Menu
Trädgården

Lura sin lavendel

Det har inte blivit så mycket trädgårdsprat på sista tiden? Jag tror det är så att jag inte varit där så mycket och nästan alla mina växter står i blom juni/juli så sista månaden har det varit för lite action i rabatten för att jag ska tycka det är spännande. Nästa år ska jag bombardera med dahlior och senblommande saker som ger färg ända fram till frosten kommer. Hemska tanke. Frost? Brrr.

Men så undrar jag om lavendel? Finns det något trix för att få den att blomma längre eller är jag helt ute och cyklar? Ska man göda? Frisera? Den som är på bilden är från i måndags och jag har försiktigt klippt av lite i topparna efter första blomningen, och nu kommer några ensamma nya blå stänglar. Kul tycker jag men kan man få den att fetblomma även i augusti/september? Känner du att du är lavendelkung så tipsa mig gärna. Jag älskar de här blå sakerna.

Och nu är lunchen slut..en kortis i dag bara för jag ska ranta iväg till svärmor i eftermiddag. Hon ska få hjälp att lära sig sin födelsedagspresent som hela släkten la ihop till, en ipad. Eller paddan. ;-D Perfekt för en som bara surfar och mailar på datorn. Inga sladdar och så förstorar man text lätt, just som hon vill ha det.

Men först ett par timmars jobb….pust.

kramar!

No Comments

 • Karen
  31 augusti, 2011 at 13:29

  Your mother-in-law will love her gift. The ipad will be perfect for all of her surfing needs.
  Lucky lady!
  Kram,
  Karen XOXO

  Reply
  • Lingon
   31 augusti, 2011 at 15:57

   Yes she is. And I am too. 😀 She will love to get rid of all the cables..
   How did you survive the flood btw?
   Have a great day!!
   kramar

   Reply
   • Karen
    31 augusti, 2011 at 17:44

    We had planned a family trip to the Bahamas which was cancelled due to hurricane Irene. Instead we drove north to enjoy the countryside for a few days. It was beautiful and sunny and we took the opportunity to horseback ride and kayak. The Bahamas will have to wait for another time.
    Now I must get ready to send 2 of my boys off to University. School begins next week.
    Stor Kram,
    Karen XOXO

    Reply
    • Lingon
     31 augusti, 2011 at 21:18

     Wow. Bahamas….:-D 😀

     Reply
 • Marie
  31 augusti, 2011 at 14:12

  Oj vad många fina inlägg du hunnit göra! Provningen var super! Många fina sidentunikor där! Massage är underbart och man blir verkligen mosig efteråt på ett skönt sätt om man har möjlighet att ta det lite lugnt efteråt. Hoppas du lyckas lura lavendeln 🙂 Kram

  Reply
  • Lingon
   31 augusti, 2011 at 15:59

   Ja, jag var helt väck fram till lunch idag, men ohh så skönt. Hoppas att du får massage en gång emellanåt? Det är så gott!

   kramar och trevlig kväll!
   L

   Reply
 • Äppelträdet
  31 augusti, 2011 at 14:36

  Spanar lite här i kommentarerna efter lavendeltips. Jag tar också gärna emot fler tips på senblommande skönheter. Mina bolltistlar är fortfarande hyfsat blå, men annars är rabatterna mest brungröna för tillfället.

  Reply
  • Lingon
   31 augusti, 2011 at 16:00

   Ja, vi får se om någon trädgårdsmänniska rycker in till hjälp här… Jag vill ju ha mera färg i rabatten..
   kramar!

   Reply
 • Eva
  31 augusti, 2011 at 14:47

  Ipad är svår att klara sig utan när man väl fått en. Min sambos kommentar när jag sa att jag skulle köpa en: Vad ska du med den? Vem använder den mest hemma hos oss – jo sambon så klart. Toppen när man bara slösurfar runt.

  Reply
  • Lingon
   31 augusti, 2011 at 16:00

   Ja, den är nog bäst att ha i soffan i knäet. Ska bli jättespännande att se hur svärmor tar sig an den..:-D

   Kramar!

   Reply
 • Adela
  31 augusti, 2011 at 15:02

  Älskar lavendel med! Underbara växter;) Lycka till hos svärmor söta du!=)

  Kramisar
  Adela

  Reply
  • Lingon
   31 augusti, 2011 at 16:01

   Tack ska du ha Adela,
   Håller fortfarande tummarna för din söta vovsing…:-(
   Kramar!!

   Reply
 • Emma
  31 augusti, 2011 at 20:59

  Jag sörjer mina lavend* (vad har man för ändelse på lavendel i plural?). Jag saknar doften, jag saknar blommorna och jag saknar att dra fingrarna försiktigt över blommorna.
  Hur ersätter man blommorna på hösten och vintern? Doftljus?
  Kram

  Reply
  • Lingon
   31 augusti, 2011 at 21:18

   Ja, det är svårt på vintern. Jag plockar in blommor och har orkideér inomhus på vintern som ger mycket blomning och så är de lättskötta.. Visst är det glädje att ta på växterna och pilla på dom också? Det ger ett sånt lugn.

   kramar!

   Reply

Leave a Reply