Menu
Blusar, koftor / Odd Molly

Odd Molly Combo – Fedden knit jacket

20111026-092401.jpg

Godförmiddag!

Onsdag. Och så känns det som om jag ska till att skriva -Kära dagbok….

Men helt ärligt så har det inte hänt så mycket än idag mer än att jag har fått massage – yay! och morgonfika och njuter av den goa Fedden knit jacket. Så funderar jag på om den är fööör gullig med hjärtat där bak? Eller är det bara fint? Eller för sött?

Den är liksom en kavaj framtill och säger att den är lite office och struktarstram, men så kommer grytlapparna nertill och hjärtat därbak som säger folklore, gullegull och eftermiddagste, handarbete + P1.

En motsats. Som möts i en kofta.

?

Fast det är nog just det som jag gillar.

Ja, ni hör. Tankarna går lite hit och dit idag och jag ska snart samla i hop dom i ett snöre och jobba vidare. Men vad är det som gör att jag snöat in så totalt och hopplöst på Odd Molly? undrar jag….

Färg, mönster, virrvarr? Blommor, fjärilar och applikationer? Det eleganta svala silkiga? Det mjuka, sköna och ibland alltför midjevänliga? Det galna, söta och vilda? Det kreativa och fria och oväntade? Brodyr, bomull och trygghet?

Kanske alltihop, eller lite i små doser av varje.

Så nu är jag lite nyfiken på dig. Tänker du på varför du gillar något specifikt? Eller bara konstaterar att du gillart? Och vad är det som du gillar/ogillar med Odd Molly? Hur passar det dig och vad gillar du bäst? Stickat? Silke? Bomull? ? ? ? 😀

Jag är en såndär som ibland funderar på varför jag gillar saker eller inte. Särskilt när jag går helt bananas över ett eller annat här i livet.

Önskar dig en fin fin dag!

13 Comments

 • Evalena
  26 oktober, 2011 at 10:04

  Jag tror jag gillar Odd Molly för att det är(var) så annorlunda mot allt annat. Jag har aldrig varit en sån som vill smälta in och det gjorde man inte med OM när det begav sig. Nu är ju modet mer lika över flera märken och kedjor men kärleken till märket finns kvar. Detta är en av orsakerna åtminstone.
  Koftan är superfin! Just de där mosatserna gör ju koftan så speciell. Super till Sighen!
  Ha de!
  KRAM

  Reply
 • Madde
  26 oktober, 2011 at 10:22

  Hej! Synd att vi missade varandra igår, jag satt i möte till över 5 🙁 Men det blev köp av underbart mjuk och go´kofta iaf. Du passar ypperligt i Fedden, den är överljuvlig om man nu kan säga så och du ser ju att midjan kom fram, precis som du önskade 🙂 Jag har också, som säkert de flesta Molly- fans, funderat över vad det är som gör att man fastnar så och för min del, är det väldigt enkelt. Oavsett om jag har något diskret, mönstrat, gulligt osv OM- plagg på mig, känner jag mig alltid fin. Man kan ha värsta ”bad hairday”, känna sig risig och trött, (det är mycket sådana dagar vid den här tiden på året) men har jag OM på mig, känner jag mig alltid riktigt FIN. Klem med hopp om en bra dag trots riktigt skitväder 🙂

  Reply
 • Mio
  26 oktober, 2011 at 10:34

  Jag hade hasat runt i samma mammakläder under graviditet och ett halvår efter ville jag unna mig något riktigt fint. Det kändes hopplöst med några extra kilon men så provade jag Odd Molly. Sen försvann kilona men kvar hade jag de vackra plaggen som sitter så bra och är något utöver det mesta i klädväg. Även de figursydda plaggen respekterar kvinnliga former.

  För mig representerar vissa av OM plagg min egen stil som jag nog tappade bort efter tonåren då jag försökt passa in i sociala klädnormer för främst arbetsmarknaden. Med OM ser man inte så organiserad och strukturerad ut men nog glad och kreativ. Fortfarande är jag rädd att det finns folk som inte förstår att man kan vara både strukturerad OCH kreativ. Därför blir det mindre OM på jobbet, mest stickat då. Bomullen och det ljuva silket är för fritiden.

