Menu
Lingon om.....

En vänlig grönskas rika dräkt…

Hej! Jag har haft en underbar dag och nu kör vi lite härlig skolavslutning tycker jag!!

httpv://www.youtube.com/watch?v=BX9Cjb1mTWU

Jag bara älskar denna sången som är sommarlov för mig. Att få stå där mitt i salen är en väldigt speciell känsla som är så varm och omslutande och man får total ståpäls och för mina engelsktalande läsare så får jag nog översätta ståpäls till goosebumps..

Den och ”den blomstertid nu kommer” är mina favoriter . Tyvärr sjöng vi inte den i år utan denna här nedan…

httpv://www.youtube.com/watch?v=Pg62wNTN7fs

Uti vår hage.

Till sist så bestämde jag mig för att filma uppe på läktaren för att få så bra ljud som möjligt och där hade jag sällskap av trumpetargänget som gör fanfarer vid stipendieutdelningarna..

Så härligt (och jag hade öronproppar för trumpeter är starkt!) sen blev det mingel och grill på skolan med lärare och elever. Nu går vi in i sommarfasen med underhållsjobb och det blir såklart mycket annorlunda när eleverna är borta på lov.

Efter skolans avslutning så åkte jag neråt tågstationen och såg ännu mera studentfirande.. och vädret var helt strålande fint.

Sen finns det ju alltid dom som inte gillar firande och känner sig utanför på olika sätt. Jag minns vissa som inte hade råd att fira studenten, och vars föräldrar inte kom och grattade. Det var hårt att se och jag gav bort en del av mina egna blommor till någon som inte fick några alls…. 🙁

Men jag är glad, jag har mina egna skäl att fira att i år är ett fantastiskt mycket bättre år än förra. Det firar jag för mig själv när jag ser alla dessa andra glada..:-)

På denna bilden har jag gömt mig inne i blomsteraffären!

Yo!

Den här killen är så cool.

Alla bilder är tagna med iphonen..

Men sen så lämnade jag Malmö och dess firande och åkte hemåt, och det kändes bara skönt att komma hem till lugnet. Jag kommer att lyssna på sommarpsalmen många gånger…..och nu är det helg, tjohoo!

httpv://www.youtube.com/watch?v=-hWqboaVt-w

Här är en liten bonusfilm, tyvärr lite svårt att se så tryck längst till höger på fullscreenläge om du är nyfiken…

kramar och jag önskar en go trevlig helg till dig!
L

No Comments

 • Titti
  10 juni, 2011 at 21:44

  Ser att du varit vid ”Factory” o filmat…fin butik….ett litet inköp blev det där.
  Läsglasögon med leopardskalmar!!
  Titti i norr ”tropisk” värme om kvällen.

  Reply
  • Lingon
   10 juni, 2011 at 21:50

   Härligt! Jag bara älskar bilden på dig i din bloggheader!

   kram!

   Reply
 • mirka
  10 juni, 2011 at 22:05

  Härligt! Här satt jag och sjöng från noterna:) Håller med om trumpet…min värsta mardrömm är ifall sonen vill börja spela violin eller trumpet!!! Tur att vaskerna börjas med blockflöjt och det går att övertala kanske att han väljer sin faders spår till Sousaphone…tuba …:)

  Reply
  • Lingon
   11 juni, 2011 at 09:45

   Hihi, ja men tuba är rättså genomträngande det också..:-) Kul att han spelar iallafall. 😀

   Kram!

   Reply
 • Solid
  10 juni, 2011 at 22:22

  Hej!

  Jag tycker också mycket om sommarpsalmerna eller livspsalmerna som jag än mer tänker på dem som. De finns med oss under livets gång, vi sjunger dessa psalmer på dop, skolavslutningar, vigslar och begravningar, de finns i vår folksjäl helt enkelt.
  Själv känner jag många gånger ett vemod vid skolavslutningar som mycket har med den årliga debatten att göra om avslutningar i kyrkan. Men jag ska bespara dig mina tankar och hänvisa till Malin Siwe som skrev klokt i Expressen.

  Kramar från Eva
  Du var fantastiskt vacker i alla fall.

  Reply
  • Lingon
   11 juni, 2011 at 09:39

   Tack Eva,
   Ja alla dessa debatter…jag orkar inte riktigt med det där och förstår inte men det skulle blir en alldeles för lång utläggning här….
   Hoppas att du kan njuta av det fina även om det finns smolk i bägaren, det gör det ju jämt egentligen men då får man njuta ännu mer av det som faktiskt ÄR bra.

   Kramar och hoppas att du får en skön pingstafton.
   L

   Reply
 • Tonemor
  10 juni, 2011 at 22:55

  Har bare ett ord : Vakkert!!!! Jeg kjenner de svenske psalmerna godt, har vokst opp med dem (og mye svensk TV og radio) på 60 og 70-tallet, og har så mange gode minner med dem. Takk for at du deler dine opplevelser med oss andre 🙂 Så flott väder det var på bildene, her har det også blitt bedre mot kvelden. Och norsk ”flom” betyder flod, eller översvömning, som du gissade…
  Og det var moro å se ditt blide åsyn på slutten av filmen 🙂 Ha en fortsatt glad kveld, Lingon, og en herlig weekend, masse kramar från den här tokiga norrbaggan igjen <3

  Reply
  • Lingon
   11 juni, 2011 at 09:39

   Tack Tone,

   Önskar dig en god härlig weekend!
   kram

   Reply
 • Runa
  10 juni, 2011 at 23:20

  Underbar sång!! Ljuvligt… tack…då fick jag lite skolavslutningsvibbar hit bort till mulna Seattle. Hoppas du får en lika bra kväll som dag…Kramar

  Reply
  • Lingon
   11 juni, 2011 at 09:40

   Bra! Vi ska höras ända från Malmö till Seattle! Som en lite lustig sångtitel..

   kramar och ha bästa helgen,
   L

   Reply
 • Oslotigern
  11 juni, 2011 at 00:34

  Tack för sången och de fina bilderna! Har varit grått i Oslo idag, men Sverige bjöd på sol 🙂

  God natt söta!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   11 juni, 2011 at 09:41

   Tiigerrrrr Grrrrr tack!
   Ha en go helg,
   kram!

   Reply
 • SofieJ
  11 juni, 2011 at 09:56

  Åh, tagna med i-phone?? 🙂 kanske är dags att byta ut min gamla 3G 8gb till nått lite nyare 🙂 Hoppas du får en fin helg!

  Reply
  • Lingon
   12 juni, 2011 at 19:37

   Ja, det är så bra kamera i den, enda skälet till att jag bytade upp mig faktiskt. Tack och hoppas att din helg har varit superfin!!!
   kram

   Reply
 • Herta
  11 juni, 2011 at 17:26

  Satt och gogglade på En vänlig grönskas rika dräkt och kom till Din blogg. Underbart fina sånger och en fin dag verkar Du att ha haft.

  Reply
  • Lingon
   12 juni, 2011 at 19:38

   Ja, dagen var underbar och hoppas du kunde njuta lite av sången du med.
   Hoppas att din helg också varit fin,
   kram

   Reply

Leave a Reply