Menu
Odd Molly

en luddig dröm……om Odd Molly

Ja, det är inte varje dag man provar ett plagg som kostar ett halvt helkaklat badrum. Men jag tänker så här…om jag går ner 20 kg och vinner på en trisslott lagom till jul så kanske, kanske skulle man kunna få denna luddiga dröm, och så skulle det dessutom vara rea då och minst tjugo minusgrader ute. Då. Då. Kan man ordna dessa parametrar kanske?

Fast jag är ganska nöjd med att ha klappat lite på den.

Vilken fin dag? Jag är fortfarande så där dötrött och slagen men betydligt gladare inombords som man blir av fina vänners sällskap ett par timmar. En liten träff med Josanne som har tagit bilderna och Too di Loo som kom och hejade på en ganska lång mollyprovning i dag av höstkollektionen inne på Ajabajakids. Men med 200 bilder i kameran och ett huvud som hänger på mig så tar jag det lite lugnt i kväll. Det får bli lite bloggande om det i morgon i stället. Men vad ska man säga? Mycket fint och jag ångrar fett att jag köpt så många vår och sommarmollysar…

Jag har lite svårt med jobbet, att koppla av det som den”Tant overachiever control freak” jag är….Det är liksom ett gigantiskt projekt jag jobbar med och som skulle slutföras nu efter semestern. Ett nästan tvåårigt projekt som hostar och hackar på upploppet och kanske tvärnitar pga lite klanterier på annan ort. Ja, jag inbillar mig nog. Det kommer att gå bra och kanske till och med utmärkt. Men hur säger man till sin skalle att tänka på något annat när man oroar sig? Hur?

Och nu tillät jag till och med det komma ut är i bloggen så nu tänkte jag visst på det en gång till?

Hm.

Har ni några avkopplingstips? Hur får man det att sluta snurra i huvudet?

kramar och förlåt mitt jobbtråkprat och ha bästa lördagkvällen!

No Comments

 • Linda Sandell
  13 augusti, 2011 at 19:43

  Åh vilken mysig förstabild! Ser fram emot provningsbilderna 🙂 Jag har också svårt att koppla bort jobbet tyvärr. Jag tycker att ett bad och härlig musik hjälper mig. Kram Linsan

  Reply
  • Lingon
   13 augusti, 2011 at 19:48

   Visst är bilden fin? Så kul när man kan fånga det där ögonblicket när ögonen lyser av glädje och överraskning.
   Kanske ska jag ta och hoppa i badet?

   kram och trevlig helg!

   Reply
 • Dr Molly
  13 augusti, 2011 at 19:50

  Oj vilken luddig fining!! Förstår att den var mysig!

  Att inte komma i från jobbet ens på fritiden är otroligt jobbigt. Att konstant gå och fundera på något som tar energi HELA tiden gör att kortisolnivåerna aldrig tillåts dala och själen slits. Ett tidigt tecken på utbrändhet är ju just att man aldrig slutar tänka på jobbet utan ”jobbar i huvudet” även på fritiden. Ja, ja, frågan var ju vad man gör för att komma ifrån det. (För vi har ju alla varit där, jag jobbar ibland mer hemma i huvudet än vad jag gör på jobbet….) Jag tror stenhårt på att göra saker som tar upp så mycket tankekapacitet och/eller kroppsansträngning att man inte kan göra det och ”jobba” samtidigt. Tex fika med tjejkompisar, korsord, magdans, soduko, musik, spelkvällar, tango, pin-ball, skräckfilm, plantering, segling, ja vad som helst som får hjärnan att ”vila sig på något annat” utan att tillåtas vandra. Dessutom är jag en hängiven och ÖVERTYGAD anhängare av meditation. Det är verkligen medicin för själen och låter den återhämta sig.

  Det är ju ingen fara att va stressad från och till. Så är vi skapta. Men konstant, årslång stress dag in och dag ut sliter mer än folk tror. Då måste man låta hjärnan vila!

