Menu
Lingon om.....

Tvätta bootsen-Dagens duktiga

Hej hej! Här är en som piggnat till 🙂 Från början var jag lite skeptisk till ett par ljusa boots men drömde om våren och hoppades på det bästa och faktiskt så har de hållit över förväntan i all slask, snö och salt. Här visar jag upp insidan på ena foten. Kameran gör det lite värre än det faktiskt är..men nu är det dags för en liten rengöring!

Hälen..

Här nere vid sömmen har det kommit mycket salt och elände, och det känns liksom lite torrt där i skinnet.

Jag är gammal hästtjej så läder är en bekant kompis. Här går jag loss med en glycerintvål som jag har löddrat upp, tvättar löst med svampen ovan på utan att riva eller gnugga i lädret. Mycket lödder och vätska.

Undviker att blöta ner rosen för man vet ju aldrig…ja jag undviker skaftet faktiskt för det är ganska rent….

Sen sköljer jag av skummet med en lätt fuktad svamp, inte mer vatten än vad som är nödvändigt.

Tadaaa…!! Här håller det på att torka, och jag är lite lättad för man vet ju inte, de kunde ju ha mörknat ordentligt i färgen av min behandling..

Nu får skorna stå till i morgon och sen ska jag smörja in dom lite. Nederkanten med söm ska få riktigt läderfett och resten av skorna sprayar jag med impregnering. För med fett på byter det ljusa färg till betydligt mörkare och det vill jag inte. Phuuiii, jag är så glad att det gick så bra.

Hoppas du har haft en finfin helg!

kram

 

No Comments

 • Sofia
  27 februari, 2011 at 22:07

  Visst har man mycket bra grundläggande kunskaper från stallet! Dom är för fina dina primeboots min skoaffär från igår hade de oblingade i skohyllan.

  Reply
  • Lingon
   27 februari, 2011 at 22:38

   Ja, alla dessa fina skor? 🙂 De du visade idag gick ju inte av för hackor.

   kram!!

   Reply
 • Nadia
  27 februari, 2011 at 22:30

  Wow vad fina de blev – gör en mental notering att skaffa glycerintvål och testa på familjens ljusa fotbeklädnader i skinn…
  Kram!

  Reply
  • Lingon
   27 februari, 2011 at 22:39

   Ja gör du det. Prova lite försiktigt först på ett ställe, man vet ju aldrig hur det blir..

   kramkram!

   Reply
 • Ingrid
  28 februari, 2011 at 05:37

  Godmorgon,

  En gång hästtjej alltid hästjej :0) Många med mig tar nog tacksamt emot tipset, jag äger inte primeboots men dock andra ljusa skor.

  Velour är beroendeframkallande, färgerna är ju som en påse smågodis!

  ~Ingrid

  Reply
  • Lingon
   28 februari, 2011 at 08:22

   Godmorgon!
   Kunde inte sagt det bättre själv, smågodis..grönt, orange, mums..mums..

   Bootsen blev nästan för ljusa såg jag idag på morgonen, de blir dock för mörka med skofett eller olja på så jag nöjer mig med lite impregnering. Med tiden kommer de att mörkna tror jag ändå de kommer bara bli fina som slitna..

   Ha en bra dag Ingrid!
   kram

   Reply
 • Nina
  1 mars, 2013 at 21:17

  Hej!

  Tack för en snygg prez av tvätt! Ska använda mig av detta när mina ljusa primeboots blir fula av smuts. Var köper jag glycerintvål?

  Reply

Leave a Reply