Menu
Lingon om.....

Övning ger färdighet….

Inte är jag världsmästare i pannkaka men här på femte försöket så håller den i hop. Yes! Det är egentligen ingen riktig pannkaka utan LCHF-crépes på ägg, creme fraiche och västerbottenost som jag ska lägga lite god fyllning i. Jaaa, det är lite lowcarb på gång här hemma, mindre socker och mera protein och fett, och ett par tappade kilon är i antagande hoppas både jag och maken.

Sista året har jag ätit vanlig mat och med mina vanor tyvärr lagt på mig så mycket som 13 kg, så nu går jag tillbaka till lågsockerkost. Som LCHF-veteran är jag ganska trygg, vet vilka fällor jag kan ramla i och aktar mig noga, i alla fall så hoppas jag det. Jag håller gärna nere allt socker i kosten, och äter lagom med fett, finns ingen anledning att vräka på med det om man håller sig mätt ändå och jag älskar grönsaker.

Till denna omvändning tänker jag träna intensivt varannan dag och hålla på med yoga och avslappning däremellan.

That´s the plan! 😉

Vi får väl se hur det går, gulp..

Knappt har man landat här hemma efter helgen och det är redan onsdag? Var tar tiden vägen? Här finns lite att ta fatt i, ett par barrotade rosor väntar på att bli nerstoppade i jorden och i morgon ska jag hålla föredrag för två grupper med studenter. Kanske ska jag förbereda ett par skämt så de skrattar lite….? Eller inte…haha! Jag håller mig till fakta då, det är nog bäst…

Nu ska jag vila lite och se en film,

Trevlig kväll!

L

No Comments

 • Linda G
  18 maj, 2011 at 21:00

  Lycka till med kosten:) Och vilka bilder från Barkarby! Tuggar nästan fradga här och vill åka dit på en gång! NU!! Ha en fin kväll:) Kram

  Reply
  • Lingon
   18 maj, 2011 at 21:18

   Tack Lindagumman,
   Ha det bäst med MacDreamy and steamy.. 😉
   kram

   Reply
 • Nadia
  18 maj, 2011 at 21:09

  Åh så goda de pannkakorna lät! Och jag har ju en bit västerbotten i kylen 🙂
  Lycka till med LCHF:andet
  Carbzones bröd är värt att testa – finns på: http://www.carbzone.se/shop/index.php?cPath=1

  Kram!

  Reply
  • Lingon
   18 maj, 2011 at 21:19

   Tack för tipset om brödet. Maken är brödoman och har det inte så lätt. Jag ska kolla upp receptet.
   kramkram!

   Reply
 • Minoo
  18 maj, 2011 at 21:16

  Hej Fina Lingon! Jag testade för skojs skulle Dr Dahlqvists recept några gånger… min svärmor älskar henne och har hennes kokbok. Men varje gång jag har testat något av recepten har jag blivit dålig i magen faktiskt… det är enorma mängder fett i varje rätt. Så du är nog klok som inte överdriver fettet. Kram.

  Reply
  • Lingon
   18 maj, 2011 at 21:20

   Hej Minoo,
   Man behöver inte fetta på som sjutton, det räcker bra med måttligt tycker jag och så massor med grönsaker och gott.. Men vi får se hur det går….

   Kramkram!

   Reply
 • Tonemor
  18 maj, 2011 at 21:26

  Lycka till från meg med 🙂 Lågkarbo är bra! Har blitt mycket tyngre enn jag sätter pris på i det senaste året, och funderar på att gjöra samma, men….mums mums…neei, jag SKALL bli mycket mer kostbevisst!!! Nu vill jag fölga ditt goda eksempel, har en bok om emnet och vet utmärkt gott hva man kan eta och hva man inte får eta. Den bästa motivasjon är den goda hälsa man får :)) Och ja, Lingon, – jag har drömt om att åka till Freeport, den ligger nok närare för meg, jag bor inte så långt från Oslo, vet du 🙂 Kram från den tokiga norrbaggtanten igjen <3

  Reply
  • Lingon
   18 maj, 2011 at 21:30

   Tack så mycket Tonemor,
   Jag tycker att lågkarbo fungera bra för mig, men jag ska bara inte bli för låg, som man kan bli om man äter för lite kolhydrater. Det viktigaste för mig är att dra ner på socker och vitt mjöl…
   Hoppas du kommer till Freeport någon dag. Annars är det ju Campadre på fredag.

   Kramkram!

   Reply
 • Adela
  18 maj, 2011 at 21:42

  Å du milde vad gott det både lät och såg ut!
  Lycka till vännen, jag tror du klarar dig galant=)
  Helt galet underbart fina bilder från barkaby….ooooo jag får svår abstinens att åka till en outlet!!!!

  Kramar!
  Adela

  Reply
  • Lingon
   19 maj, 2011 at 08:24

   Tack vännen!
   Kram <3

   Reply
 • chatarina
  18 maj, 2011 at 21:45

  Lycka till med dieten!! Den klarar du helt säkert hur bra som helst! Kramar!!

  Reply
  • Lingon
   19 maj, 2011 at 08:24

   Tack Vännen!

   Kram!

