Menu
Lingon om.....

322 steg, stad i ljus och mahjong velour hoodie

Hejhej! Här är en som är trött nöjd efter en hård, hård arbetsdag som för ovanlighetens skull ägt rum i Lund. Kolla färgerna på domkyrkan, halva i låg sol och nederdelen i mörker. Det var effektfullt så jag klämde av ett foto.

Sol eller inte sol? Dag eller natt? Kontraster. Känns som man levt i mörker ett rätt bra tag nu och det är dags för mera ljus. Jag längtar, ja alla längtar väl?

På virkfronten går det aningens framåt med mönstret. Här ska endast en eller två maskor ändras, och sen är det dags att börja på riktigt! Saxen är en ursöt liten en som får lätt plats i handväskan, för jag kommer att virka mest på mina tågresor.

Och till sist dagens lilla vill ha objekt. (Sådana kommer liksom alltid uppoppande i huvudet) Mah-jong velour hoodie i lite indigo. Jag provade den i Köpenhamn i går med avstod. Kan inte stoppa in mer velour i garderoben. Men…men….men den är ju så fin..?

Nu ska tant Lingon sova…och jo…

de 322 stegen är härifrån till närmsta byrestaurant! Perfekt när man är utarbetad och inte orkar lyfta ett finger, men fortfarande kan röra benen. 🙂

kram och gonatt.

No Comments

 • Hilde
  27 januari, 2011 at 21:39

  Fina bilder på kyrkan och visst måste det bara bli ljusare snart. Sov gott!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   28 januari, 2011 at 09:49

   Mer vår åt folket. Absolut. Nu.
   🙂
   Kram

   Reply
 • Odd Oldies
  27 januari, 2011 at 22:18

  Velour, mmmm göttematerial. Har inte alls mycket av velouren, men har på senaste tid blivit sjukt intresserad av att införskaffa mer…
  Önskar att jag kunde och hade tålamod till att virka. Jag tänker att det hade varit häftigt att kunna. Har provat, men då typ krampade händerna och hela virket blev stelt som sa*an och blött av handsvett. Undra vad jag gjorde för fel 😀

  Kram K

  Reply
  • Lingon
   28 januari, 2011 at 09:50

   Velour är vanebildande bestämt 🙂
   Känner igen mig med virksvett, haha! Ibland blir det så, man kämpar på och svetten lackar. Du gjorde nog inget fel alls 🙂
   kram

   Reply
 • Linda G
  27 januari, 2011 at 22:21

  Vilken häftig bild på domkyrkan! Som en blandning av svart-vitt och färgbild! Kram

  Reply
 • Anne
  27 januari, 2011 at 22:23

  Jag är inte alls kyrklig av mig men måste erkänna att domkyrkan verkligen ser mäktig ut!
  Sov gott och kram!

  Reply
 • Annelie
  27 januari, 2011 at 22:33

  Fina bilder på domkyrkan! Kommenterade just idag att det var längesedan man såg skuggan. Idag syntes hela ö-bron som skugga i sundet, otroligt vackert! Mer sådant önskas..
  Susseligott,
  Kram

  Reply
  • Lingon
   28 januari, 2011 at 09:52

   Hej Annelie, ja ö-bron i skugga måste vara jättevackert. Jag bara älskar varje soldag nu, vänder ansiktet upp emot ljuset och njuter.
   Så skönt det ska bli med vår nu..tänker nu automatiskt på din gröna ka-ching. The vårplagg!
   kram

   Reply
 • annika
  28 januari, 2011 at 10:53

  Åh, min stad, blir varm i hjärtat! Då bor du kanske i närheten kan man tänka.
  Hur som helst så blir jag impad av din fina ruta. Försökte själv i går men det blev inget bra. Tror jag har för liten virknål dessutom.
  Kram så länge.

  Reply
  • Lingon
   28 januari, 2011 at 19:38

   Hej Annika! Man blir glad av att se sin egen stad eller hur? Jag bor lite norr om men jobbar oftast i Malmö eller i enstaka fall Lund. Gillar så att stanna till i den senare och fika, gå på stan och mysa. Jag stretar lite med virkmönstret fortfarande och färgerna..man får prova sig fram. Om jag hinner ska jag lägga en bättre beskrivning här i bloggen, men bäst att inte lova förmycket. Lycka till och ha en fin fin helg!

   Reply

Leave a Reply