Menu
Odd Molly

Zermatt knit sweater

Ja vad säger ni….är det infantilt? Med tanke på gårdagens radio.

Ser jag barnslig ut i min tröja? Neeeeeh. Dåligt påläst….där skulle jag nog säga..

Själv tycker jag det är mer vuxet, om man nu ska diskutera det, att våga se ut lite som man vill istället. Bara vara och våga ha på sig något som kanske inte passar in sammanhanget. Såklart ska man klä sig så det passar ens jobb och miljö men hur ofta ser man egentligen ut som man själv vill?

Sen är det ju genetiskt i oss att klä oss efter omgivningen och situationen för att passa in i flocken och inte vara ett lätt urskiljbart byte för rovdjur….eller bloggtroll, hehe.

22 Comments

 • Sanna
  28 oktober, 2011 at 11:40

  Du ska inte förringa din träning. All träning som blir av är bra!

  Tröjan är hur fin som helst. Verkar supermysig att ha nu i vinter.

  Trevlig helg!

  Kram

  Reply
  • Lingon
   28 oktober, 2011 at 13:33

   Tack för peppet! Här ska det tränas på som bara den. Och helst ska det vara roligt också eller hur? Längtar tills jag orkar springa som du…

   kramar och trevlig helg till dig med!

   Reply
 • Minoo
  28 oktober, 2011 at 12:04

  Du kan nog förtrolla alla rovdjuren med din sköna pianomusik… angående radioinslaget… säger bara suck & bah… om jag hade ork skulle jag skriva ett argt inlägg om det på min blogg… infantilkvinnan som läste Bovary när hon var bebis behöver gå i lite kärleksterapi nu bums tycker jag. Trodde förresten att Bovary handlade om kvinnans sexuella befrielse och mindre om att hon ska lära oss att ha skräddarssydda byxor på oss (så att vi ser ut som MÄN??). Kram fina lingon!

  Reply
  • Lingon
   28 oktober, 2011 at 13:34

   Precis. Suck och bah…och mer kärlek till Bovarykvinnan.

   Kramar!! och ha en fin helg nu

   Reply
 • Frösötös
  28 oktober, 2011 at 12:12

  Ah lovely och helt obarnslig 🙂 Jag tycker precis som du- det är väldigt vuxet att klä sig lite som man vill 🙂 Älskade bilden på Camilla Thunlin som LindaG lagt in hos sig 😀
  KRAM å tack för prat

  Reply
  • Lingon
   28 oktober, 2011 at 13:35

   Haha. Bilden med julpynt i hennes hår var ju helt outstanding…:-D

   kramis

   Reply
 • Solid
  28 oktober, 2011 at 12:38

  Hej!

  Tröjan är väldigt fin och inte ser du barnslig ut, haha, du ser ut som en väldigt trevlig människa helt enkelt.
  Har lyssnat igenom hela nu och jag funderar aningen över Ebba Svanholms inlägg, hon ska väl vara proMolly och försvarar den ”flickaktiga trenden” även för kvinnor över 40. Själv klär jag mig inte i Odd Molly för att jag vill vara flickaktig eller som Camilla Thulin säger ”sitta kvar i sin lilla flicka” . Nä, jag är vuxen både inuti och utanpå, däremot gillar jag att samla stenar men det står inte kram på någon. Det hela är rejält larvigt och så mycket till analys var det väl ändå inte, snarare tyckande.

  Kramar från Eva

  Reply
  • Lingon
   28 oktober, 2011 at 13:37

   Ja, någon vidare analys var det väl inte? Jag känner mig hur vuxen som helst… Men det är intressant ändå att det väcker känslor?
   Stenar med kram på har jag inga men däremot ett par doftljus…hihi.

   Kramar och trevlig helg fina du!
   <3

   Reply
 • Madde
  28 oktober, 2011 at 13:48

  Tröjan är jättefin. Tänker på att jag såg många i den stilen i NY när jag var där och nu verkar det bli poppis här hemma också, vilket jag tycker är kul. Det är liksom ngt fjällstugeskidåkningsfeeling över mönstret och kanske lite juligt också på något sätt. Men jag letar ju jul där jag kan och det är möjligt att jag inbillar mig. 🙂 Ha de nu så trevligt ikväll! Klem

  Reply
  • Lingon
   28 oktober, 2011 at 14:39

   Hej Sötis!

