Menu
Längre inlägg med mycket bilder / Lingon om..... / Odd Molly

Lördag i Köpenhamn – underbara dag – med underbar vän

Men först kastar jag in en bild från köket, just nu med min kaffekopp, och säger heeeeej?! Så här kommer jag att se ut ofta framöver har jag en känsla av. Klädd i myspys från topp till tå. Det här är ett av gårdagens reaköp på hela 70% rabatt. Med det i tankarna så känns det som man borde bara handla på rea, aldrig till normalpris..jaja….

Kvällen innan velade jag, ville, ville inte…men så kom det ett sms. pingping….”om du ska till Köpenhamn så följer jag med!” ….då bestämde jag mig såklart för att åka. Även om rean skulle vara över så är det underbart att vara en dag i Köpenhamn!

Sms:et kom från söta Lite Odd, och vi möttes upp i citytunneln och åkte över till grannlandet där vi möttes av en marschorkester. 🙂 Fick mig att tänka på Kalle Anka på julen.

På väg till Odd Mollybutiken var vi nog lite spända ändå, man undrar ju alltid vad som finns kvar? Och är där mycket folk? Vilken dag får danskarna lön? och…och….kan vi inte flytta in det lilla gula huset? undrade Lite Odd. För det är så gulligt..På nedervåningen i det lilla gula huset låg en minimal pizzeria som rymdes i ett enkelt rum, hur ovanvåningen såg ut kan jag bara fantisera om. Kanske med ett minimalt badrum, med ett urgammalt sittbadkar? Men dessa tankar lämnades där ute på gatan och vi skyndade vidare in i Mollymekka.

Inne i butiken glömde jag att fotografera, det blev liksom provandet som kom först 🙂 Här är en av de nya väskorna till höger. Jag tror att Lite Odd har några fina bilder från butiken.

Här är en av de fina tjejerna som jobbar i butiken. En svensk! 🙂 Det fanns mycket kvar på rean tycker jag. Många dunjackor,  några yllekappor. Inte jättemånga klänningar, men de var i varierande storlekar så det fanns mycket att prova för mig. Även Ninotchka och den kortarmade varianten som jag glömt vad den heter. Man kan ringa och beställa härifrån om någon vill det, inga problem..

Jag provar Tiffanys Alpaca Coat, som jag inte köpte 🙁

Jag ångrar det!! Å vad fin den är? Å hjälp vad varm..

foto av Lite Odd.

Det finns ju mer att göra än att shoppa mollysar så vi drog oss vidare ut på staden…

Vi fick även med oss nya visdomar. Dammsugare i Danmark är större än i Sverige och heter ”Traestamme”. 🙂 Sånt är ju viktigt att veta!!

Så njöt vi av blommorna på marknaden som två uttorkade törstiga ökenvandrare är på vatten. VÅR!!!!

Jag hade tänkt att köpa lite blommor hem, men glömde på något mystiskt sätt bort det. Eller så var händerna fulla med annat 🙂

En blommande syrén på stam. Jag gick fram och luktade såklart….

Mitt andra reaköp, en overcast coat i vintage chalk. Trivs mycket bättre i den än i min svarta som ska få flytta. Jag är jätteglad för den!!!

Det hände ju mycket annat också, trevliga samtal, skratt och god fika. Tänk jag som inte brukar vara så värst social av mig har verkligen träffat mycket fina människor denna veckan? Vilket lyx. Vilken glädje. Jag bara uppskattar det så mycket och det känns som den blytunga vinterhjälmen börjar sakta trilla av mitt huvud? Den landar nog på backen med en skräll snart.

Tack Lilla Odd för en fin dag!

Avlutar med mitt sista fina reaköp. Kunde bara inte lämna den där i butiken…Glenda Lopez…

Nu håller jag söndag och njuter med ögonen av allt det fina…

Kramar och jag önskar dig som läser en finfin söndag!!!!

L

No Comments

 • Fröken Abbe
  30 januari, 2011 at 12:49

  Lovely! Får en längtan efter Köpenhamn… Vet du hur länge rean pågår? Nej, förresten, vad ska jag där och göra? Har ju andra roliga saker som väntar… Men drömma kan man ju…
  Kram

  Reply
  • Lingon
   30 januari, 2011 at 22:23

   Hej Abbe! Jag vet inte hur länge det är rea, några dagar till skulle jag tro..

   kramkram!

   Reply
 • lite odd
  30 januari, 2011 at 12:55

  Tackar för ännu en helt Lovely dag, Du är finfin!!
  Kramarna:)

  Reply
  • Lingon
   30 januari, 2011 at 22:23

   Det är jag som tackar vännen.
   kram!

   Reply
 • Sofie
  30 januari, 2011 at 12:59

  Åh, fina bilder igen 🙂 Jag var också i Köpenhamn i går, fick väl ungefär med mig halva butiken hem…Tur jag sålt en massa på Tradera 🙂

  Reply
  • Lingon
   30 januari, 2011 at 22:25

   Kul! Sågs vi kanske där, vem vet?
   Jag ska också se till att tradera ordentligt nu. Ska bara få tummarna loss.
   K

   Reply
 • Malin
  30 januari, 2011 at 13:22

  Vilka fina bilder!! Funderar att ta mig över sundet på tisdag när jag ändå är i Lund (bor andra sidan Skåne). Är det lönt att göra sig besväret om man har stl 4?? Fanns det mycket kvar i min storlek?

