tanken har slagit mig de gånger jag kommit därifrån)tänker jag att nu ska jag bara ha det JAG tycker om , vare sig det är modernt eller inte. Lite tror jag att jag anammar det faktiskt, men sen blir man ju påverkad av modet, det går liksom inte att undvika tror jag. Men gillar jag hatt, då HAR jag det oavsett vad andra tkr.

  Kombon du har här är superfin och en riktig Lingonoutfit!
  KRAM!

  Reply
  • Lingon
   8 november, 2011 at 09:30

   New York låter sååå underbart. Hoppas man kommer dit någon gång?

   Kramar!

   Reply

Leave a Reply