Menu
Trädgården

Lite trädgårdsuppdatering…

Jag drömmer om rosor i stora fång och en ljuv trädgårdstäppa, men vägen dit är lång och hur ska man kunna bestämma sig? Den här fina rosen heter ”burgundy ice” och är en sport av ”iceberg”. Bilden kommer ifrån Tomson&Morgan. Den är jag lite intresserad av att ha i rabatten…

Så här ser det ut idag, lite planterat och lite hål i rabatten. Men än så länge verkar växterna ta sig. 🙂

Den här rabatten är tom och tråkig och jag kan inte bestämma mig om jag ska sätta lite högre buskrosor med fina perenner till eller som jag ska plantera ett par små träd kanske? På hörnan till vänster ska det bli en klätterros, Constance spry som kanske ska få en egen spalje att hänga på, helst en rosenbåge som man kan gå under…

Den har bara fått en tillfällig plats här tills jag orkar plantera den ordentligt, hoppas på helgen och fint väder.

Rosen och klematisen in vid väggen tar sig fint, där är massor med knoppar. Om någon rosnörd läser så är det en rosarium uetersen. 🙂

Mina grytor som jag inte vågade odla ätliga saker i har fyllts med skräpjord från rabatten och jag har stoppat i lite frö.

Och mitt i leran sticker ett par söta små groblad upp. Jag vet inte vilken sort det är bara…jag slängde i solros och vattenkrasse som kommer att lysa upp på sensommaren hoppas jag..

Så får lilla kryddbyttan avsluta det här inlägget, kanske är det inte så intressant att läsa men det blir kul att se hur det kommer att förändras över sommaren, och lite dagbok för mig..

Sov gott och vi hörs i morgon, klistrade framför datorerna och Campadre..

Kramar!
L

 

No Comments

 • Linda G
  19 maj, 2011 at 22:52

  Vilken fin färg på den översta rosen! Vad fint du börjar få i rabatterna. Och vore jag du skulle jag odla rosor tammesjutton överallt. Är dösotis på din växtzon;) Kram!

  Reply
  • Lingon
   20 maj, 2011 at 14:20

   Tack, det börjar ta sig lite här och där… 🙂 Den översta rosen är färgad som vin, eller dark magnolia…så läcker…
   Kramar till dig Linda

   Reply
 • Karen
  19 maj, 2011 at 23:55

  You have been hard at work, lovely lady!!! Eventually your garden will become full of beautiful blooming flowers. You must be patient; it takes 2-3 years for a perennial garden to flourish.
  Stor Kram,
  Karen XOXO

  Reply
  • Lingon
   20 maj, 2011 at 14:22

   Thanks Karen,
   Yes…must be patient….but now now now! Well, some day it will probably grow over my head but not soon enough. But I like to wait for something good.
   Have a great weekend!
   kram

   Reply
 • Mags
  20 maj, 2011 at 06:38

  God morgon! Det verkar bli en ljuvlig helg vad det gäller vädret. Jag gillar blandningen i din blogg, perfekt för mig som både är trädgårdsnörd och OM-fantast.
  Vi öppnar vår trädgård för året i morgon och hoppas på en bra sommar.
  Din kombination från igår var bara för läcker, jag föll direkt för färgerna!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   20 maj, 2011 at 14:24

   God eftermiddag Mags,
   Ja du har rätt om vädret, det är strålande i Malmö i dag och jag hoppas på en utesittarkväll….för det är så gott för själen. Kul att du gillar att läsa lite om trädgård också, man kan ju inte prata om kläder precis hela tiden. 😉 😉
   Har ni en öppen trädgård som man får besöka då? Jag blir lite nyfiken…
   kramar och ha en fin helg!
   L

   Reply
   • Mags
    20 maj, 2011 at 20:00

    Nu har jag kommit in efter att ha pyntat lite extra i trädgården inför morgondagen trädgårdsvisning, då vem som helst som har lust är välkommen att njuta av blomningen och ta sig en kopp kaffe. Öppet har vi några helger varje sommar, samt att man kan boka annan tid, bara vi är hemma. Det brukar komma väldigt många trevliga gäster, vilket är jättekul, fast vi är ganska trötta efter två hela dagar. Men det är det värt!

    Du har återigen lyckats med en otrolig kombination och syrenen skulle jag även den kunna tänka mig att ha! Ha det bra!

    Reply
    • Lingon
     20 maj, 2011 at 20:08

     Det låter som väldigt belönande att öppna sin trädgård och få gäster, men jag förstår att det är jobbigt så klart. Jag önskar er lycka till i morgon och fint fint väder hoppas jag det blir så besökarna kan njuta ordentligt. Det känns så kul som idé att åka runt och titta in i trädgårdar? Jag är annars mer van vid att åka på konstrunda.. fast hellre trädgårdskonst!

