Menu
Längre inlägg med mycket bilder

Söndagsutflykt och pelargoner

Idag kände jag det på mig och gick och kikade i almanackan, jo dags för den årliga pelargonutställningen på Hovdala Slott utanför Hässleholm, och det är tredje året i rad som vi tar oss dit. För ett par år sen drabbades jag av pelargonfeber och har i stort sett tillfrisknat men ibland vill jag ha en massa omöjliga sorter så då är det perfket att träffa likasinnade.

När vi klev ur bilen i den tunga sommarvärmen så slog det mig att det är högsommar och redan den 3:e juli? Vad stressande det kändes och hur fort har inte tiden gått i vår? Hjälp…

Så lugnade jag ner mig och lät maken fotografera dagen outfit som ser helt galen ut, men den är bekväm. 🙂 Väldigt bekväm..:-)

Hovdala slott är gammalt och jag ska inte ge en historiebeskrivning här, men det är flera byggnader från olika tider och den äldsta är det höga fyrkantiga tornet gissar jag. Tornet kommer lite längre ner på en bild. Många filmer har spelats in vid slottet och numera finns där ett gott fik och en restaurang och härliga lummiga omgivningar..

Jag kommer själv från trakten och gillar dessa stora träd och att det är lite mer kuperat än nere  på Malmöslätten..

Lingons Lunch.

Makens Lunch. 🙂

Orangeriet ligger en bit bort från slottsbyggnaderna och är inbäddat i grönska och här höll pelargonfolket till.

idag var det andra dagen på utställningen så det kändes lite som de finaste sticklingarna var redan utflugna till nya hem..

Men det gjorde inte så mycket för jag gillar mest att gå runt och titta och se om jag hittar något fynd och prata med Siv, Veronika och de andra i pelargonföreningen som säljer plantor.

Mycket folk en vacker och varm dag som denna, känns som det fortfarande är åska i luften men det kommer ingen?

Jag var ju tvungen att adoptera ett par stycken…annars skulle nog maken tro att jag är sjuk…men med guldfiskminne har jag redan glömt vilka sorter det är förutom den till vänster som är ”den gamla från Råå”, alltså en helsingborgpellis? Måste guggla och se hurdana blommor den får?

Så åkte vi hem och nu har vi ätit massor med jordgubbar och druckit kaffe med kardemumma i. Ingen dum söndag alls och jag känner mig sådär skönt förslöad i värmen…

Så vad säger ni? Är jag en hopplös tant med pelargoner eller är det lite hippt ändå? (hippt? OMG…) med pelargoner alltså..:-)

Hoppas att din söndag varit fin också annars få du låtsas att du var med idag på Hovdala.

kram!

 

No Comments

 • Frösötös
  3 juli, 2011 at 17:53

  Å tack – vilka härliga vilda spretiga underbara pelargoner!!!! Helt i min smak:) Men var det riktigt sant det där med herr Lingons lunch 😉
  Stor kram

  Reply
  • Lingon
   3 juli, 2011 at 22:01

   🙂 Jo, den plus en ostfralla..:-)

   så roligt att du är hemma igen, kram!

   Reply
 • Linda G
  3 juli, 2011 at 19:17

  Jag älskar också pelargoner och är INTE nån tant;) Tack för slotts-tipset! Kanske får ett besök i sommar, vi brukar fara runt på olika såna i skåne:) Kram!

  Reply
  • Lingon
   3 juli, 2011 at 22:02

   Det finns ju ett slott här i varje buske nästan? Ska bli kul att se er här nere..
   kram!

   Reply
 • Hilde
  3 juli, 2011 at 19:32

  Pelargonar rockar fett och det finns ingen tantvarning alls på pelargoner:) Jag älskar pelargoner! Det ser ut till att ni har haft en underbar dag.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   3 juli, 2011 at 22:02

   🙂 Jo, det var en jättefin dag idag och visst kan man väl ha pelargoner? Jag hade över 50 förra året men nu något mindre…

   kram och må så gott!
   L

   Reply
 • Too di Boo ♥
  3 juli, 2011 at 19:58

  Härligt med utflykt=) Och för mig så såg ju makens lunch allra bäst ut=) kram:)

  Reply
  • Lingon
   3 juli, 2011 at 22:03

   Hihi, jag veeeet. Det där med chokladkaka är ju bara det bästa..:-)
   kram och vi ses snart,
   L

   Reply
 • Sofia
  3 juli, 2011 at 19:58

  Oj vilken underbar utflykt! Gamla miljöer är så spännande och pelargoner därtill! Har för mig att jag sett repotage på TV med vårlökar från det där orangeriet någon gång…. Pelargoner rockar fett!- men det visste du ju redan att jag tycker 😉 Jag är faktiskt också lite botad från den värsta febertoppen. Lägger mer energi på Perenner och rosor numera känner jag. Kollar faktiskt inte ens sticklingarna på tradera längre men det kanske är av självbevarelsedrift… Kram

