Menu
Lingon om.....

Grillpremiär och fotolek

Grillhinken är invigd, ett glas rosé och sitta ute och kura skymning. Inte dumt alls…helt underbart. Fågelkvitter, någon granne som pratar långt borta och det doftar oregano? från en ostyrig buske vid mina fötter..

Idag har jag lekt med photoshop och lyckats ta bilder och få in dom i datorn i RAW-format, och det var en riktig höjdare! Jag älskar att lära mig nya saker när man har tid..som idag. Även om jag bara har nosat på det så är det något jag gärna tittar mer på.. Förenklat sagt är raw ett bildformat, och sen när man redigerar bilderna är det lite annorlunda än i vanliga photoshop, både enklare och svårare samtidigt. Nackdelen är att det tar mycket minnesplats både för kamera och dator.. Visst blir det fint?

Väldigt roligt att hålla på med!! 😀

Vilken underbar dag det varit?

Ses i mon!

kram

No Comments

 • Linda G
  3 juni, 2011 at 21:59

  Vad fint du har det med alla blommor! Och grill-hinken funkade bra antar jag! Smart grej! Ha det fint i helgen! Kram

  Reply
  • Lingon
   4 juni, 2011 at 10:52

   Tack Linda! Hinken fungerade fint men det var lite svårt att grilla flintastek på den. Något överdimensionerad..:-)

   Kram och ha det bäst.
   L

   Reply
 • Frösötös
  3 juni, 2011 at 22:03

  Å den glada grillhinken 🙂 Jag ler när jag ser dig i din fina fina sjal.
  Ha det bäst!
  KRAM

  Reply
  • Lingon
   4 juni, 2011 at 10:53

   🙂 Jag tycker du ska komma hit och hjälpa mig med trädgården:-)

   Kramar!

   Reply
 • Josanne
  3 juni, 2011 at 22:15

  Helt underbara bilder!!! Kärlek finaste!!!

  Reply
  • Lingon
   4 juni, 2011 at 10:53

   Tack vännen! All because of you….:-)

   kramar!

   Reply
 • Vivvi
  3 juni, 2011 at 22:26

  Ja, superfina bilder. Tror jag måste skaffa en systemkamera och photoshop. Nu har jag sunkkamera och nåt freeware-program (Photoscape) och det finns inte så mycket man kan göra. Vilken söt bild på dig! Och jag bara löööv din sjal och den fina rosen i håret.

  kram
  /Vivvi

  Reply
  • Lingon
   4 juni, 2011 at 10:54

   Dina bilder brukar vara fina ändå, men systemkamera är jätteroligt. Nya saker att lära sig hela tiden…:-)

   kram och må så fint

   Reply
 • Mette
  3 juni, 2011 at 23:54

  Hej

  Nu må det vist være min tur til at skrive en hilsen til dig:-)

  Superhyggeligt ser det ud, og hvor har det været dejligt vejr her også, vi har også haft grillpremiere, skøøønt, bortset fra at man spiser alt for meget:-)

  Fantastisk flot sjal, hvis det er fra OddM, så har jeg aldrig set det før, kan det virkelig passe?

  Jeg vil ønske dig en rigtig god weekend.

  KH
  Mette

  Reply
  • Lingon
   4 juni, 2011 at 10:55

   Hej Mette,
   Ja vad är det med att man äter och äter? -D
   Sjalen är hemmagjord så det är ingen molly, men fin ändå..:-) -) och en favorit.

   Ha en fin helg du också,
   kram

   Reply
 • Annelie
  4 juni, 2011 at 07:32

  Godmorgon sötis!
  Vilken härlig kväll ni hade igår! Grillhinken är en rolig liten detalj..bland dina fina blommor! Vad bra bilder det blev!! Sjalen är så vacker som du virkat, nu undrar jag varför jag inte har någon virkad sjal för… Förmodar det är lättare sagt o gjort få tag i någon nu, min dumstrut!
  Fortsätt o njut av din ledighet o sommaren i stora lass!!!
  KRAMAR

  Reply
  • Lingon
   4 juni, 2011 at 10:56

   Hej Annelie,
   Nu är livet som bäst känns det som. Allt är så fint och jag är bara så glad att vi bor här i lillbyn.
   Hoppas du hittar din sjal någonstans..:-)

   kram och må så gott vännen!
   L

   Reply
 • Nadia
  4 juni, 2011 at 09:34

  Läcker eldbild! Jag bara njuter av min trädgård nu – försöker stanna upp och vara här ochnu bland grönska och blommor….
  Hoppas du får en fin och solig dag – kram!

  Reply
  • Lingon
   4 juni, 2011 at 10:57

   Visst är det fint nu? Jag bara njuter också….mmmm

   Ha en underbar dag!
   L

   Reply
 • mintekopp
  4 juni, 2011 at 15:50

  Väldigt fina bilder!

  Reply

Leave a Reply