Menu
Klänningar, tunikor / Lingon om.....

Statist i känd teveserie?


Woo jag ser ju lite kaxig ut på översta bilden? 😀 God söndagförmiddag på dig!

Ja, idag händer en hel del grejor här hemma med söndagspyssel och fix och ända sen i går kväll har jag fnulat och funderat på den här klänningen. Alltså jag velar inte så ofta om kläder, och absolut inte offentligt heller men nu kommer jag ingen vart utan det får vila lite någstans bak i mitt huvud så…

Ja, jag tänker så här….en underbart vacker klänning, men jag trivs inte hundra i den. Jag känner mig som om jag vore statist i ett avsnitt av doktor Quinn, jag kan nästan känna inspelningsdammet och se Jane Seymores späda silhuett på avstånd…där hon håller en stor mugg med te, earl grey såklart och försöker värma sig i gryningen…och brevid står en inspelningsassistent i en retrohoodjacka med keps och är lågmäld men försöker att ta så mycket plats han orkar…för egentligen vill han jobba sig upp och bli regiassistent och och ….

och innan jag spinner vidare här om muskulösa män med indianhår och polerade biceps så tar vi oss tillbaka till klänningen.

Behålla eller inte? Jag älskar den, men trivs inte riktigt. Kanske skulle jag kunna ta och modifiera den lite lite och ta bort en volang eller två där fram, för den är aningens tuttifierande på mig och det kan jag vara utan. Det är en klänning som för mig andas Odd Molly och svensk tradtition med korsstygn och så är den ju väldigt kvinnlig. Jag tänker mig att man ska ha lite grova stövlar eller boots till, kanske sjal eller kofta och dra sig lite åt det ruffiga tuffa hållet i stället för den söta ljuva söndagsskolefröken som delar ut bibelcitat till små söta tioåringar med hängselbyxor och pottfrisyr som hellre drömmer om att spela boll än att lära verser. Fast de kämpar med att lära sig utantill för fröken är söt och ljuv …och och och tillbaka till nuet.. 😀

Å andra sidan om jag modifierar den lite är den inte ett helt plagg längre och den skulle kunna bli svår att sälja om jag nu vill det längre fram..

Å tredje sidan så älskar jag den så mycket om man nu får säga så om en klänning att jag kan tänka mig att ha den mycket mycket länge, jag tänker sällan på att plagg som flyttar in ska flytta ut rent strategiskt.

So I love it but….it´s not that klicketyklickchick!

Så om någon vill ge mig lite input på mitt velobjekt blir jag mycket tacksam. Är jag doktor Quinn i klänningen? Eller går den att tuffa till lite med rätt stövlar och strumpor?

Och med detta gigantiska I-landsproblem så lämnar jag detta inlägget för en stund och fångar dagen…herregud…skrev jag verkligen allt detta? Hu! Hujeda.

Kramar och ha en underbar söndag! Kärlek och respekt och hoppas du får lite sol. ;-D

 

No Comments

 • Improve my days
  21 augusti, 2011 at 11:15

  Hi Lingonberrie,

  I love that dress. But i prefer to wear that dress with boots.

  I don’t know if you saw it here: http://improvemydays.blogspot.com/2011/08/i-love-this-dress.html

  I think you look good with it. But you have to feel confortable 🙂

  Hugs

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 11:34

   You look great in it!!
   I will try it on with boots.

   kramar

   Reply
 • Frösötös
  21 augusti, 2011 at 11:33

  Försöker göra en ”pöss-smiley” men vet inte om jag lyckas 😛

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 11:35

   hihi. Pöss tillbaka. Den fick röda läppar iallafall?
   kramar

   Reply
 • Mrs G
  21 augusti, 2011 at 11:34

  Åh jag förstår precis hur du känner dig för exakt sådär skulle jag också ha känt mig i en liknade klänning.
  Lite fluffig och för puttenuttig liksom.
  Tycker sådana klänningar kan vara hur fina som helst på andra men det passar inte på mig.
  Om jag ska vara helt ärlig, om det är ärlighet du vill ha?, så tycker jag att den inte är riktigt rätt på dig heller:) Förlåt….
  Men jag håller med, klänningen är säkert fin i annat sammanhang, på någon annan.

  Kram Mrs G

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 11:37

   Ja, men det är klart..ärlighet är ju det som är bäst eller hur?
   Och jag vill så gärna ha lite input så jag tackar och bugar…nej jag menar niger, man måste nog niga i denna klänningen eller hur?
   Kramar och ha finaste söndagen!
   L

   Reply
   • Mrs G
    21 augusti, 2011 at 17:16

    haha, nu gick jag in för att jag var tvungen att se efter så att du inte blivit sur på mig. Haft lite dåligt samvete för att jag var lite rättfrm och ärlig, lite klumpigt av mig, jag tänker mig dåligt för ibland:(

    Skönt att du inte verkar allt för sur på mig och kom ihåg en sak, smaken är som baken 🙂