  Reply
  • Lingon
   3 juli, 2011 at 22:04

   Woo, släpper taget om tradera? Stora steg. 🙂 Jag är fast i mollyspan där men börjar att lägga av med det också.. Nu köper jag mycket nya pelargoner varje vår i stället för att övervintra, det blir enklare så och de är ju kraftiga när de är nya också…

   kram och ha en fin vecka,
   L

   Reply
   • Sofia
    3 juli, 2011 at 23:30

    Jo Odd Molly* är en mycket vanlig sökning… Jag köper faktiskt en del perenner med och diverse antikviteter… Köpte tex. en uppstoppad koltrast häromdan… hm tradera är nog faktiskt min största utgiftspost varje månad! Men det blir mer och mer lurifax och båg bland Mollyauktionerna så lite har jag allt tappat suget…

    Reply
    • Lingon
     4 juli, 2011 at 10:44

     Uppstoppad koltrast? 🙂 Ja, det finns ju allt där..
     Mitt första traderaköp var en pelargonstickling, en bullseye cherry, har det fortfarande här ute på altanen..

     Reply
 • Bettina
  3 juli, 2011 at 20:03

  Har själv fått någon kommentar om ”tantvarning” när jag pratade lyriskt om mina dåvarande pelargoner :). Men, de förstår nog inte charmen med dem, pelargoner är ju totalt underbara och inte alls någon ”tantvarning”……. Vilket jättevackert ställe 🙂 Älskar också stora vackra träd! Ha en skön kväll! Kramar

  Reply
  • Lingon
   3 juli, 2011 at 22:06

   Tack detsamma Bettina, ha en go kväll du med. Förr tyckte jag att pelargoner var lite tantblomma för min mormor hade alltid röda som stod och såg lite knorriga ut…men nu bara älskar jag dom och helst skulle jag haft en stor glasveranda full med pelargoner som sträcker sig upp mot fönsterna..

   kram!!

   Reply
 • Milott
  3 juli, 2011 at 21:03

  Jag har sedan 2 år tillbaka blivit förälskad i just pelargonen! Det finns några inomhus i mina köksfönster. Passar till stilen jag har, Shabby chic! Jag brukar åka till Tirups Örtagård och införskaffa mina, och i år hade jag egna också som klarat sig! Nästa etapp blir att ta sticklingar! Vi kanske t.o.m. skulle ha ”bytarklubb”, haha.
  Ha en fortsatt go söndagskväll!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   3 juli, 2011 at 22:07

   Kul! Jag har aldrig varit på Tirups, jooo vänta nu…vi var där med jobbet i augusti förra året…men då fanns det inga pelargoner…
   Vi kan gärna byta någon stickling om du vill, jag har en del roliga sorter. 🙂

   kram och må så fint!
   L

   Reply
 • Vivvi
  3 juli, 2011 at 21:08

  Det är något magiskt över pelargoner. Tycker doften får mig att må så bra på något sätt. Kan inte förklara, bara är så 🙂

  Tycker om din ”galna” outfit, blir jag glad av och tycker du är supersnygg i den. Härligt lunch också. Hade nog tagit båda varianterna tror jag 🙂

  Kram
  /Vivvi

  Reply
  • Lingon
   3 juli, 2011 at 22:09

   tack Vivvi,
   ja lunchen blev komplett för mig när jag fick en liten men ack så lite smakbit av makens chokladkaka..:-) Outfiten är väl inte så galen egentligen men det ser ut som jag har G eller H-kupa, haha..totalt värdelös behå för dagen..-)

   kram och ha en fin vecka!
   L

   Reply
 • Jeanette
  4 juli, 2011 at 10:52

  Ah, Hovdala slott. Där har jag varit på bröllop 2008 och i orangeriet var vi på dop förra året. Släkting till maken som är gift med hon som driver restaurangen. Hennes mamma driver cafét. Hängde du med i förklaringen? 🙂
  Vilken mysig utflykt! Dina bubbegumsrosa pjucks är supersnygga på dig! Piffar till hela outfiten.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   4 juli, 2011 at 11:18

   Nästan hängde jag med?! Alltså de kakorna är så goda och maten superb, fast jag har bara ätit ute i caféet inte i finrestaurangen..där var en jätteduktig ung kille som skötte kassan, han kan inte varit mer än 12-14 år men klarade det helt galant…
   Pjucksen är lövely men jag måste gå in dom eller utvidga dom en lite smula framtill..undrar hur man gör det bäst…
   Ha en fin vecka och hoppas att vi kanske ses snart igen,
   kram!

   Reply
 • Naimiez
  4 juli, 2011 at 10:57

  Å, så fin klänning och skor…..riktigt stort avundsjuk! Jättefina bilder. Sett mina från igår? Kram!!! /Sanna

  Reply
  • Lingon
   4 juli, 2011 at 11:19

   Jo, jag har kollat, 🙂 Men kommenterade inte så nu springer jag tillbaka och gör det bums!
   kram

   Reply

Leave a Reply