Menu
Lingon om.....

Mera sol


Vilken lazy dag det varit, har varit hemma större delen av den och maken kom med ett skrämskott att han ville åka till ikea, men så ändrade han sig…vilken tur…phhhuuuiii..
Efter att att ha tvättat och städat så somnade vi helt bara sådär på soffan, en underbar eftermiddagslur som vi nu både försöker stapplande skaka av oss. Det går inte så bra. 🙂 Lugnt är det som gäller.

Det blev inget trädgårdsfixande idag heller..hoppas på mer sol i morgon så jag kan ta nya tag. Grannen har dock höjt oddsen mellan oss genom att sätta söta påskliljor i sin rabatt. Den bortre på första bilden. 🙂

Det är ju vår första säsong här i det nya boendet så jag vet inte riktigt vad som döljer sig under riset..spännande. Mycket ska grävas bort och planteras om, här ska det bli rosor och klematis, pioner och prästkragar och färg, färg..färg.

Helst skulle jag vilja ta ledigt en vecka och bara gräva och plantera och göra allt på en gång, men jag får tåla mig. Så är jag också hopplös på att bestämma mig och välja växter, det tar en evighet och den enda jag vet som måste flytta in är en klätterros som heter Constance Spry, en stark vacker dam till ros.

foto av: pingvin2007

Så här kunde det ju gärna få se ut på min lilla täppa?

En sida som jag gärna hänger på är Rosenposten.dk, där man kan drömma sig bort..till och med skärmpekaren är en liten ros! Länken går till en sida med Knuts favoritrosor, ett urval.

Kurr?? sa magen och att nu får det vara nog med färggranna blomblad. Middag!

Ha en trevlig lördagkväll alla! Tänk ett inlägg utan en bild på mig själv eller en Molly. 🙂

Mys och må väl!

L

No Comments

 • marie
  26 mars, 2011 at 19:47

  Vilken fin pelargoniedjungel! Känns skönt att jag bara har en balkong som skall fyllas av krukor med örter och vackra blommor, att slippa rensa ogräs..Bodde i hus innan och jag älskade att vara i trädgården men inte jobba i den. Är väldigt närvarande här idag och det beror inte bara på att jag trivs i din fina blogg för det gör jag 😉 Min gamla förkylning tog fart igen igår efter en långpromenad så nu sitter jag här i blogglandia med feber och svamlar :S
  Gokväll o Kram!

  Reply
  • Lingon
   26 mars, 2011 at 22:02

   Hej Marie,
   Kul att du vill hänga lite här. 🙂 Vi flyttade från hus med stor trädgård till detta lilla fina. Nu börjar man anpassa sig lite mer och mer. Det knepigaste är väl att inte ha tvättmaskin dygnet runt..i-landsproblem.. Jag ska också ha lite örter i krukor och byttor tror jag.
   Krya på dig och hoppas att du mår bättre i morgon!
   Kramar!

   Reply
 • Annelie
  26 mars, 2011 at 20:10

  Så härlig dag ni haft!! Skönt slippa ut o trängas o böka runt på stora varuhus, även om det kan vara kul nån enstaka gång. Vad långt dina pelargoner redan kommit..nu fick jag ångest har glömt mina helt ju!! (då vet jag vad jag gör imorgon iallafall)
  Spännande vad som döljer i sig i era rabatter! Övertygad det kommer bli väldigt fint såsmåningom..
  Idag har här smaskats kondisbakverk i stora lass, nu tryckt i oss varsin pizza! Inte så vanligt hos oss med sistnämnda men smakade gott! Magen står i åtta hörn känns det som..
  Ha en myskväll!
  KRAM

  Reply
  • Lingon
   26 mars, 2011 at 22:07

   Tack Annelie!
   Ja, dagen har varit så skön och jag blev så lättad att slippa ikea, haha! Men ibland så längtar jag dit också..
   Låter som du har haft det mysigt också, pizza är ju inte dumt alls. Och ta det lugnt med pelargonerna, det finns ju nya i affären. De finaste jag har nu som är med på bilden har jag fått av min förra granne vid vårt hus. Vi var där och hälsade på för nån vecka sedan och hon vill ge mig tillbaka mina egna växter som hon fick i flytten. Kändes märkligt att se sina bekanta pellisar, lite uppväxta och så få tillbaka dom? 🙂
   Mina egna här hemma hade inte klarat vintern lika bra..fel vädersträck tror jag.
   Ha en fin natt och vi hörs kanske i morgon!
   kramar!

   Reply
 • chatarina
  26 mars, 2011 at 22:18

  Halloj!! Vad spännande att se vad som döljer sig under allt i trädgården!! Jag älskar rosor och klematis, det är så vackra tillsammans. Fina kort du bjuder på. Hoppas att din kväll varit bra..kram

  Reply
  • Lingon
   27 mars, 2011 at 10:51

   Jajamän..finfin kväll!
   Rosor och klematis är några av mina favoriter också…coh kaprifol..
   kram!

   Reply
 • Oslotigern
  27 mars, 2011 at 00:06

  Säker på att du kommer få en helt fantastisk trädgård! Lova att visa mycket av den när den sprakar av olika färger. Kram

  Reply
  • Lingon
   27 mars, 2011 at 10:52

   Absolut ska det bli mycket bilder! Lite därför som jag tog en ”före”-bild så man kan se skillnaden sen. 🙂
   kramar och ha det så fint idag!
   L

   Reply
 • Ingrid
  27 mars, 2011 at 08:16

  I slutet av maj set det ut så där hos mig också. Nu är det någon meter med snö, sol och – 15 C. Tänk att vi bor i samma land!!

  Reply
  • Lingon
   27 mars, 2011 at 10:52

   Ja, det går nästan inte att fatta att det skiljer så mycket..
   Mer sol och vår till folket.
   kramar!

   Reply
 • Hilde
  27 mars, 2011 at 12:16

  Ska blir spännande och se hur det går med alla pelargoner. Här har min mamma ställt mina så förhoppningsvis blommar fröken Mårbacka igen.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   27 mars, 2011 at 12:57

   Mer mammor åt folket! 🙂 Jag ska ut på en minimässa nu för olika företag så jag hoppas att kanske kunna köpa en stickling eller två.
   Ha en fin dag vännen!
   kram

   Reply

Leave a Reply