Menu
Lingon om.....

Jaha, jasså? Vem är jag då?

Godkväll! Jag sitter och roar mig lite innan det ska tas i tu med middag och vardagsbestyr…Letar lite i bildarkivet och hittar dessa två som togs för någon månad sedan. Jag satt i köket på fönsterbrädan och försökte tvinga in lite ljus i kameran som jag håller i händerna framför mig så långt fram jag bara orkar. Man ser ju inte armarna på bilden men tro mig, det var ganska yxigt..:-)

Vad är det för vits då att visa två bilder på mig själv bara så här? Ingen alls tror jag. Men för mig så är det bara liksom lite kul att konstatera att jag ser visst ut så här? Lingon vid 37 års ålder, ganska rak lång näsa och rödbrunt hår… Det stod i passet att jag är mellanblond, kanske stämmer det? På sommaren bli det solblekt och ganska guldfärgat i topparna..

Innan jag bloggade så hade jag nästan inga foto alls på mig själv, något enstaka vid familjehögtider och annars är det tillbaka till bardomen det finns mest bilder..  Jag kan inte låta bli att undra hur såg jag ut när jag var 25? Eller 32 till skillnad från idag?

Den här bilden ser lite krystad ut tycker jag, men det är svårt att ta foto på sig själv i sin ensamhet. Det blir alltid bättre om någon annan tar bilden. Å andra sidan är det kul att leka med kameran när ingen tittar på.. 🙂

Någon gång då och då känns det som det är sunt att titta lite på sig själv. Inte för att man är ego eller så, men man kan ju tänka efter….vem är jag? Gillar jag mig själv? Har jag blivit den jag ville bli som person? Vart är jag påväg? Vilken väg ska jag välja?

Ibland kan det vara svårt kanske att se på sig själv på det sättet för det finns tillfällen man inte gillar eller trivs med sig själv alls. Men då skulle jag vilja säga att var inte så hård mot dig själv. Livet går vidare och man väljer nya vägar och nya mål.

En gång hade jag en fiffig lärare, hon sa alltid, du gjorde ditt bästa! och mitt svar var alltid -Nej det gjorde jag baskemig inte! Jag kan mycket bättre!

Då insisterade hon och sa att du gjorde ditt bästa just nu. Hur det skulle vara en annan dag är en annan sak.

Nu ska jag sluta svamla på tom mage! Ha en fin fin kväll och tyck om dig själv.

kramar

L

♥♥♥

No Comments

 • Katinka
  25 maj, 2011 at 18:47

  Ja, men så är det ju verkligen och så brukar jag också tänka. Jag gör mitt bästa. Var dag. Efter förmåga. Och någonstans måste det duga och vara nog.

  Det är roligt med bilder på sig själv. Kram

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 20:04

   Jag gör mitt bästa. Var dag. Efter förmåga. Och någonstans måste det duga och vara nog.

   Så fantastiskt fint sagt Katinka, jag tänker bära det med mig.

   Kramar!

   Reply
 • Too di Loo ♥
  25 maj, 2011 at 18:48

  DARLINGEN:)
  vill bara skriva att för mej är du en underbar vän:) Tack för idag å du var så fin så:)
  puss å kram:)

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 20:07

   ♥!

   Kramar och hälsa Bella

   Reply
 • Fia
  25 maj, 2011 at 19:04

  Fiffig lärare…kanske det ingår i yrket- brukar säga detsamma till mina nämligen: om du gör ditt bästa så duger det, det är bra!- du kan inte göra mera! De kämpar och kämpar och behöver höra att de d u g e r !

  Just nu tänker jag dock att det förmodligen skulle vara bra om vi vuxna sa detsamma till varandra ibland- att det vi gör faktiskt ä r bra och d u g e r! För vi har gjort vårt bästa för stunden—- och ingen kan göra mer än så….

  Nu ska jag in i garderoben och fundera lite….några fler saker ska nog få flytta, ska ta mig en funderare på vilka som inte används tillräckligt- eller bara ”väntar” på bättre tider….

  Kram!

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 20:08

   Ja just du är ju lärare? 🙂 Uppmuntran är nog det bästa man kan få som barn…och pepp!
   Duktig du är som ska rensa, jag borde med orkar inte ta tag i det än…snart..

   kramar!

   Reply
 • Anne
  25 maj, 2011 at 19:21

  Fina fina du – så klok du är! Ska genast sluta banna mig själv 🙂
  Många kramar

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 20:08

   Ja sluta genast med det.. 🙂
   Stora kramen!