  KRAMAR

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:40

   Doktorn har talat!
   Jag hör..
   😀
   Så bra du beskriver det…men det är svårt. Svårt att fylla på med aktiviteter bara för att få huvudet att sluta snurra..eller ja..den biten är lätt att göra saker, men att koppla av utan att tankarna poppar upp?
   Idag ska jag fysträna och svettas mycket, det brukar hjälpa.

   Kramar och ha en fin fin söndag!

   Reply
 • mirka
  13 augusti, 2011 at 19:50

  det kommer och gå bra, grubbla ordentligt i 10 minuter och säger du dej själv att du fortsätter imorrn:) ja såg kappan redan förra februari när en väninna ( som har förtursrätt till OM plaggen) kom på mitt vernissage, det var -10 C åtminstone och jag ville bara kasta mej över henne och glömde helt bort mitt vernissage 😀 kram, ha det så gott!

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:41

   bra tips…grubbla hårt i tio minuter och sen inse att jag kan inte göra något förrän på måndag. För så är det.
   Kappan är en sån dröm..helt underbar…

   kramar

   Reply
 • Too di Boo ♥
  13 augusti, 2011 at 19:55

  Härlig dag:) Härliga tjejer:) Härliga kläder:) Härlig mat:)
  Härlig Lördag!!!!!
  puss!

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:42

   Härliga oss!
   <3<3
   kramar

   Reply
 • Hilde
  13 augusti, 2011 at 20:12

  Shit vad fin kappan är, men med små smutsiga barn hängande i benen blir 22 000,- lite för mycket;)
  Kram

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:42

   ja hjälp. Eller ett halvt badrum. Men jag drömmer på.
   kramar
   😀

   Reply
 • Frösötös
  13 augusti, 2011 at 20:30

  Å jisses min våta dröm D Jag kör Dr Mollys recept och sysselsätter mig hela tiden men värre på nätterna när hjärnan fortsätter greja omkring 😮 Hoppas det löser sig – är ju jobbigt om en del ligger utanför din påpverkan!
  Massor av kramar – ha det lugnt o skönt i kväll – tänk på fårskinnet 🙂

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:43

   Nätterna är knepiga. Vi får spela onlinespel du och jag och hålla varann vakna…

   kramar!

   Reply
   • Lotta
    14 augusti, 2011 at 11:12

    Eftersom jag läser även Hornsgatans ros blogg och har varit i en liknande situation för några år sedan kan jag inte låta bli att svara här. Jag gjorde precis som ni skriver här, sysselsatte mig på dagen för att inte behöva tänka på det som var jobbigt. Började jobba efter en kortare sjukskrivning, kunde inte sova och bröt ihop redan första dagen. Min chef tvingade mig beställa tid hos en terapeut vi hade kontakt med via jobbet och det är det bästa jag gjort. Terapeuten förklarade för mig att jobbiga saker som man måste bearbeta ställer sig på kö i huvudet. De väntar på att du ska slappna av och då kliver de fram…ofta på natten. Tyvärr försvinner de inte utan att man bearbetar dem. Hur gärna man vill. Hon sjukskrev mig på halvtid på eftermiddagarna, för att jag skulle få tid att bearbeta, meditera, promenera eller vad jag ville göra medan jag tänkte, grät, skrattade och mindes innan det var dags att lägga sig. Det blev min räddning. Jag förstår nu att det är viktigt att ta sig tid att tänka under dagen och att försöka påverka det man kan då och att sedan försöka släppa det jag ändå inte kan påverka. Jag lyckas verkligen inte alltid, men jag blir långsamt bättre.

    Bilden på dig med jackan är verkligen alldeles, alldeles underbar.

    Många kramar!

    Lotta

    Reply
    • Lingon
     14 augusti, 2011 at 11:18

     Hej Lotta,
     Jag tycker du har helt rätt i att man kan inte aktivera bort sina tankar och förtränga dom..visst distrahera lite så man inte tänker på det hela tiden. Men olösta problem kommer ju oftast vid insomning eller så vaknar man som jag i morse 3:30 och kan inte somna om….
     Men jag är medveten om att allt är inte rätt, lite därför som jag väljer att skriva om det också, att acceptera att jag är stressad och behöver göra något åt det. Första arbetsveckan var betydligt tuffare än jag trodde. 🙁 Men det är som sagt ett speciellt projekt jag jobbar med och när det är klart, ska jag gå i velourkläder en hel vecka bara för att markera att jag är luuuugn. 😀

     Tack så jättemycket för din fina insiktsfulla kommentar, uppskattar den jättemycket.
     kramar och ha en riktigt go söndag!!