   Ha det så fint själv ikväll. Surströmming var det väl? 😉 kom just på att jag inte svarat på ditt mail.
   Brukar äta det årligen med kollegorna men i höst blev det inget. Mycket tillbehör….jag säger bara det, hihi.
   Maken är lite krasslig så jag hoppar över Folk ikväll tyvärr. En annan gång får vi ses där.

   Kramar!
   <3

   Reply
 • Helen
  28 oktober, 2011 at 14:52

  Tycker nog att mannen i sammanhanget (som jag glömt namnet på men som haft samma kavaj i 30 år) var den ende med lite vett och sans.
  Han påpekade att folk idag använder ordet ”hat” och ”hata” alltför lätt idag.
  För jag tror inte att det är så mycket som de flesta av oss egentligen *hatar*; allra minst några stackars paltor =)

  Din tröja ser go och varm ut och på minner om de som fanns på 60-talet när jag var barn.
  Men infantil? Eh nej!
  Kul med ny frisyr förresten; nästa gång ska jag också fatta mod för nåt nytt. =)

  Reply
  • Lingon
   28 oktober, 2011 at 16:17

   Mm han var lite cool den där mannen.
   Kramar och trevlig helg!

   Reply
 • Adela
  28 oktober, 2011 at 14:57

  Du är lika söt som alltid, tröjan är super och du är fin i färg!

  Kramar
  Adela

  Reply
  • Lingon
   28 oktober, 2011 at 16:17

   Tack vännen! Ha en go helg nu….

   kramis
   <3

   Reply
 • Marie
  28 oktober, 2011 at 17:16

  Jättefin är du i tröjan! En riktig färgklick! Hoppas den skrämmer bort bloggtrollen :)) Kram

  Reply
  • Lingon
   28 oktober, 2011 at 19:50

   Tack vännen!
   kramar

   Reply
 • Helena
  29 oktober, 2011 at 00:31

  Oh my good, vilken tur att jag fick ta del av detta. Spännande!

  Reply
 • Anne
  31 oktober, 2011 at 20:08

  Åh jag bara älskar denna vackra tröjan!! Du är superfin i den! Köpte faktiskt en likadan idag men velar SÅ mellan den i vitt och denna i indigo. Köpte till slut indigo, men är så i valet och kvalet. Valde du mellan de två också eller var den blå ett självklart val för dig? Tacksam för smakråd 🙂

  Reply
  • Lingon
   31 oktober, 2011 at 20:11

   Hej Anne!
   Jag velade lite mellan båda men så vann indigo, med lite starkare färgkombinationer och lite mera tålig som färg.
   Lycka till med velandet…men alltså båda är ju så fina.
   Kramar och trevlig kväll!
   L

   Reply
   • Anne
    10 november, 2011 at 20:02

    Åh jag kom ju på att jag glömde tacka dig för att du tog dig tid att svara!! Tröjan är så fin, men för mig slutade det tyvärr utan – jag tog mitt extrema velande som ett tecken på att jag inte var riktigt säker 🙁 Jag ska hålla utkik och se om jag fastnar för något i pre-spring kollektionen som förhoppningsvis kommer innan jul! Måste dock erkänna att jag ångrar mig lite igen nu när jag ser bilden på tröjan här ovanför… 😉
    Ha det så bra!
    Kram

    Reply
 • Gisela
  10 november, 2011 at 08:39

  Hejsan!
  Jag trillade in här när jag googlade lite på tröjan som du har på dig. Jag tycker den är jättefin och den passar dig. Själv är jag 40+ eller ska man kanske säja 50- ? Strunt samma! Jag tycker att vi tjejer ska sluta lyssna på korkade påhittade måsten som säger vad vi får eller inte får. Vill vi ha rysch och pysch så har vi det. Vill vi ha kritstreck, ja då har vi det och känner vi för att dra en svart plastsäck över oss istället så gör vi det. Vi bor ju i Sverige och det ska ju vara frihetens och demokratins högborg? Ger vi efter för samhällets krav om klädsel så börjar det likna andra länders krav på nikab. Rätta mig gärna om du tycker jag har fel.
  Nu ska jag fundera lite över om jag ska köpa en likadan tröja som har. Men jag blir nog inte lika fin som du i den. Ha en bra dag! //Gisela

  Reply
  • Lingon
   10 november, 2011 at 12:49

   Nej jag håller bara med! Man kan väl bara vara som man e´eller hur nu den sången gick!
   Kramar och prova tröjan, ni kanske kommer bra överens,

   Ha en fin dag du med, kramar
   L

   Reply

Leave a Reply