  Reply
  • Lingon
   30 januari, 2011 at 22:27

   Kanske inte är så dumt att åka dit? Du kan ju ringa dom om det är något särskilt plagg du är ute efter. Där var inte så mycket klänningar, lite av varje. Men en del i alla storlekar tror jag..
   Egentligen var där inte så mycket i mängd, men varierat både i storlek och plagg. Jaa, det lät ju inte alls virrigt? Där var iallafall mer än bara ettor och nollor om man säger så..

   kram!

   Reply
 • Hilde
  30 januari, 2011 at 14:17

  What a wonderful day ni haft. Tack för underbara bilder från eran dag.
  Kram

  Reply
  • Lingon
   30 januari, 2011 at 22:28

   Grattis till din fina Kettle!!!!
   kram

   Reply
 • Nena
  30 januari, 2011 at 14:28

  Oh wow, jag tror jag smäller av! Vilka underbara bilder! Man blir ju sjuk ju! Nu längtar jag till Danmark faktiskt. Vilken tur då att det bara är två veckor kvar till vår årliga danmarksfebruarivecka! Men Köpenhamn skulle ju inte heller vara fel!
  Väskan är supersnygg, förstår att den fick följa med!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   30 januari, 2011 at 22:30

   Hej Nena! Det var en riktig treat att åka dit. Hoppas att du får en fin danmarkstur om två veckor då, med vårväder!

   kramar!

   Reply
 • JohannaA
  30 januari, 2011 at 14:35

  Åh, vilken härlig dag i Kphmn ni verkar ha haft! Jättefina bilder och superfina fynd du gjort!
  Såg du möjligen om OM-butiken hade ngr velour hoodisar i dark indigo (med rosett på ryggen) el den tunna bomullströjan i vitt med rosett-tryck på ryggen kvar?

  Reply
  • Lingon
   30 januari, 2011 at 22:31

   Hej Johanna! Jag vet inte om den i dark indigo fanns kvar, men jag tror det. Finns ju en variant utan rosen på ryggen också? Ring dit och fråga. Bomullströjan med tryck tror jag också fanns men ring och kolla. Dom är jättetrevliga i butiken.

   kram!

   Reply
 • Solid
  30 januari, 2011 at 17:23

  Hej!

  Vilken underbar dag ni verkar ha haft och jag tycker mig se ryggen på en av mina drömklänningar på bilden där du provar koftan. Den ljust blå med rosor på ryggen…men drömma kan man få göra.

  Kramar till dig från Eva

  Reply
  • Lingon
   30 januari, 2011 at 22:33

   Hej Eva! Vi hade en superfin dag..
   Menar du den fina Lulu dress i ljusblått? Den är underbart fin…..en drömklänning.

   kramar och ha en fin måndag i morgon och en go söndagnatt!

   Reply
 • Linda G
  30 januari, 2011 at 17:31

  Vilken lyx att kunna ta sig en liten Köpenhamns -runda sådär! Ser dessutom ut som om det fanns en hel del kvar i OM-butiken:) Kram

  Reply
  • Lingon
   30 januari, 2011 at 22:33

   Det var verkligen lyx. Jag skäms nästan 🙂

   kram!

   Reply
 • Runa
  30 januari, 2011 at 18:56

  Vilken härlig dag ni verkar ha haft – Köpenhamn som är en så kul stad! Rikigt vårfina och härliga bilder….
  Kram

  Reply
  • Lingon
   30 januari, 2011 at 22:34

   Hej Runa!
   Köpenhamn är perfekt när man bor som jag mitt i skåne. En känsla av att ha semester kommer direkt när man är där…!

   kram och ha det så bra!

   Reply
 • Pia
  30 januari, 2011 at 22:01

  It will months before we see flowers like that – Thank you for sharing a little of a spring to come.
  P

  Reply
  • Lingon
   30 januari, 2011 at 22:34

   Hi Pia,

   Nice to see you here!
   Big hugs!
   L

   Reply
 • Oslotigern
  30 januari, 2011 at 22:42

  Å så härligt det ser ut – hoppas jag snart kommer till Köpenhamn, det är så mysigt! Glenda Lopez var ett strålande köp! Kram

  Reply
 • JohannaA
  30 januari, 2011 at 23:36

  Tack för rapport! Nu blev jag så sugen på att åka dit och kika!! Verkar ju som att där finns en hel del kvar att fynda! 🙂
  Hoppas att vi ses i M-ö i mars!
  Kram

  Reply
 • chatarina
  31 januari, 2011 at 15:06

  Hej! Vilka superfina bilder!! Längtar till Köpenhamn..och du är sååå fin!! Kramar

  Reply

Leave a Reply