     Reply
 • Annelie
  13 augusti, 2011 at 20:31

  Vilken dröm! Ullig, mjuk o varm o go..det du, den vore ju något när vinterns kyla o vindar dyker upp!
  Önskar verkligen jag kunde komma med något bra tips! Tillhör ju skaran som gått med med konstanst daglig stress under många år.. Det söta Dr Molly skriver lovordar även min make. Hjärnan o kroppen behöver något helt annat att göra o aktivera än det man pysslar med på arbetet. Han spelar ju schack på fritiden som exempel. Hoppas innerligt det kommer gå bra nu o du ”hittar” någon lösning! Tycker du verkar otroligt aktiv med div olika projekt..
  Ha en skön kväll!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:44

   Hej Annelie,
   Ja aktiviteter är inga problem för mig, men avslappning är inte lätt. Jag hoppas på lite träning där man svettas så det droppar. Det brukar vara det bästa för mig.

   kramar och ha en fin fin söndag

   Reply
 • Vivvi
  13 augusti, 2011 at 20:34

  Jag känner på mig att allt kommer ordna sig helt fantastiskt bra för dig…Men jag förstår hur det är att gå och oroa sig. Usch. Mitt bästa tips är att som de andra redan skrivit, sysselsätta sig med något som gör att man kan tänka på något annat. Jag brukar sätta på ett maraton av Pang i bygget (har alla avsnitten på DVD). Man får skratta lite, kan koppla av, det är bekymerslöst och lättsamt. Efteråt brukar jag känna mig mycket lättare i sinnet…

  Hoppas allt ordnar sig och att du slipper grubbla och oroa dig…

  Massa kramar
  /Vivvi

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:45

   Tack Vivvi!
   Klart det kommer att ordna sig. Men åh vad man vill kunna ha kontroll på sitt eget huvud? För man vet ju att det går inte att lösa ett problem genom att oroa sig utan det får man ta vid tillfälle i arbetsveckan – inte på helgen. Men få huvudet att fatta det?
   Jag älskar Pang i Bygget, och the big bang theory. bäst!

   kramar

   Reply
 • Bettina
  13 augusti, 2011 at 20:41

  Åh så fin bild av dig och kappan 🙂 Hoppas du kan koppla bort stressen och jobbfunderingarna! Kramar till dig

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:46

   Tack Bettina,
   En drömbild som jag kommer att titta på och fantisera mig bort med.

   Ha finaste söndagen, hoppas att solen skiner.
   kramar

   Reply
 • Helena
  13 augusti, 2011 at 20:45

  Förstår att ni haft en härlig dag idag! Längtar efter att få se mer bilder från provningar mm 😉
  När det gäller jobbet och att inte kunna släppa… Ja, det finns många knep, som fungerar bra för en del och mindre bra för andra, yoga, promenader, aktiviteter av olika slag, meditation mm… Själv tror jag det är viktigt att hela tiden påminna sig om att ha en vettig balans mellan arbete och fritid, och vad som är viktigast i livet när det väl gäller… Var är JAG viktig? Inte min kompetens eller kunskap…
  Svårt och precis som Dr Molly skriver vi har alla varit där…
  Prata av dig!
  Kram Helena

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:48

   Du beskriver det jättebra Helena, jag ska försöka att varva ner ordentligt i dag och bara ta det lilla lugna. Söndagar. MM.

