Menu
Lingon om.....

En väldigt massa Tyskland och lite kläder del 1

Jag tänkte att ja..jag lägger ut Tysklandbilderna här så är det gjort. Kan man gå vidare sen. 😀

Vi bodde fint i det här huset ovan. Ett gammalt hotell med specialiteten kött fast ironiskt nog så kände vi inte för att äta middag här, ibland vill man ju inte ha just biff.

Men precis brevid det som var fint så fanns fult och jättefult och det är en påminnelse om krigsbombningar och snabb återbebyggelse. Känns så konstigt att höra ordet ”ausgebombt”. Det är ju inget man är van vid att tänka på när det gäller städer här hemma…skyddade lilla världen.

Många hus hade tegelpannor på gavlarna, särskilt de äldre. Fast det här ser ju nytt ut tror jag?

Första kvällen gick vi ut och knatade runt på stadens gator och affärerna hade öppet till 20:00 så vi hann med att spana ordentligt i den här butiken med italiensk outlet och alla de mjukaste merinotröjorna. Oj så mycket man hade kunnat tänka sig.

Koftan var mitt mål och kollegan ville ha de blommiga skorna. Visst är de sköna?

Så blev det mörkt.

och man kan ju inte leva enbart på kultur utan man måste ju äta.:-D

Någon sorts lövbiffsroulade med grönsaker i, rödkål och knödeln. Alltså inte potatisar som jag trodde utan klibbiga kroppkakor. Sådär 100% stärkelse kanske. 😀

Men jag höll mig till ett säkert kort, schniztel med champinjonstuvning. 😀 Knödeln? Hm.

Vi fick lite hattcravings på vägen tillbaka till hotellet och denna var mitt val..! Fast affären var stängd..

Ja, det var första kvällen det…och varmt var det ute. Så skönt..

Önskar dig en fin kväll!

 

15 Comments

 • Frösötös
  17 september, 2011 at 23:14

  Tack igen 🙂 Men maten????? Ska jag säga som har stoppat i mig en påse Neverstop 😮
  Kram

  Reply
  • Lingon
   18 september, 2011 at 12:13

   Knööödln..ja det var en tesked klister det…
   kramar!

   Reply
 • Adela
  18 september, 2011 at 04:49

  Mysiga bilder! Härlig tripp ni gör och du är fin som sjutton som vanligt!;D
  Knödel…?? Njaaeeee…;)

  Kramar
  Adela

  Reply
  • Lingon
   18 september, 2011 at 12:14

   Mnja, men schnitzeln vara god. Jättegod faktiskt.

   kramar och ha en go söndag!
   L

   Reply
 • Linda G
  18 september, 2011 at 09:37

  OOOh den där schnitzeln! Mums! Fint hotell ni bodde på:) Kram

  Reply
  • Lingon
   18 september, 2011 at 12:14

   Mm det var perfekt faktiskt. Paneringen och allt..
   kramar och ha en fin söndag

   Reply
 • Evalena
  18 september, 2011 at 09:57

  Tysk mat är då inget som jag går igång på……. 😉
  Men hattarna! ÅH vad kul med hattaffär! Jag ÄLSKAR såna och skulle gå bananas i en sån där affär.
  Skönt att vara hemma igen va? För mig stämmer verkligen” Borta bra men hemma bäst” bra.
  Kramis

  Reply
  • Lingon
   18 september, 2011 at 12:15

   Verkligen. Nu har jag äntligen landat här hemma men det tog ett litet tag..
   Kramar och ha det bäst!
   L

   Reply
 • Oslotigern
  18 september, 2011 at 10:37

  Du är en så duktig fotograf och skribent – på tal om feel-good blogg så har du definitivt en sån! Det borde jag så absolut skrivit i mitt feel-good inlägg! Och för mig är tysk, fet, robust mat det optimala! Älskar paneringarna, köttet och stuvningarna 🙂

  Kram kram

  Reply
  • Lingon
   18 september, 2011 at 12:19

   Tack vad snäll du är? jag förstår vad du menar men ordet feel-good blogg tycker jag är lite jaaa fånigt. Livet är ju som det är och jag skriver ju om allt från mensvärk till att jag försovit mig ibland. Men just det här inlägget är ju ett måbra-jag gillar livet-inlägg..och livet är ju skönt och vad man gör det till eller hur? Även i svåra situationer..:-D
   Kramar i massor till Tigern!
   L

   Reply
 • Att vara någons fru
  18 september, 2011 at 11:34

  Sååååå häliga bilder! Vilken resa!

  Reply
  • Lingon
   18 september, 2011 at 12:19

   mm, jag vill ha mera schnitzel..:-D
   kram!

   Reply
 • Marie
  18 september, 2011 at 12:57

  Vad häftigt det såg ut där!! Och schnitzeln såg mumsig ut 😛 Å vad gosiga koftor du provade i förra inlägget! Fedden är jag helt såld på och det värsta är att jag upptäckt den grå nu också, ahhhh!! Ha en fin söndag 🙂 Kramar

  Reply
  • Lingon
   18 september, 2011 at 14:12

   Ja, fedden är en höjdare. Jag vill så gärna ha en men vi får se..det blir svårt att välja färg tror jag.

   kramar! och må bäst

   Reply
 • Någon sorts årskrönika för 2011
  31 december, 2011 at 21:25

  […] Ja, och så badar jag lite till och får ett soffproblem på jobbet och åker två rundor till Tyskland där jag först bor flådigt i ett flera hundra år gammalt hotell och sedan på värsta gatan… och sen så ville jag bada […]

  Reply

Leave a Reply