Menu
speciella inlägg / Trädgården

om att tänka bort en måndag

Hur har ni det? Klarar ni gå in i hösten och scheman utan mankemang? Pust säger jag och suckar lite. Det är jobbigt. Och ganska tungt att tänka tanken på alla tvång som man glömmer bort under sommaren. Att passa tider, att gå och lägga sig i tid. Att veckohandla och träna regelbundet. Tvång tvång tvång.. Helt omänskligt egentligen. Den där stora rymden av tid som man har, den krymper i takt med att solljuset drar sig bort.

Jag kommer hem och släpper väskorna till golvet och går tillbaka ut och begraver näsan i en ros istället. För att andas in lite mjuk sommardoft och glömma bort allt man ska och borde.

Bara att stoppa lite sommarsmak i munnen. Jag har en liten klen smultronbuske som ger några bär varje dag. Och hopp.

Sen tog jag med mig sommarresterna in.

Ja. Ibland är det tungt. Men så är livet visst..i olika säsonger och faser…jag längtar redan till nästa sommar…Jag vet att jag borde njuta av nuet och bara vara och höja hösten upp till skyarna men nä. Inte än.

 

No Comments

 • Bettina
  29 augusti, 2011 at 19:41

  Jag plockade också in en liten ros idag, doftar så gott och den är så söt!
  Här är riktigt” höstigt” idag, kan bara konstatera att sommaren har gått fort. Gillar egentligen alla årstider för allt har ju sin charm, men den här sommaren har nog varit liiiite i kortaste laget. Njut av dina smultron (lyx) och din ros och ha en fin kväll 🙂 Kramar

  Reply
  • Lingon
   29 augusti, 2011 at 21:04

   Det har verkligen gått fort. Jag har inte så mycket emot hösten…men alla dessa måsten som man ska?
   Ha en fin fin vecka och må så gott
   kram

   Reply
 • Minoo
  29 augusti, 2011 at 19:53

  I know how you feel girl… kram.

  Reply
  • Lingon
   29 augusti, 2011 at 21:05

   <3
   Kram tillbaks!

   Reply
 • Marie
  29 augusti, 2011 at 20:05

  Man kan bli lite sentimental på hösten, det blir jag med samtidigt som jag gillar den, dubbla känslor.. Så fina rosor 🙂 Kram

  Reply
  • Lingon
   29 augusti, 2011 at 21:07

   Ja, man blir så glad när det blommar lite i trädgården..som små smileysar….

   kram!

   Reply
 • Hilde
  29 augusti, 2011 at 20:30

  Jag gillar hösten, men vinter? Nej fyy för kyla och mörker dygnet runt. Jag längtar redan till nästa sommar.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   29 augusti, 2011 at 21:08

   Jag hoppas fortfarande på en extrasläng av sommaren så man kan bada lite till. 😀 Inte ska man ge upp fastän det är mörkt..?
   Kram!

   Reply
 • Linda G
  29 augusti, 2011 at 20:56

  Här har du en till som längtar till nästa sommar! Och vad fin du är i Wunderwearen! Jag såg inte klok ut:( Kram!

  Reply
  • Lingon
   29 augusti, 2011 at 21:09

   Ja, vi får klara vintern på nåt sätt..
   Tack! Jag tror jag kommer att ha den mycket. Men vad hade du med dig hem i kassarna?
   😀

   kram!

   Reply
 • Frösötös
  29 augusti, 2011 at 21:47

  Jag har inget alls emot hösten när jag få gosa in mig i varma sjalar och koftor. Blir trots allt lite låg någongång ungefär nu när jag tvingas inse att ja sommaren är faktiskt över och runt hörnet lurar den förhatliga vintern 😮 Jag är född till att vistas i värme! Oj vilket gnäll – bäst att gå och lägga sig 😉
  KRAM sötnos

  Reply
  • Lingon
   30 augusti, 2011 at 10:26

   Vem vill inte ha värme? ;-D Det är inte hösten i sig som jag har problem med utan det stora livspusslet och att man måste och ska så mycket. Jag brukar egenligen skita i det, att ta lite här och lite där…men ibland så måste man ju ta tag i saker med ett rejält grepp….

   Kramar söta!!

   Reply
 • Oslotigern
  29 augusti, 2011 at 23:03

  Jag är lite tvärtom – när hösten kommer varvar jag ner, kurar inomhus och har mer tid över till ingenting. Och så ser jag lite fram emot vintern 🙂 Hoppas höstdeppet släpper taget snart; bra du har smultron till hands!

  Kramar sötnos

  Reply
  • Lingon
   30 augusti, 2011 at 10:28

   Smultron hjälper klart till och även jordgubbar om man kan hitta några. Jag tror att jobbpendlingen på två timmar om dagen liksom gör sitt till…..

   Kramar och må så bra idag!
   L

   Reply
 • Maria/Javabönan
  30 augusti, 2011 at 09:10

  Men Lingon, årets bästa tid är ju nu och jag bara äääääääääälskar måndagar. Jag är ju född på en måndag! 😉

  Kraaaaaaaaaaaam

  Reply
  • Lingon
   30 augusti, 2011 at 10:28

   Oj, här var det en hurtig javaböna minsann? Jaja….

   kraaaaaam!

   Reply
 • Evalena
  30 augusti, 2011 at 09:34

  Jag avskyr de första höstveckorna. Inte för själva höstens skull utan den där jävla låååååååånga vintern den för med sig. Åh vad jag ska bo utomlands under vintern när barnen är stora.
  Smultron har jag några dl infrysta faktiskt och att plocka fram ett par tre stycken, stoppa i munnen, blunda och tänka på sommar samtidigt som man känner den underbara smaken fr bären gör att det blir sommar för nån sekund i kroppen. Lycka!

  Ha en fin tisdag! 🙂
  Kram

  Reply
  • Lingon
   30 augusti, 2011 at 10:29

   Mmmmm. Smultronlycka. Lagrad i frysen. En himla bra idé!
   Låt oss rymma utomlands…;-D

   kram! och ha en fin tisdag du med.

   Reply
 • Elvira
  30 augusti, 2011 at 11:37

  Jag kan verkligen hålla med i dina tankar, just alla de här måstena som man slängs in igen, efter sommarens lata dagar, det är chockartat.

  Annars gillar jag hösten (också, alla årstider har sin charm), skönt att få kura in sig i TV-soffan och tända ljus mm.

  //Elvira

  Reply
  • Lingon
   30 augusti, 2011 at 13:02

   Ja, man ska bara vänja sig vid att ha det inrutade livet tror jag. Höstmys är ju inte dumt alls precis som du säger.

   kram!

   Reply

Leave a Reply