   Ha en fin dag vännen
   kram

   Reply
 • Nadia
  13 augusti, 2011 at 21:36

  Var rädd om dig vännen!
  Mina bästa avslappningstips är ( vissa ganska självklara men ändå…)
  Spikmatta – det går inte spänna sig man måste slappna av. Ligger 30-40 min varje kväll o somnar som en baby sen
  Vara i naturen, promenera, få massage, lyssna på avslappningsband.
  Den allra enklaste är att andas in och räkna till fem, andas ut och räkna till fem. Inandning och utandning ska alltså ta så lång tid som det tar att räkna till 5 i lugn takt. Det sänker stressnivåerna med omedelbar verkan och jag kör den direkt när jag får stresspåslag var jag än befinner mig – superenkel och supereffektiv
  Kram, kram!

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:48

   Tack Nadia,
   Jag tar alla dina tips till mig och sparar..<3<3

   kramar och ha finaste dagen

   Reply
 • Karen
  13 augusti, 2011 at 21:39

  The woolly coat is fun and it will keep the cold away. It something to dream about.
  Now, to take the worries away, I like to get absorbed in other peoples lives through books and soap-operas. Do you have soap-operas on tv in Sweden? They are my guilty pleasure and I can’t believe that I just admitted to being hooked on them here on your blog. The truth is out!!!
  Wishing you a worry free weekend!
  Kram,
  Karen XOXO

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:49

   Hahaha! Days of our lives?
   We can see it over here but it is two years after….:-D 😀

   Kramar

   Reply
 • Linda G
  14 augusti, 2011 at 00:12

  Den ser ju himla fin ut faktist! Mitt knep för att släppa allt som går runt i skallen är att gå på massage. Där släpper jag ALLT och bara njuter (sover också;) Kram!

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:50

   I löööve massage och på onsdag är det dags.
   Min man är massör egentligen och har jobbat som instruktör. Tror du jag får massage? 🙁
   Nej, jag masserar honom. 😀
   kram!!!

   Reply
 • Titti
  14 augusti, 2011 at 06:14

  Ja här behövs inget luddigt…undrar hur jag skulle se ut i den!!??
  Hoppas det går bra med jobbet….för mig är det skönt att få koppla bort alla jobbtankar o ta det lugnt !!! känns nästan jobbigt att bara göra iordning frukost.
  Nu väntar äventyr o övernattning på fint hotell.
  Kram Titti

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:51

   Nej du är ju i Thailand din fubbis..:-D Hoppas du har det helt underbart och sitter på en strand och äter frukt..:-D
   Ha det underbart skönt!
   kram

   Reply
 • Milott
  14 augusti, 2011 at 09:19

  Alltså jag som inte är en Odd Mollare utan mer åt Gudrun Sjödén hållet tycker ju att denna jacka var underbar. Jag önskar att Du vinner pengar och unnar Dig en sådan!!!!!
  Lördagskvällen blev rolig med kräftskiva och allt, jag klarade mig med Lchf hela kvällen. Mår som en prinsessa nu på morgonen och önskar oss en fin söndag båda två.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:53

   Åh så gott!!! Jag har inte varit på kräftskiva i år så jag är lite sugen, men så brukar det bli surströmmingsfest också så kankse det är på gång..?
   Kul att det går bra med lchfandet, jag svänger lite dit nu också..
   kramar och ha finaste söndagen!
   L

   Reply
 • Oslotigern
  14 augusti, 2011 at 10:32

  Ha ha – den kanske ligger under granen om maken vinner på lotto?! Håller tummarna för dig, du hade varit jättesöt i den 🙂

  Tyvärr inga bra avslappningstips, jag är som du ganska stressad och kontroll-freakig. Men jag vet att hos mig stressar jag mindre och slappnar av bättre om jag inte tar på mig för mycket ”uppgifter”. Låt andra fixa födelsedagspresenter, be någon baka en tårta till kalaset, låt tvätten vara otvättad i helgen och säg det högt så att det dåliga samvetet försvinner.

  Hoppas du får en fin, avslappnande dag!!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   14 augusti, 2011 at 10:54

   Ja, en lottovinst och den är min!!!
   Nej det är inte lätt att stressa av. Fast jag stressar sällan i hemmet, mer än när vi ska ha gäster.:-D Men jobbet. Där måste jag vara bäst, hela tiden. Jobbig jag är…:-D

   Kramar och må så gott Tigern!

   Reply

Leave a Reply