Menu
Lingon om.....

Hjältar, höstbitch och prästkragar

Välkommen till kvällens svammel från…ja härifrån! Jag är liksom lite sådär fundersam…höst….elände…jobb….hemska tidningsrubriker om barnamord och felbehandling i sjukvård och räntechock. Rädsla och elände och skräp….

Det känns ibland som man hamnar i en kollektiv depression, vissa veckor? Alla har mycket, är slitna och ifrågasätter om det är värt att sitta mitt i ekorrhjulet. Man börjar räkna veckorna till första advent…tills nästa långhelg eller semester.

Kort sagt. Jag tror nästan alla har det jobbigt just nu.

Och så kommer jag hem och ser min enda blommande ensamma prästkrage i rabatten. Och blir glad. En hjälte som trotsar allt, visserligen liggande ner mot marken men sträcker sig mot solen och ljuset.

Vilken kraft.

Var är min kraft?

Och din?

Nästa tanke som kommer är att vi är hjältar allihopa. Som kämpar. Mot alla odds för att gå framåt, vidare och göra något bättre. Var och en på sitt.

Du är en hjälte.

 

Fast i kväll ville jag bara försvinna..typ vräka i mig mat, kanske ett par glas vin och bara somna på soffan i en hög intrasslad i makens famn. Men det gör jag inte…inte i dag. För det hjälper inte. Istället blir det ett långsamt träningspass, mjuk stretchning och en kopp varmt te som får smörja själen.

För orkar den här lille krabaten så kan väl jag? Försöka. Kämpa.

Vi säger så…

Vad ville jag med detta inlägget då? Ja, bara prata lite tror jag. Och säga att jag beundrar alla som orkar och bara kör på. Vi kan väl säga att vi kör i skift då? När ni inte orkar så peppar jag och när jag ligger lågt så tar ni vid? Deal?

Tusen kramar och på återhörande!

 

24 Comments

 • Nadia
  19 oktober, 2011 at 18:44

  Du är helt underbar Lingon! Jag blir så glad när jag läser dina texter och få ta del av dina tankar – som jag gillar! Hoppas du får en skön kväll med energipåfyllning
  KRAM!

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2011 at 19:40

   Men. Men. Tack vad snällt sagt Nadia! 😀
   Kramar i massor och hoppas att hösten är snäll mot dig. Den är ju lite mysig också.
   <3

   Reply
 • Marie
  19 oktober, 2011 at 18:54

  En sådan vacker och tapper prästkrage 🙂 Låter som en bra deal tycker jag! Det är alltid så mysigt att komma in på din sida underbara goa Lingon!! Massa peppkramar!

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2011 at 19:41

   Visst är det? Vi får bära varann….och jag hoppas du får en nystart nu när din lägenhet blir fixad. Man vet aldrig? <3<3<3
   Massor med kram

   Reply
 • Milott
  19 oktober, 2011 at 18:56

  Du peppar med Dina inlägg, goa Lingon!
  Högerklickar på mig och trycker ”kopiera kraft” och så har jag satt in det i detta inlägg med högerklick och ”klistra in”
  。☆。*。☆。 。☆。*。☆。。☆。*。☆。☆。☆。
  ★ 。\|/。/★ 。\|/。/★ 。\|/。/★
  *★*:.*♥*:. till Lingon *♥*:.*★*
  ★ 。 / | \ 。 \ ★ / | \ 。\★ 。 / | \ 。/★
  。☆。*。☆。 。☆。*。☆。。☆。*。☆。☆。☆。
  Lite tillbaks för allt det Du ger!
  Ha en skön kväll
  Kramen

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2011 at 19:42

   Tack för den fina sprakande bilden! Jättetjusig ju..!!!!!
   Kramar och ha en fin kväll Milott,
   L
   <3

   Reply
 • Hilde
  19 oktober, 2011 at 19:18

  Du är en fantastisk kvinna, men det visste du redan:) Dina inlägg peppar enormt även om du inte är på topp. Själv har jag klarat mig bra så långt, inga större deppigheter. Det som gjort mig både arg, ledsen och besviken de senaste dagarna är hur felbehandlad lilla Kevin blev. Jag är så arg att jag är illamående…. Nu får vi bara hålla tummar för att alla galenskaper rätter , till sig och att alla mår bättre.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2011 at 19:44

   Jag blir jätteglad och smickrad när du säger så…:-D Tack! Jag skrev ju inte inlägget för att fika beröm eller så…men tack tack! Det är så hemskt med Kevin som gick bort och allt som händer nu..och så mörkret…
   Men det är så uppiggande att veta att det finns fina härliga människor som du därute som jag bara tycker är underbara!

