Menu
Böcker

Veckans böcker v25

God eftermiddag! Nu kommer det lite bokbabbel här och ja..egentligen hade jag tänkt att vänta till i kväll men varför då? Läser man mer böcker på kvällen? Eller vad tänkte jag? 🙂

Det här är böcker jag har hållit i handen i bokhandeln som jag är själv nyfiken på att läsa. Nr1, Drama Queens är jag lite nyfiken på för att det är flera olika författare och det verkar underhållande, nr2 Den sista flickan verkar läskig och spännande och lite tragisk, jag blir nyfiken. Trean då, Summan av Kardemumman lockade mig med sina bra lovord och spännande språk, men framför allt det läckra bokomslaget. Numero 4, Det broderade hjärtat lockade mig med en spännande baksidetext som är lite annorlunda på boken än texten här nedan. 🙂 och sist en inredningsbok, inred lantligt på ditt eget sätt som hade väldigt många fina tips mellan pärmarna..som jag kunde tänka mig själv att prova. Här var det inte bara inredning i vitt utan en hel del uppblandat med färg. Och färg är ju lööövely…

Nu är det två veckor kvar till semestern och jag har inte bestämt än vilka böcker som ska läsas…men lusten finns där..det kan bli en av dessa eller några helt andra..vi får se.. Har du en bokhög till semestern? Eller får det bli spontana val?

Jag brukar ha en hög ”som jag gärna vill läsa” men sen när tillfället givs så blir det ibland något annat, såvida det inte är en otroligt efterlängtad bok för då går den monchalant rakt förbi kön av de andra böckerna och blir läst genast omedelbums.

Men jag ska inte mala på här om mina läsvanor, det tar vi en annan dag för nu, nu ska jag till ica och hämta ut ett litet paket, jag var där nyss och min mobil hade laddat ur sig, alltså inget tillgängligt kollinummer. Alltså inget paket sa postmannen… 🙁 Men nu, nu ska jag dit och det kan inte misslyckas..väl?

kramar i massor till dig som läser och ha en fin kväll, L

 

Drama Queens I ett liv nära dig får vi ta del av fem historier direkt ur livet, starkt berättat av fem av Sveriges främsta författare.

Det handlar om kärlek. Hur svårt kan det vara? Varför kan man inte bara älska den man har kär? Vad händer om man inte träffar den rätta och sökandet övergå till ren desperation. Ingen vill vara udda och den som sticker ut men fråga är bara hur långt man är beredd att gå för att passa in och för att ge och få kärlek.

Det handlar också om grannsämja och vilken roll en katt och kan ha för sin egen lycka men också för andras olycka. Vi får även läsa om händelser som kan få en person att bara vilja försvinna, hoppa upp på en cykel med sin son och cykla ut i natten, men också om tragiska missöden som kampen för rätten till sitt barn och vad som händer när barn far illa.

Drama Queens I ett liv nära dig är en unik läsupplevelse med starka historier och djupa känslor av fem svenska författare. Det är välskrivna berättelser i olika stilar och här blandas mord, intriger, kärlek och vänskap med vardagsdramatik.


Äntligen något nytt, tänker Larry Mann, som lever ett enahanda liv i rummen han hyr i det nedgångna huset i London. Han har blivit förtjust i Amanda, den unga, söta studentskan som just flyttat in en trappa ner.

Han ska göra sitt bästa för att hon ska trivas, och vad är då naturligare än att bjuda in henne på en bit mat så fort hon kommer hem från universitetet? Att hon har svårt att ta emot de små presenter han köper till henne är säkert något hon kommer över så småningom. Och nog borde hon vara glad över att han ser till att hon slipper hamna i onåd hos hyresvärdinnan, när Larry så gärna snyggar till i hennes rum när hon är ute? Han är lycklig i sina omsorger och totalt utan insikt om vad Amanda egentligen tycker.

Amanda, som är blyg och godhjärtad, vill inte såra Larrys känslor. Men när Amandas vän Frances börjar tillbringa helgerna i huset, förvandlas Larrys glädje till förtrytsam upprördhet – och rädsla. Rädsla för att förlora den enda människa han bryr sig om. Rädsla för sitt eget mörka förflutna.

Det är lördag eftermiddag på en svensk ambassad någonstans i Mellanöstern. Kontorsarbetet avbryts av ett brådskande telefonsamtal. En turist är skjuten. Diplomaten Kärstin Mordell beger sig ut på ett vanskligt räddningsuppdrag i ett bergsområde där terroristnästen och flyktingläger exist erar sida vid sida. Sju veckor tidigare har en bombattack resulterat i att en krigskorrespondent blivit ihjälsprängd. Var det en olyckshändelse? Hans unge kollega OGuffin, den brittiska arbetarklassens svar på Noam Chomsky, tvingas fly för sitt liv efter att ha rotat i mysteriet. Under tiden flyttar ett svenskt biståndsarbetarpar till en bergsby i gränstrakterna mellan krigets helvete och paradiset på jorden. Men vem är deras mystiske granne? Alla trådar löper i en skrämmande riktning. Ett tredje världskrig. Vem ska stoppa världens undergång?