     Lycka till och ha det bra!
     kramkram

     Reply
 • Vivvi
  20 maj, 2011 at 08:47

  Gud vad pysslig du är. Mina fingrar är så ogröna så det finns inte. Har fullt sjå att hålla blommorna inne levande så ute i trädgården håller jag på att lära mig det vackra med brännässlor och maskrosor ha ha 🙂

  Kram till dig fina du och en trevlig helg
  /Vivvi

  Reply
  • Lingon
   20 maj, 2011 at 14:25

   Hihi, jag är inte jättepysslig, bara lite lite lagom. Det bor en stoor latmask inom mig när det gäller att slutföra projekt. 😉
   Att hålla blommorna levande inne är inte det lättaste, jag har sådana som klarar sig på sparlåga som tur är.

   Önskar dig en trevlig helg tillbaka!
   kram

   Reply
 • Minoo
  20 maj, 2011 at 10:19

  Morsning Lingon! Jag är en ros-toka – och vill tipsa dig om de kanadensiska rosorna louise bugnet & therese bugnet, dem är syskon eller något sånt! Har dem i trädgården, och när allt annat dör så står dem präktigt kvar! Therese har så vackert bladverk och på våren har hon kanelfärgade armar. Louise har de vackraste knopparna! Blommar hela sommaren gör dem. Upptäckte dem första gången på Botaniska trädgården i Visby. Kram

  Reply
  • Lingon
   20 maj, 2011 at 14:28

   Good Afternoon, Minoo!
   Tack för rostips, det är så roligt att hör om folks favoritrosor tycker jag. Louise bugnet har jag hört talas om men inte kusinen… De verkar tåliga och fina…Jag vill gärna ha robusta rosor som klarar sig och man inte behöver dalta allt för mycket med. I sommar i juli ska jag åka till Flora Linnéa i Helsingborg och kolla in rosor när det står i blom, jag inser att det är så svårt att bestämma sig utan att se dem live.. Det är en rosfestival då har jag för mig. Jag är helt såld på klätterosor, och doften…..doften av rosor är så underbar och variationsrik.

   kramar och jag önskar dig en fin fin helg!
   L

   Reply
 • Äppelträdet
  20 maj, 2011 at 14:35

  Jag tycker att det är roligt och inspirerande med dina bilder. Jag har en trädgård som lär ha varit sevärd för 15-20 år sedan, men när vi flyttade in för 7 år sedan var det totalt igenvuxet. Vi har grävt fram en del och tagit bort några av rabatterna eftersom det var alldeles för mycket för att vi skulle kunna ta hand om det. I de rabatter som är kvar ser det ut ungefär som i dina. Jag vågar liksom inte förstöra det gamla, men det är så mycket hål emellan och jag duttar bara.

  Det ska bli kul att se hur ditt tar sig, för jag misstänker att dina hål kommer att växa igen, medan mina blir kvar…

  Kram.

  Reply
  • Lingon
   20 maj, 2011 at 15:54

   Hej Äppelträdet,
   Jag får lite trädgårdsromantiska vibbar när du berättar om er gamla trädgård. Det måste varit jobbigt att ta över en igenvuxen men det finns ju ofta gammal charm också, något gammalt päronträd kanske?
   Jag tycker själv att nu har vi alldeles lagom, för det är ju bara en liten plätt, och det är så skönt att veta att man orkar ta sig igenom. Min gamla trädgård levde sitt eget liv helt och hållet… 😉
   Hålen tror jag kommer att finnas kvar hos oss, för jag har så svårt att bestämma vilka växter jag gillar eller inte…men jag ska lära mig våga…våga prova saker och inse att jag kan gräva upp igen om det inte blev bra..
   Nu försöker jag lära mig vilken sorts kattmynta jag tycker om…? Den ska vara härligt blå och lagom stor…men vad kan en sån heta…:-)

   Kramar till dig och jag önskar dig en fin helg,
   L <3

   Reply
   • Äppelträdet
    21 maj, 2011 at 22:33

    Oh ja, gammal charm i massor. Några dolda pioner, någon ros, ett akaciaträd!, äppelträd, körsbärsträd och massor med blommor som jag inte vet namnet på. För att inte tala om alla liljor som slår ut när som helst. Men de tomma hålen. Suck alltså. Jag kan inte förmå mig att bara gräva upp och göra om så där går jag och duttar.

    Reply

Leave a Reply