Menu
i Köket

Kvällens middag? :-)

🙂

Jag skojar bara! Maken handlade med dessa hem från Köpenhamn och klämde käckt i sig en till frukost varpå han enligt egen utsago nästan dog av sockerchock. 🙂 Men de är ju så söta att titta på iallafall. Jag ska smaka på glasyren tänkte jag på den till vänster lite senare i kväll, bara för att känna smaken..

Dagens middag blir fetaostsallad, färggrannt och fint.

och lite harry till det.

Vi behöver verkligen veckohandla för det här är nödmat och inte så roligt. Mat måste vara god och rolig tycker jag, späka sig med tråkigheter är inget för mig för då blir jag så nedstämd. Det går annars rätt så bra med att äta mindre sockerkost, LCHWhatever men inte så jättestrikt. Låt ropen skalla, mindre kolisar åt alla. Men inte nocarb för mig.

Nåja, det känns rätt tråkigt att skriva om mat och det märks texten haltar lite i baktakt och det beror nog på att jag sitter och dregglar över bilderna och väntar på att maken ska pallra sig hemåt så vi kan äta…

Tänk om man fick ha en privat kock en vecka av sitt liv? Bara en vecka…snälla Gud?

ha en fin kväll,

L

No Comments

 • Runa
  7 juni, 2011 at 19:01

  Det var fina cupcakes….men jag kan inte med den där sockerglasyren…urk!! Jag har nästan en privat kock…fast bara nästan…om jag kommer med idén o handlar då blir det fixat sen. Själv hatar jag att laga mat, men min man o hans kompis (som är en superduktig kock) lagar gärna…de slurpar ostron o dricker vin medans de lagar mat till mig (sen får jag röja efteråt, men det gör jag gärna). Blanda lite sparris, stekt halloumiost med harrysarna…super gott (dressing av olivolja, vitlök o blandade örter)..min senaste ”huset sallad” ….gott som det är eller till en bit grillad kött. Smaklig spis…o have a nice evening!! Kram

  Reply
  • Lingon
   7 juni, 2011 at 19:51

   Åh vad lyxigt! Jag har inte provat halloumi hemma, bara på restaurang men det är ju gott? Tänk att ha det så…någon som lagar..ja jag skulle gärna röja upp också, bara jag slapp att laga. 🙂
   Nu blev jag lite sugen på en bit grillat också, mums.
   Tack och ha en go kväll du med!
   kram

   Reply
 • Katinka
  7 juni, 2011 at 19:37

  Haha.. Gott, men lite väl sött. Jag tycker salladen ser godare ut! Kram och ha en trevlig kväll.

  Reply
  • Lingon
   7 juni, 2011 at 19:51

   Japp, salladen är att föredra, hihi.
   Kramar!!

   Reply
 • Nadia
  7 juni, 2011 at 19:40

  Oj så smarriga cuppisar!
  Jag ligger o ojar mig efter min sockerchock – men som man bäddar får man ligga 🙂
  Men salladen ser superfräsch och god ut – mumsfillibabba!
  Kram,kram!

  Reply
  • Lingon
   7 juni, 2011 at 19:53

   Ja, man blir känslig för det där….-) Men någon gång i bland så.. Den vänstra som jag nu har smakat på var morotskakesmak. Den i mitten var lite svår att sätta fingret på, och höger var blåbär..eller skogsbär. Hujeda vilken blå färg?

   Kram och trevlig kväll Nadia

   Reply
 • Hilde
  7 juni, 2011 at 19:51

  Tycker din mat ser jättegod ut. Vad har du i salladen? Själv ska jag ha sill och färskpotatis premiär i dag. Cupcakesen ser helt ljuvliga ut, men till frukost hade jag nog inte pallat:)
  Kram

  Reply
  • Lingon
   7 juni, 2011 at 19:55

   Hej Hilde,
   Jag tömde kylen på tomater, paprika och lite rå lök i salladen och så fetaost och svartpeppar och lite mangobalsamvinäger till.
   Sill och färskpotatis låter mums. Dessa nypotatis är så väldans goda..
   kramar och trevlig kväll,
   L

   Reply
 • Vivvi
  7 juni, 2011 at 19:51

  Tycker allt ser smaskigt ut. Älskar fetaost och haricots vertes men cupcakes till middag vore ju inte helt fel. Precis något som jag skulle kunna sätta i mig till middag om jag inte hade barnen hemma 🙂