   Reply
 • Fröken Abbe
  25 maj, 2011 at 19:22

  Så tänkvärt! Det jobbiga är ju när man inte ens orkar göra sitt bästa och vet om det…
  Kram

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 20:09

   Ja, men då får man tänka att det räcker till…:-)
   kram♥

   Reply
 • Karen
  25 maj, 2011 at 19:28

  A very deep and thoughtful post on your blog today. It sends me deep into thoughts of my own. Have I done my best? Can I do better? More importantly…am I a good and caring person? We must always be able to face ourselves in the mirror!
  Stor Kram to a thoughtful lady,
  Karen XOXO

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 20:12

   I am very impressed that you understand so much of swedish with google translate? I looked at the translation and it is not so very nice at times.
   And I think you are a great person. I am a bit curious about your love story with Odd Molly, how you came along your first molly until the step to opening a store? Please tell someday or write about it in you blog, I would love to hear it.
   Kramar tillbaka till dig!
   L♥

   Reply
   • Karen
    26 maj, 2011 at 04:59

    Yes, sometimes the translation is so strange and I cannot figure out the true meaning of what is being said. At those times it is best to stay quiet for fear that I might offend. Pictures are very helpful and sometimes the comments help to confirm that I understood correctly.

    The story of my love affair with Odd Molly will come soon. I will say that it has been a great blessing in my life.
    Stor Kram,
    Karen XOXO

    Reply
    • Lingon
     26 maj, 2011 at 09:18

     I am so looking forward to hear about it…!

     Have a great day!

     kram

     Reply
 • chatarina
  25 maj, 2011 at 19:45

  Tänkvärt!! Jag känner en mamma som gav sin dotter en ros när hon en gång hade ett rätt på ett prov i skolan..varför? Jo, mamman visste att hon hade gjort sitt bästa..hon hade verkligen försökt..jag gillar den mamman:) Kram och så är du jättefin på bilden!!

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 20:14

   Jättefin mamma! Skulle vilja ge henne massor med rosor tillbaka. ♥♥♥

   och några till dig förstås.
   kram♥

   Reply
 • Dr Molly
  25 maj, 2011 at 19:54

  Otroligt vacker tycker jag!! En av mina husgudar Maya Angelou säger ”when you know better, you do better”. Man gör så gott man kan utifrån dom förutsättningar och kunskaperna man har just då. När man vet mer och bättre, gör man bättre. Känns trösterikt tycker jag!

  KRAMAR

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 20:16

   Ja så är det. Man gör så gott man kan tills man lär sig bättre. Jag ska kolla upp Maya Angelou, det låter bra. ♥♥♥

   kramar!

   Reply
 • Too di Loo ♥
  25 maj, 2011 at 20:05

  hooo hooo, kan du maila mej:)

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 20:16

   Reply
 • Marie
  25 maj, 2011 at 20:06

  Fina bilder och fina tankar 🙂 Har som du inte speciellt mycket bilder på mig själv och kan känna att det ger någon slags positiv feedback (mentalt) med bloggfotandet.. Här är jag och jag duger liksom 🙂 Kramar

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 20:17

   Det är lite terapi att blogga och ta bilder på sig själv tror jag.
   Så här är livet idag liksom, där är jag. Alltså finns jag. Även idag. 🙂 Eller nåt…:-) och jag duger!

   kramar!

   Reply
 • Hilde
  25 maj, 2011 at 20:17

  Mycket bra tankar och fina bilder du kommer med i dag. Var jag fundersam tidigare så är jag även mer nu:) Meningen: Jag gör mitt bästa. Var dag. Efter förmåga, den ska jag verkligen försöka adoptera, tack!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 20:18


   Katinka är en djuping med ord… och det var fantastiskt fint sagt.

   kramar!

   Reply
 • Jeanette
  25 maj, 2011 at 20:46

  Jag gillar verkligen bilderna på dig idag (också) en sådana bilder där man undrar vad personen har för funderingar och tankar….en bild talar.

  Mina barn såg inlägget igår när du var (Tant) Gredelin. De satt och scrollade och Mattis gillade bilden när du doppade tårna i vattnet. 😀

  Stor kram

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 21:28

   ♥Tack♥
   Kul det där med att doppa tårna i kallt vatten. Det kan nästan alla relatera till…man går vid stranden och doppar fötterna, eller i badkaret….:-)

   kramar tillbaka!

   Reply
 • Minoo
  25 maj, 2011 at 20:46

  … skulle vilja skriva något tänkvärt tillbaka men kroppen är för trött idag! Så jag ger dig ett av mina favoritcitat av finaste Joplin ”you know you’ve got it, if it makes you feel good”. Stor 70-tals kram.

