Menu
Lingon om.....

Vive le Frans

Alltså, jo jag menar nej jag har inte axlar ända upp till öronen. Det finns en hals också någonstans, måste vara kameran det är fel på, eller möjligtvis också fotografen. 🙂 🙂


Så var det onsdag och jag passar på att ta lite bilder på lunchen, vi har rätt roligt utbud av speglar här i huset. Men tyvärr ganska mycket trafik av gående kollegor som undrar vad i hela friden som står på?
Men jag börjar bli lite sådär, vaddå det är ju en spegel…let me do my thing! Fast jag rodnar lite… 🙂
Här är jag insvept och omfamnad av kofta och scarf med fransar, och det är rätt skönt..jag gillar fransar rätt bra märker jag..inte på allt men det där härliga dinglandet, och skakandet och viftandet och när jag är stressad så lindar jag en frans runt fingret som lugnar ner mig lite. Låter det tokigt? Fast jag har bara sjalen på mig när jag inte grovjobbar för man ska ju inte fastna i saker..

Så vrider jag huvudet till vänster och ser min stol som idag fått tjäna som klädhängare. Vilka mönster och färger…Jag är fascinerad av mönster, hur de är gjorda. Jag kan sitta och följa med med blicken och undrar hur människan tänkte som kom på det här? Gör man en liten bit, liksom, som man sedan kopierar upp i större? Jag skulle vilja prova hitta på något själv..
På den nya citytunneln i Malmö finns ett speciellt mönster i golvet när man går upp vid Smedjegatan. Det är mäkta häftigt och jag ska försöka fotografera det en dag. Men det är lite svårt får då måste jag stå mitt i rulltrappan…får återkomma med bild. 🙂

Och ännu mera vårtecken! Idag hade de slagit ut, pingstliljorna som bara var knoppar häromdagen. 🙂 Underbart!

Jättedaggkåpan på gång. Appropå mönster så är ju blommor och blad det häftigaste av alla mönster. Jag kan titta i evigheter på mönster och räkna kronblad och taggar.

Här är mitten på en vit stormhatt…

Lite sommarbilder från tidigare år. Vi talar mönster och symmetri. Visst är det bara helt fantastiskt?
Back to work, ha en fin eftermiddag!
kramar, L

No Comments

 • Äppelträdet
  6 april, 2011 at 13:48

  Åh, vad jag är glad att jag har hittat hit.
  Jag gillar dina reflektioner som är så livsbejakande och positiva. Och att du har förmågan att se och förmedla det goda runt omkring oss.
  Du är sann inspiration, Lingon!
  Kram.

  Reply
  • Lingon
   6 april, 2011 at 13:56

   Tack för dessa snälla ord Äppelträdet, snacka om att du ger mig positiv feedback. Jag rodnar och säger tack..tack. Livet är underbart, ibland eländigt..men så otroligt värt att leva ändå och det vill jag gärna visa här. På något sätt…
   Stor varm kram och må så gott idag.
   L

   Reply
 • AnnaSC
  6 april, 2011 at 13:50

  UNDERBART med mönster och alla FÄRGER!!!
  När du åkt upp rulltrappan o tittar upp ser du huset mina föräldrar bor i på just smedjegatan… hade jag stått på balkongen kunde vi vinkat till varann.

  Reply
  • Lingon
   6 april, 2011 at 13:56

   vinkvink..
   Jag åker inte så ofta där, men ibland så..
   kram!!!

   Reply
 • Bina - everydaymolly
  6 april, 2011 at 13:52

  =))
  Do your thing – and it’s good!
  (min Frans ligger i soffan här och vilar efter förskolan)
  KRAM

  Reply
  • Lingon
   6 april, 2011 at 13:57

   Du har ju sötaste lilla Fransen du….avis..hihi.
   Kramar!

   Reply
 • Susanna
  6 april, 2011 at 14:20

  Vilka fina inspirerande bilder, alltid lika roligt att kika in! 🙂 Min cascais scaf har anlänt nyss och är precis lika underbar som du beskrivit den. Jag är såå nöjd trots att plånboken är tom. Kram

  Reply
  • Lingon
   6 april, 2011 at 19:44

   Åh, grattis grattis! Då kommer du vara extra finfin på fredag! För det var väl då det ska hurras?
   kramar!

   Reply
   • Susanna
    6 april, 2011 at 22:27

    Tack! Ja det är på fredag men jag har redan hunnit använda min present. Kunde inte låta bli. Den är såå ljuvlig, känner mig så fin i den, kram

    Reply
 • mags
  6 april, 2011 at 15:12

  Frans it is!
  Helt klart!
  Du är ju en mästerlig blomfotograf! Välkommen till min trädgård!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   6 april, 2011 at 19:46

   Tack! Jag älskar trädgårdar…helst andras då man slipper tänka på vad man ska göra..fast egen är inte dumt..
   Kramar och må fint!
   L

   Reply
 • Oslotigern
  6 april, 2011 at 16:33

  Håller helt med dig om mönster – älskar det och kan sitta och titta hur länge som helst! Brukar själv klottra alla möjliga och omöjliga mönster på mitt block när jag är i möte. En ovana som jag haft helt sen jag var liten. Hade nog blivit en odräglig husklottrare om jag inte varit så väluppfostrad 😉
  Kramar – och tack igen för underbara bilder!

  Reply
  • Lingon
   6 april, 2011 at 19:46

   Du får göra ett tigermönster..:-)
   kramar och ha en fin kväll!
   L

   Reply
   • Oslotigern
    7 april, 2011 at 00:07

    Tigermönster är bra! Ska ge mig ut på tigerjakt 🙂
    Kram

    Reply
 • Hilde
  6 april, 2011 at 19:26

  Underbara bilder, och ja.. du inspirerar och sprider mycket glädje. Det här med att kika på mönster och färger är spännande. Just nu spanar jag på Twiddles sidenfoder;)
  Kram

  Reply
  • Lingon
   6 april, 2011 at 19:47

   Åhhh, har du fått din twiddle?? Den är såå fin, jag har dregglat över en idag…och undrar om man kan se den röda live någonstans?
   kram!

   Reply
 • Evalena
  6 april, 2011 at 20:08

  Precis så där kan jag tänka också! Med mönster alltså. Helst tapeter……Hur de går tillväga liksom.
  Mollys tyger o kombosar kan man beundra ihjäl sig på nästan! Idag har jag gått och visat fodret på LottaLotta för alla som velat se.
  kram kram!

  Reply
  • Lingon
   6 april, 2011 at 20:20

   Jag älskar din röda LottaLotta! Den är så fin..
   Undrar verkligen om jag ska kunna se twiddlen i rött någonstans..
   kram!!

   Reply

Leave a Reply