  Kram
  /Vivvi

  Reply
  • Lingon
   7 juni, 2011 at 19:56

   Tur du har barnen hemma då? 🙂 Fast de är som godisbitar både för ögat och gommen. Jag kanske skulle kunna baka mini minismå cupcakes? För det är sockermängden som är lite tuff för mig.. och jag älskar färgerna.
   Ha det så gott Vivvi,
   kram

   Reply
 • chatarina
  7 juni, 2011 at 19:52

  Heeeej!! Goda cupcakes!! Om man börjar med salladen så kan man väl få sluta med cupcakes? 🙂
  Kramar till dig!!

  Reply
  • Lingon
   7 juni, 2011 at 19:57

   Japp! Maken sitter här och flinar och tar en kopp kaffe med capcake till och jag får några smulor.
   Kram och trevlig kväll!
   L

   Reply
 • Fösötös
  7 juni, 2011 at 20:14

  Wihiii vilka skapelser! Supergulliga men även jag skulle nog svimma av sockerchock 😀
  Av någon konstig anledning har jag helt tappat lusten för sött 😮 Inte för att det gör något men konstigt……..
  Kram

  Reply
  • Lingon
   7 juni, 2011 at 22:09

   De är små söta konstverk! Med suspekt smaksättning utöver socker. 😀 Men åh så söta att titta på. Ja, kanske för att du är lite småkrasslig det söta inte smakar? Eller så vänjer man sig av med det tror jag när man inte äter så mycket sött.

   kramar och krya på dig,
   L

   Reply
 • Annelie
  7 juni, 2011 at 21:04

  Mumsiga bilder..kan nästan ”känna det goda i munnen”, hihi.. Ja ni är så duktiga alla som håller på o tänker på vad/hur o varför man skall det eller det.. Jag är som en gammal envis, tujurskallig åsna som vägrar äta annat än det som smakar gott just i min mun, haha.. Dessutom (retas lite nu..) så har jag en make som tycker det ÄR roligt att laga mat!! Från början släppte jag inte in honom i köket men han pockade på, släppte lite. Upptäckte ganska fort hur olika vi arbetade i köket, (höll på bli galen av hans stök o inte diskade efter sig) satte hårt mot hårt. Skulle ha få göra det ena, följde det andra med automatiskt!! Fniss..o numera är det faktiskt han som lagar o fixar (diskar) här. Jag ger intruktioner (han vill ha det så) , DET tycker jag ÄR BRA!! Vet jag är bortskämd , det är jag lycklig över att få vara!!
  Tack även för svaret om spelet!! Maken är informerad!
  Smaklig spis!!
  KRAM

  Reply
  • Lingon
   7 juni, 2011 at 22:12

   Kul att höra er kökshistoria! Min kära hälft lagar inte mat alls utan blir helstressad i köket. Han tror att allt måste vara klart precis samtidigt och vet inte hur han ska ta sig dit…Men han gillar att baka kakor. 😀 En sockerbagare är han tror jag?
   Härligt du har det och jag blir glad av att höra att du är bortskämd. Helt rätt. 😀
   kramar och må så gott vännen,
   L

   Reply
 • Linda G
  7 juni, 2011 at 22:17

  Salladen ser godare ut än cupcakesen. Såna har ofta en tendens att se godare ut än vad dom är! Bra gjort dock att kunna låta bli:) Kram!

  Reply
  • Lingon
   7 juni, 2011 at 22:19

   Tack!
   Kramar tillbaks. <3

   Reply
 • Att vara någons fru
  7 juni, 2011 at 22:44

  Mmmm det ser fantastiskt gitt ut! Och en liten cupcake kan ju inte skada 😉
  Kram!

  Reply
  • Lingon
   8 juni, 2011 at 11:46

   Nää, men bara en liten liten en. 🙂
   kramar

   Reply
 • Bina - everydaymolly
  8 juni, 2011 at 07:33

  ohh… fetaostsalladen *smask* det suger i magen såhär före frukost.. aww vad gott!

  Hoppas din dag blir toppen!
  KRAMAR

  Reply
  • Lingon
   8 juni, 2011 at 11:47

   Mums ja, den åker nog ner till kvällsmat i dag. .-D

   Detsamma till dig, ha bästa dagen!
   kram

   Reply

Leave a Reply