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 21:28

   Härligt citat. En keeper!

   kramar♥♥

   Reply
 • Vivvi
  25 maj, 2011 at 21:04

  Jag tycker det var jättefina bilder du fick till. Du ser verkligen funderande ut och det syns verkligen inte att du trixat och tagit dem själv.

  Vad gäller det där med att någon säger ”Du gjorde ditt bästa” så tycker jag det är det värsta nån kan säga till mig. Då tänker jag alltid. Jaha, mitt bästa? Men då finns det alltid någon som kan bättre…Skumt hur man kan tolka det när personen antagligen bara velat vara snäll och ge beröm 🙂

  Kram
  /Vivvi

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 21:30

   ♥♥♥
   Ja så är det nog att man uppfattar det olika, vad som är ens bästa..men inte ska man jämföra med andra… 🙂 Du ääär ju bäst!! ♥

   kramkram!

   Reply
 • Äppelträdet
  25 maj, 2011 at 21:08

  Det är en jättefin bild! Och jag tycker att du tänker klokt.

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 21:31

   Tack Äppelträdet!

   Lite äppelblommor till dig ♥♥♥♥

   kram

   Reply
 • Linda G
  25 maj, 2011 at 21:33

  Fina bilder! Och jag är likadan, före bloggerierna så skydde jag kameror. Visste knappt hur jag själv såg ut. Stor kram:)

  Reply
  • Lingon
   25 maj, 2011 at 21:44

   ♥♥♥♥
   kram

   Reply
 • Lina
  25 maj, 2011 at 22:36

  Många fina ord och tankar från dig. Jag älskar när bloggar ibland ”öppnar upp” och faktiskt vågar vara personliga. Det känns inbjudande och vi alla som läser känner nog igen oss på ett eller annat sätt.

  Jag ska verkligen försöka gå åt mig av dina ord och fina ordspråk som skrivits här ikväll. Jag jagar jämt något bättre, nästa, nästa, nästa men hinner då inte stanna upp och njuta av nuet. Så dumt! Vi är ju här och nu. Brukar faktiskt tacka mina barn för att de håller mig nere på jorden och skapar så fantastiska minnen varje dag.

  KRAM

  Reply
  • Lingon
   26 maj, 2011 at 09:21

   Tack Lina,
   Det är så roligt att öppna upp lite och när man som du delar med dig här i kommentarsfältet så ger det så mycket tillbaka. Vi lär ju känna varann lite grann. 🙂
   Jag känner igen känslan så väl att jaga nästa grej, att hela tiden gå vidare framåt till nästa händelse i livet. Vist av dig att känna att det är bra att stanna upp och bara vara….

   Kramar till dig och må så bra idag,

   L

   Reply
 • Marika
  26 maj, 2011 at 00:32

  Att göra sitt bästa är något man alltid ska sträva efter anser jag.

  ”Det värsta man kan göra är att inte försöka, att vara medveten om vad man vill och inte gå in för det, att spendera flera år i tyst smärta undrande om någonting hade kunnat förverkligas – och aldrig veta.” Detta är David Viscotts ord och det är så brilijant.

  Här är det på engelska:
  ”The worst thing one can do is not to try, to be aware of what one wants and not give in to it, to spend years in silent hurt wondering if something could have materialized – and never knowing”
  Det får bli mina sista ord i natt.
  Kram och god natt!

  Reply
  • Lingon
   26 maj, 2011 at 09:23

   Så sant! ♥

   men att bara göra räcker gott nog, det värsta är ju när man ger upp i förväg….

   tack för de fina orden!
   kram

   Reply
 • Bettina
  26 maj, 2011 at 08:36

  Åh vad jag gillar din blogg! <3
  Innehåller verkligen allt och lite till =)

  Reply
  • Lingon
   26 maj, 2011 at 09:24

   ♥♥♥
   Tack Bettina, sån tur jag inte skrämmer bort dig med djuplodande funderingar…hihi…

   Stora kramen till dig!

   L

   Reply
 • helen
  26 maj, 2011 at 09:33

  Reflektion Lingon, det gillar jag!
  Fina bilder på dig och du hade en mycket klok lärare som det skulle behövas fler av i skolan.
  Så hade min sambo haft mindre att göra som skolkurator. (fast han älskar sitt jobb så hade han gärna sett mindre självförakt hos ungdomarna)

  Ha en skön dag!

  Reply
  • Lingon
   26 maj, 2011 at 13:42

   Detsamma till dig!

   kram

   Reply

Leave a Reply