Att språkvirtuosen Zac OYeahs författarskap är så brett och rikt att det rymmer både tung politisk analys, viktig historieskrivning och romaner som i all sin briljanta tramsighet får en att skratta högt är bara att applådera. Helsingborgs Dagblad Om Guru och Mahatma! visade oss världen, så visar Summan av kardemumman att så här vilt och fräckt kan man skriva. Zac OYeah är en ny Povel, en ny Tage, en ny Babben, fast mycket, mycket värre. Hudiksvalls tidning / Dalarnas tidningar

Frasquita Carasco växer upp i den andalusiska byn Santavela och blir en sömmerska med magiska krafter. Med hjälp av sin synål kan Frasquita återskapa vad som helst och göra det levande: blommorna på hennes brudklänning vissnar av bybornas avundsjuka blickar; madonnan i kyrkan får ett sidenhjärta som slår. Men när Frasquitas make sätter sin hustru i pant och förlorar henne i spel rymmer hon med sina barn och påbörjar den odyssé genom Andalusien som ska ta henne över havet till Alger där hon slutar sina dagar. I en roman genomsyrad av underbar magisk realism ger oss Carole Martinez den fantastiska berättelsen om sin spanska anmoder Frasquita Carasco, sömmerskan med de magiska krafterna.

De lantligt charmiga vita hemmen får i denna nya inredningsbok inslag av industrikänsla och svärta! Här mixas det ljust romantiska med råa, ruffa, metalliska ytor med robust patina, med färgglada och bohemchica detaljer och med möbler i lantlig herrgårdsstil. Välj ut det som passar och skapa ett personligt hem!

”Inred lantligt på ditt eget sätt” innehåller hundratals handfasta råd, konkreta tips och beskrivningar på både små och stora projekt. Bygg enkla ruffa saker av grova brädor, metallrör och industrihjul, lär dig hur man målar svart med patina och hur du själv fixar stora bokstäver. Författaren Anna Örnberg har tidigare haft framgångar med inredningsböckerna ”Inred och dekorera ljust & lantligt” och ”Inred lantligt inne & ute”.

 

9 Comments

 • Tonemor
  23 juni, 2011 at 16:16

  Mmmmm…jag tycker mycket om ditt spännande utbud av böcker :)) Kramar <3

  Reply
  • Lingon
   23 juni, 2011 at 20:48

   Tack, hoppas du får lite tid till läsning i helgen,
   kram!

   Reply
 • Ingrid
  23 juni, 2011 at 17:01

  Godkväll, det är ett råddjur i betong och så står det på ”I’m in love with the nature my deer” ingraverat. Passar mig bra som aldrig skulle tänka mig ha en riktig trofé på väggen. Älskar ju råddjur också.

  Böcker, skulle verkligen ta mig i kragen nu när det är semester och läsa någon bra bok. Det blir liksom inte av jag har svårt att varva ner. Kankse i slutet på semestern :0)

  Hoppas du fick ut din Molly denna gången, snopet med mobilen.

  ~Ingrid

  Reply
  • Lingon
   23 juni, 2011 at 20:49

   Hej Ingrid,
   Nej det blev ingen molly idag, vi fick midsommarhandla i stället men kanske i morgon..

   kramar och ha en fin helg,
   L

   Reply
 • mintekopp
  23 juni, 2011 at 19:15

  Vilken härlig bokblandning. Tack för tipsen! Köpte själv inredningsboken för några veckor sedan och gillar den verkligen. Underbara bilder som ger mig mycket inspiration. Glad midsommar!

  Reply
  • Lingon
   23 juni, 2011 at 20:50

   Kul att du har inredningsboken, den var jättefin och jag smygtog ett par foto från den, men ville inte lägga det i bloggen, fel på något sätt. Jag älskade det när de river ut papper och dekorerar med. Jättefint.

   kramar och ha en midsommarhelg,
   L

   Reply
 • Evalena
  23 juni, 2011 at 20:10

  Jag har en hög! Så klart. Alltid har jag en hög böcker som väntas att bli lästa. Det är härligt tycker jag. En skatt på nåt sätt. Blandat ska det vara också. Engelska, biografier, lättsmält, djuupt. spännade, humor etc. Som en påse blandat smågodis liksom…..

  Önskar dig hälsa(hur mår du nu då??) och en jätteskön Midsommar!
  KRAMIS

  Reply
  • Lingon
   23 juni, 2011 at 21:00

   Det låter härligt rätt med en hög, hihi.. en påse godis… 🙂
   Jag mår lite sisådär, hoppas på att det vänder snart och man blir bättre, jag har liksom fastnat i mitten av en sjuka.. Men det är nog lite bättre hoppas jag. 🙂

   Önskar dig bästa helgen och fira ordentligt med familjen.
   Kramar!!

   Reply
 • Linda G
  23 juni, 2011 at 21:21

  Jag är en sån som vill ha det lätt-läst. Chicklit och självbiografier slukar jag! Kram!

  Reply

Leave a Reply