   Reply
 • Anne
  18 maj, 2011 at 21:52

  Jag tror du kommer att klara det alldeles utmärkt 🙂 Kanske lite hardcore att träna ”på riktigt” varannan dag och jag tycker du kan klappa dig på axeln om det blir ett par ggr/vecka till att börja med! Jag har ätit LCHF i perioder och mått fantastiskt bra av det men stupar ju på att jag avskyr att laga mat 🙁 Vore jättegulligt om du kunde slänga in nåt enstaka recept i bland om du har tid å lust!
  Kram fina <3

  Reply
  • Lingon
   19 maj, 2011 at 08:26

   Du har helt rätt, bäst att ta det lite lugnt i början. 🙂 har just lyckats få maken att äta mjölfri frukost, kryss i taket!! 😉
   Kram och ha en fin dag!

   Reply
 • Marie
  18 maj, 2011 at 22:02

  De där pannkakorna lät riktigt smaskiga! Du fixar det tror jag 🙂 Du är ju redan på gång! Kram o Gonatt från mig och mina katter som ligger och snarkar o snusar bredvid mig 🙂 Rogivande och sövande. ZZZZzzzzzz…

  Reply
  • Lingon
   19 maj, 2011 at 08:28

   Mmm det lät mysigt med snoozande katter brevid sig! Önskar att vi hade minst tre hemma 😉

   Kram och må så fint idag!

   Reply
 • Oslotigern
  18 maj, 2011 at 22:11

  Lät smarrigt med pannkakorna!! Jag är en naturlig ”LCHF-are” eftersom jag inte alls tycker om bröd. Men å andra sidan älskar jag choklad och sist jag tittade innehöll det en del socker… Hm, nej, jag är nog ingen dietare, för dålig karaktär där. Lycka till, säker på att det går bra med så god pannkakor!

  Kram

  Reply
  • Lingon
   19 maj, 2011 at 08:29

   Tack Tigern! Det kommer att gå bra tror jag..:-) Men lite choklad kan man äta ibland, mums! Och dagens frukost blev toppad med en jordgubbe!

   Kram!

   Reply
 • Hilde
  18 maj, 2011 at 22:35

  Vad gott det lät. Jag tror jag ska haka på din diet så blir jag kanske av med magontet och ett par kilo:)
  Kram

  Reply
  • Lingon
   19 maj, 2011 at 08:30

   Kanske det kan funka? Mindre socker är bra i vilket fall som helst.

   Kramar till dig Hildw!

   Reply
 • Karen
  18 maj, 2011 at 23:20

  I admire your plan; it sounds very healthy. Best of luck!
  Stor Kram,
  Karen XOXO

  Reply
  • Lingon
   19 maj, 2011 at 08:31

   Thanks Karen!
   Have a great thursday,

   Kram!

   Reply
 • Bettina
  19 maj, 2011 at 06:17

  Låter bra det där, jag önskar dig lycka till =). Och Yoga är kanonbra för både kropp och själ. Ha det gott ! Kram

  Reply
  • Lingon
   19 maj, 2011 at 08:32

   Tack Bettina!
   Hoppas att jag kan stå emot sötsuget 😉

   Ha det så bra idag,
   Kram

   Reply
 • Annelie
  19 maj, 2011 at 06:28

  Godmorgon,
  vad duktig du är som har sådan karaktär att ta tag i allt det där!! Menar det verkligen..att lägga om kosten som du o många av er gör! Erkänner skamset att det har jag aldrig gjort, stoppar bara i mig det som smakar gott för mig.. Fast det är ju nyttigt har dom ju kommit fram till nuförtiden, dvs grädde, smör då framförallt som är mitt viktigaste bas genom tiderna. Lycka till med fortsättningen! Du kan det ju innan så det är säkert en fördel..
  Ha en fin dag!
  KRAM

  Reply
  • Lingon
   19 maj, 2011 at 08:35

   Godmorgon Annelie,

   Det känns bra att orka försöka ändra lite på maten för oss därhemma, ett naturligt steg efter flytten och nu har vi ju nästan kommit i ordning.
   Ha det så fint idag och ta hand om dig,

   Stor kram!
   L

   Reply
 • efva
  19 maj, 2011 at 08:09

  Vilken är finast av CC jackorna? Jag vet att du har den svarta men hur är den andra färgen irl?

  Reply
  • Lingon
   19 maj, 2011 at 08:39

   Hej Efva,
   Det är svårt att svara på, jag tror att de varierar i färg i skinnet, alla är ju lite unika. Den svarta är gråaktig och den bruna har jag sett i både ljusare och lite mörkare nyanser…
   Men alla jag har sett live är ändå ganska lika, inte stora skillnader.

   Kram och ha en fin dag!
   L

   Reply
 • Camilla
  19 maj, 2011 at 11:16

  Halloj! De där pannkakorna måste jag testa….har kört lchf i ett par månader nu o lyckats gå ner 13 kilo, jippi! Nu går det däremot så trööööögt, händer inte mycket på vågen. Mår så bra av denna diet då jag tidigare haft problem med magen. Jag äter inte jätte-mycket fett det kanske är därför vågen står nästan still nu….kanske måste införa lite mer av det.
  Ha en bra dag!! KRAM

  Reply
  • Lingon
   19 maj, 2011 at 12:34

   Grattis grattis till minus 13! Jättebra jobbat, varför har jag lagt på mig 13 då ? 😉 😉
   Jag mår också bra av lchf, men får akta mig för att bli lite trögmagad bara så jag varierar kosten friskt med mycket grönt och gott. Det är så skönt att slippa sockerballongmagen tycker jag….
   Ha en fin dag du med och grattis än en gång. 13 kg va?? jättebra….

   Kram!

   Reply

Leave a Reply