    Kram Mrs G

    Reply
    • Lingon
     21 augusti, 2011 at 20:33

     Hihi, du du var inte ett dugg för rakt på sak. Jag frågade ju så det så. ;-D Och jag tror att jag är närmre en upplösning på mitt velande..hihi.
     kram på dig Mrs G

     Reply
 • Nena
  21 augusti, 2011 at 11:42

  Jag har precis samma problem med denna klänning och det är därför jag inte köpt den! Den är ljuvligt vacker, och särskilt i den här färgen, men jag klarar inte allt fluff i fram. Särskilt svårt ha jag för ”korvarna” på axlarna, bröstkråset är inte lika störande tycker jag…. Jag har verkligen lekt med tanken att köpa denna och sprätta bort axelkorvarna. Men som du säger såblir det ju i så fall svårare om man skuööe viöja sälja sen…. Men jag dör lite varje gång jag ser den för färgerna är SÅÅÅ snygga ihop, underbart!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 20:35

   Jaaa, vad göra…jag har lämnat det under dagen och samtidigt velar jag fortfarande. En fin fin klänning men inte hundra…hmmm. Och suck jaaa färgerna…mmm

   kramkram och var det wunderwear sequin du fick i present? grattis i efterskott!!!
   kram!

   Reply
 • Hilde
  21 augusti, 2011 at 11:42

  Jag tycker du är snygg i klänningen, men det ska kännas rätt också. Personligen tycker jag klänningen är fin på andra men inget jag skulle ta på mig själv. Det blir för mycket volanger och korsstygn. Jag är med andra ord inget bra på att ge dig råd:) Lycka till!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 20:38

   Tack för hjälpen Hilde,
   Du vet alla råd är bra…tycker jag. Men det börjar nog luta åt att jag säljer klänningen…

   kram!!!

   Reply
 • Anneli
  21 augusti, 2011 at 11:44

  Svååårt…. men det blir nog bättre med ett par grova stövlar så försvinner det söta. Testa – för den är ju galet fin. kram

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 20:42

   Mmm, jag blir tokig av mitt velande…:-D Men stövlar till och lite grovt stickat, kanske en kofta eller tuffa strumpor?

   kramar och trevlig kväll!
   L

   Reply
 • Karen
  21 augusti, 2011 at 12:45

  A very difficult decision indeed. When I was a buyer in my past life, my boss used to say to me…..”If in doubt; leave it out!”. I still think of this when I can’t decide on something. Maybe it will help you?
  Happy Sunday!
  Kram,
  Karen XOXO

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 20:49

   Yes it helps. Just that I hesitate?? Gives the answer.

   Kramar och ha en fin dag!
   L

   Reply
 • Åsa
  21 augusti, 2011 at 13:01

  Känns det inte riktigt rätt så är det inte det. Såfort jag drar i någt, vill ändra den lite, ja då blir det aldrig bra 🙂
  Så känns det inte rätt, not a keeper, fast den är jättesöt 🙂 å jag tycker du är fin i den.

  Kram Åsa

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 20:50

   ja det är precis så. Fin men känns inte helt bra…:-(

   Kramar
   <3<3<3

   Reply
 • Ingrid
  21 augusti, 2011 at 13:18

  Den är superfin, helst den färgen men jag har själv inte köpt den just för kråset fram. Men jag har varit så nära många gånger och nu är den slut i min storlek.

  Då är den gamla modellen utan krås som jag inte minns vad den heter nu aningen mer användbar. Har den själv i vitt och ljusblått. Men som vanligt är du underbar även i denna, men modifiera den inte utan sälj och låt någon annan glädjas i den och så köper du dig något du trivs i.

  Lättare sagt än gjort förstår jag, låt den vila i garderoben någon vecka och fundera…

  ~Ingrid

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 20:52

   Tack för råden Ingrid,
   Jag tror den ska få flytta, men så ser jag bilderna och så velar jag igen…hmmm

   kramar!

   Reply
 • Marie
  21 augusti, 2011 at 13:48

  Åh vad underbart skrivet! Jag var med där en stund på inspelningen… som träd eller nåt! Ja tycker du är jättefin i klänningen och färgen är så ljuvlig! Och den kan lätt tuffas till med en skinnjacka och boots. Pröva det och känns det fortfarande inte bra då kan du sälja den!
  Ha en fin söndag! Kram!

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 20:53

   Tack!!

   kramar <3<3<3

   Reply
 • Helena
  21 augusti, 2011 at 14:14

  Klänningen är underbart fin och jag tycker du passar i den! Men… det måste ju kännas rätt för att den ska väljas när man står vid garderoben! Känner man sig ”utklädd”, så är det kanske inte rätt…
  Ha en härlig söndag!
  kramar Helena

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 20:53

   Jag känner mig nog lite utklädd faktiskt i den…:-(
   Tack så jätte för rådet!
   kram!