  Reply
 • Försötös
  26 oktober, 2011 at 10:45

  Morning sötnos. Jag gillar Odd Molly för att jag äntligen kan klä mig så att jag ser ut på utsidan som jag känner mig på insidan :))
  Det jag ogillar något alldeles vansinningt är detta förb… tramsande med storlekar. Helt obegripligt att det kan skilja mellan plagg i oliga färger trots att det är samma storlek. Dessutom är jag rejält gramse på de kvalitétsproblem som hopppar upp då och då – icke ok för ett så pass dyrt designermärke! Oj vad jag gick igång -måste sluta nu – har fått order att träna på att få ner mitt adrenalinpåslag hehe. dessutom är det ju faktiskt så att jag älskar Odd Molly så det så 🙂
  KRAM

  Reply
 • Marie
  26 oktober, 2011 at 13:35

  Vilken vacker dagens! För mig är det en kombination av den roliga designen och de underbara materialen! Älskar både silke, bomull och ull! Ull och silke är en superkombo Det svala som möter det varma 🙂 Och just dessa ull och silke plagg är Odd Molly outstanding på tycker jag!
  Ha en underbar dag 🙂 Kramar

  Reply
 • Oslotigern
  26 oktober, 2011 at 15:29

  Ha ha – kolla vad jag har på mig idag 🙂 Jag väljer OM pga passformen och att jag tycker de (flesta plaggen) är så vackra. Som Rosen säger; äntligen ser jag ut på utsidan som jag känner mig på insidan! Bra formulering Rosen! Min stora favorit är koftorna och klänningarna, i alla färger, former, material. Garderoben är full av skönheterna.

  Ha en fin dag i fina outfiten!
  Kram

  Reply
 • Att vara någons fru
  26 oktober, 2011 at 17:11

  En massage hade varit underbart!!!

  Reply
 • Hilde
  26 oktober, 2011 at 18:33

  Jag gillar OM för att plaggen får fram en kropp jag gillar:) Snygga färger, design, ja helt enkelt allt. Siden och stickad bomull är nog det jag använder mest. Jag tycker det är synd att OM ullplagg är så himla sticksiga för de flesta modeller är jättesnygga.
  Kram

  Reply
 • Lingon
  26 oktober, 2011 at 18:57

  Superintressant att läsa hur ni känner…

  …äntligen kan klä mig så att jag ser ut på utsidan som jag känner mig på insidan…

  Det får väl sammanfatta det hela. 😀 Själv är jag så glad att det finns något som fortfarande kittlar när det gäller kläder från Odd Molly, på så många olika sätt.

  kramar och trevlig kväll!
  L
  <3

  Reply
 • Vivvi
  26 oktober, 2011 at 21:04

  Jag har mycket skum klädstil och blandar hejvillt för att testa och vissa kläder trivs jag bättre i än andra. Så t ex med Odd Molly. Spelar nästan ingen roll vilket OM-plagg jag provar. Det känns ändå som att det är gjort precis just för mig om du förstår vad jag menar. Tror att alla passar i OM och de går ju att variera i oändlighet. Läser massa OM-bloggar och alla har ju verkligen så olika stil men alla är ursnygga i just sina OM-plagg i sin stil liksom…

  Just Fedden är ju så typiskt OM. Beroende på hur man matchar den blir det helt olika stilar av den som du säger. Gulligt, office-kavaj. folklore….Me like it a lot 🙂

  Kram
  /Vivvi

  Reply
 • Helena
  26 oktober, 2011 at 21:50

  Åh jag är så nyfiken på fedden, har tittat på den, hållt den, men inte provat den, och plötsligt kommer en lust över mig. Man blir tjusig i den, blir man inte?

  Reply
 • Titti
  26 oktober, 2011 at 22:18

  Odd Molly= jag känner mig fin varje gång jag bär dessa plagg o o dagen känns genast bättre om klädvalet är ok.
  Odd Molly med alla härliga färger, mönster o material passar mig som tycker om det som är vackert att se på, o känns bekvämt oxå.
  Kram Titti

  Reply
 • Sasha
  10 mars, 2014 at 14:43

  Hej. Undrar om du har koftan kvar samt om du tröttnat på den. I så fall hör av dig till mitt mail . Vill gärna köpa om du är villig och sälja. Trevlig dag!!!

  Reply

Leave a Reply