   kramar

   Reply
 • Titti
  19 oktober, 2011 at 19:55

  Min kraft hämtar jag från mitt älskade Thailand……sista kvällen strax innan vi lämnade lägenheten gick jag ut på gatan o såg på alla fina palmer, blommor o grönskan i skymningen….så vackert o fridfullt. Växter tycker jag som du mycket om.
  Här hemma tänder jag många ljus både morgon o kväll…….gjort fint på uteplatsen med ljung o grönt, o ljus där också.
  Kram till dig från Titti

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2011 at 22:11

   Det låter härligt! Skönt att du tankat upp med sköna minnen så är det lättare att klara vintern.
   Kramar till dig och må så gott!
   L

   Reply
 • Bettina
  19 oktober, 2011 at 20:03

  Du är också en hjälte <3
  Och visst är de underbara, de sista tappra blommorna som trotsar hösten….. har en underbar ros som vägrar hösten, och den är så fin! Stora kramar till dig!

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2011 at 22:11

   Visst blir man glad? Innan frosten verkar de ge järnet..

   Kramar och trevlig kväll!
   L

   Reply
 • Vivvi
  19 oktober, 2011 at 20:06

  Tack söta för det inlägget! Det behövde jag verkligen nu. Har också tänkt de där tankarna. Det är bara föööör mycket elände runtomkring just nu. Men vi får kämpa på och peppa varandra här i cyberspace. Imorgon ska jag skriva ett jääääättepositivt inlägg bara för det 🙂 Så jag tar väl vid då 🙂

  Kram
  /Vivvi

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2011 at 22:12

   Bra! Hoppas du är bättre i morgon från snuvan så får du ta över stafettpinnen!
   Kramar och suss gott!
   L

   Reply
 • Linda G
  19 oktober, 2011 at 21:10

  Du är klok du:) Ja om man skulle börja fundera på hur sjutton man får ihop saker och ting skulle man bli knäpp. Var jag tar kraften ifrån? Kanske när jag nattar lille V och han liksom suger tag i mig och kramar hårt. Snusar i örat på mig. Eller kanske när jag får se min stora tjej spela handboll och se hur hon utvecklas…..
  Eller när man får åka till skåne en gång om året och andas havsluft och träffa massa goa bruttor……Finns en hel del när man tänker efter:)
  Bamse-kram!

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2011 at 22:13

   Du har så många fina saker på din lista….
   Visst finns det massor.

   kramar och ha en go kväll,
   L

   Reply
 • Adela
  19 oktober, 2011 at 22:01

  Du är för go du♥

  Kram
  Adela

  Reply
  • Lingon
   19 oktober, 2011 at 22:14

   Kramar tillbaks!
   ♥♥♥

   Reply
 • Emschen
  19 oktober, 2011 at 23:18

  Jag har också en sådan dag idag. Allt känns extra tungt idag och jag hade helst haft hela familjen på armslängds avstånd.
  Fint peppande inlägg, tack!
  Imorgon är ett orört blad, låt oss skapa en vacker målning.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   20 oktober, 2011 at 08:50

   Det gör vi.. och idag skiner solen här..

   kramar!

   Reply
 • Elvira
  20 oktober, 2011 at 10:26

  Åh, vad jag behövde läsa det här idag… Är inne i en svacka just nu och vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur den… Får helt enkelt fortsätta hålla näsan ovanför vattenytan och vänta in bättre tider.

  Kramen

  Reply
  • Lingon
   20 oktober, 2011 at 14:01

   Det kommer ska du se…det är otroligt tufft nu tror jag…sträckan mot mörkare tider och massor med krav från alla håll. Hang in there….!

   Kramar!
   <3<33

   Reply
 • Odd Molly-holic
  20 oktober, 2011 at 12:18

  Det är precis som du skriver….hösten är tung för väldigt många av oss…mig inkluderat. Går på knäna känns det som just nu, endast ren vilja håller mig igång (och envishet 😉
  KRAM FINA DU och tack för dina vackra bilder!!!

  Reply
  • Lingon
   20 oktober, 2011 at 14:04

   Vi är duktiga som kämpar på eller hur? Jag beundrar alla som har familj och barn och jobbar och hinner med utan att gå under… Men med lite vilja och envishet så ska det nog gå eller hur? Och emellanåt får man vila så mycket man kan och glädja sig åt små saker…som fina mollysar eller annat…
   Kramar i massor och ta hand om dig!

   <3<3<3

   Reply

Leave a Reply