   Reply
 • Sanna
  21 augusti, 2011 at 14:54

  Jag tycker själva modellen är fin på dig men inte säker på färgen. Gör dig lite blek tycker jag trallalla! 😉

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 20:54

   Tack! Jättebra råd..:-D
   kramar och ha en fin kväll!

   Reply
 • Solid
  21 augusti, 2011 at 15:01

  Hej!

  Ackack, inte är du statist och dr.Quinn hon dricker sitt varma Earl greythe och undrar vad som egentligen hände när ett Bakers Crosslingon plötsligt hade huvudrollen i hennes film.
  Ja så kan det gå.
  Jag skulle behålla om jag var du och vill du inte ha huvudrollen så..

  Söndagskramar från Eva

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 20:56

   Haha, ja stackars Jane hon undrar nog vad som hände när hon kom i bakgrunden för en klänning? 😀 😀
   Kramar och vi höres!
   L

   Reply
 • Minoo
  21 augusti, 2011 at 15:30

  Haha, tycker att du har Dr Quinn’s min i första bilden 😉 samma bild hon alltid hade när hon skulle skälla ut den där långhåriga-snygga-killen vars namn jag inte minns… men men, förstår vad du menar med klänningen. Vacker att se på men väl på känner jag mig också lite utklädd i den. Tycker att den är aningen för lång också… Men den är säkert fin med en mörk tröja över, att bort udden liksom. Och så passar den ju din fina väska från sweet Canada…

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 20:58

   Ja, jag ser många för och nackdelar och visst är den lite lång på mig också?
   Jag ska om jag orkar, ta och prova den med attiraljer till som kofta, stövlar och sjal så får vi se…

   kramar och må så gott!

   Reply
 • Att vara någons fru
  21 augusti, 2011 at 15:37

  Jag tycker inte att det är det minsta Dr Quinn, men det ska ju kännas bra. Annrs kommer du ju ändå inte använda den och vara avslappnad.

  Kram

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 21:00

   Nej det är ju det….
   Tack snälla för råden.

   kramar

   Reply
 • Tonemor
  21 augusti, 2011 at 16:12

  Hei Lingon, du ser som alltid flott ut 🙂 Men jeg tror jeg ville valgt en annen farge, kanskje litt varmere farger mot høsten, som vil få huden og håret ditt til å gløde mer 🙂 Og da kunne du hatt på et par fancy støvler, og kanskje drapert et sjal i passende farger over, som kan ”lande” antrekket… Bare ett forslag, men som sagt, både kjolen og du er helt nydelig, men man må føle seg vel i antrekket selv, ellers blir det ikke brukt….Synes den er kjempefin, men tror ikke den hadde vært fin på meg, hadde følt at jeg kom fra ”Huset på Prærien”, hi hi 🙂 Ha en skjønn kveld, kramkramkram <3 <3 <3

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 21:02

   ja du kära Tone, vad ska jag göra? Nu när jag sitter här och läser kommentarer så bestämmer jag mig än hit och än dit om klänningen ska stanna eller gå? Knepigt. Om jag behåller den så syr jag nog om den, definitivt. Men frågan är om det kommer att kännas helrätt ändå??

   Många kramar till dig norska vän!
   L

   Reply
 • Helen
  21 augusti, 2011 at 17:34

  Om det inte känns ok så brukar det bli hängande är min erfarenhet.
  Men det var en rolig liknelse; hade helt glömt bort Dr Quinn =)

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 21:03

   Jag har inte sett serien på många år, men den går dubbad på tyska på rtl tror jag…:-D
   kramar och hoppas din helg var fin!
   L

   Reply
 • Petra
  21 augusti, 2011 at 20:55

  Svårt! Den är väldigt fin men personligen (nu bad du ju inte om min personliga smak men jag kör ändå) tycker jag det är lite för mycket lull-lull med kråset och det framtill. Inget för mig men det är ju inte heller jag som ska ha den. *svammel* Över till dig så säger jag som en del andra här, känns den inte 100 direkt så kommer den nog bara bli hängandes. En del plagg är jättevackra men blir ändå garderobsprydnad. Om du bestämmer dig för att behålla den så tycker jag du ska tuffa till Dr Quinn lite med boots till. Hon är alldeles för vän.

  kram

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 21:05

   Tack ska du ha! jag uppskattar jättemycket att höra vad folk tycker, om allting egentligen. Och hur man ska tänka på detta världsliga..om kläder…
   Får se hur det blir.:-D

   kramar!

   Reply
 • Ingrid
  21 augusti, 2011 at 21:42

  Klart du velar för att du är kalasfin i den, låt den mysa i garderoben och prova igen om en vecka. Jag har mängder av plagg som jag velar om, speciellt lite finare kjolar och klänningar. Bara jag kunde komma till skott någonstans men det KAN ju komma till användning någon gång…

  ~Ingrid

  Reply
  • Lingon
   21 augusti, 2011 at 22:07

   Vi behöver mera fest och slott i våra liv..kan det vara så? 😀

   kramar!!
   <3<3<3

   Reply

Leave a Reply