Menu
Lingon om.....

…för bättre en snygging på kroppen än 10 i garderoben!

Jag snor det rakt av från Josanne, så mitt i prick som det var!

Men först dagens dråpliga bild. Så här ser det ut i det lingonska hemmet en söndagmorgon efter frukost. Vi båda antagligen rastlösa och slet fram varsin mac att ha på köksbordet. Röjer om lite bland koppar och fat. Helt oplanerat hamnar dom så här lite fint uppställda, diagonalt med en anings symmetri med i spelet. Det ser ju arrangerat ut, men är det inte 🙂 Känner mig lite patetisk när jag ser bilden, men också en anings bekräftande, ja jag är en datornörd. Varför tro nåt annat ?

Garderobsröjningen då? Jo, jag ska ta mig samman i dag och prova och fotografera och ha roligt. Är planen…och förhoppningsvis kunna välja ut vad som stannar eller ej. Men när jag väl börjar prova så liksom vet jag att det kommer ny idéer på varför ett visst plagg ska stanna, det var ju inte så dumt som jag trodde. Så hänger jag tillbaka och det blir oanvänt ett halvår till. Nehej..den fällan ska jag försiktigt trippa förbi…

 • Svepskäl numero två…(ettan är den där ovan)..är att jag har inte riktigt tid till att administrera försäljning av så många plagg på en gång……….
 • Svepskäl nummer tre……rean rasar för fullt….det är kanske inte så intressant att kika in i min garderob för köpare?
 • Svepskäl nummer fyra….springsläppet kommer om en vecka…..otaktiskt att tömma garderoben nu…….
 • Svepskäl nummer fem….ska resa bort ett par dagar och kan inte ordna med tvätt…paketering..
 • Svepskäl nummer sex….tänk om jag ångrar mig…..
 • Svepskäl nummer sju…..tänk om…..

Gnnn! Hur gör ni?

Jag antar att det vore betydligt smartare att kontinuerligt rensa och och sälja, men jag har tendenser att samla på mig och bli lite kär i plagg, även sådana som inte används så flitigt. Men jag måste börja någonstans….och nu..nu är det dags..

Vi hörs lite senare så får vi se hur det gått! Säger så för att lägga lite press på mig.

Ha en superskön Söndag!!

Kramar!!

15 Comments

 • Peggy
  9 januari, 2011 at 10:14

  Märker jag att ett plagg blir hängande så säljer jag det….bättre med stålar till ett nytt än ett som inte används….det är min filosofi 🙂 visst händer det att jag ångrar mig men hetsar inte upp mig för det 😉
  Kram!

  Reply
  • Lingon
   9 januari, 2011 at 13:07

   Du verkar kommit in på rätt spår, jag gissar mest på att man behöver träning på att rensa och byta, så går det lättare. Duktig du är!!
   kram!

   Reply
 • Mimmi
  9 januari, 2011 at 10:45

  Rensa i garderoben, sälja, fy tusan… jag blev ju sjuk sist det gjordes. Världens influensa och jag tror det var rensningen som var den utlösande faktorn. /K

  Reply
  • Lingon
   9 januari, 2011 at 13:08

   Du kanske gjorde garderobsbacillen upprörd så den flög på dig? Vi får väl se vad jag råkar på…kliar lite i näsan..:-) Hoppas du är frisk nu..
   Kram!

   Reply
 • Forbid Me Not
  9 januari, 2011 at 10:47

  Ja, jag har då inga råd…för jag är lika hopplös själv! Just nu behöver jag också minska mitt omfång och då passar en del mollysar i garderoben bättre. Har en del som inte blir använda så mycket nu då de är lite lite för trånga. Men jag vill inte sälja dessa! Så då blir det träning….

  Men jag har en del annat som jag bara borde sälja! Om jag kom förbi alla mina svepskäl (som är rätt så lika dina…). Kommer du på hur man gör så…

  Och Peggy har ju rätt: bättre att sälja ett plagg som blir hängande! Egentligen! Men jag har också en förmåga att komma på att varför använder jag inte det här: det är ju jättesnyggt. Och så börjar jag använda det…. Så hur ska man veta….Eller jag vet ju, egentligen…

  Kram!

  Reply
  • Lingon
   9 januari, 2011 at 13:10

   Då är vi lika!! Jag har en del optimistköp som passar om ca 5 kgs viktnedgång. Tror jag, ehrm…så vissa av dom vill jag ju spara såklart. Fast tänk om jag aldrig kommer dit?

   Nåja..det enda som är säkert och sant är ju att det är kul att köpa nya, eller hur?

   Kraam!

   Reply
 • Ingrid
  9 januari, 2011 at 11:07

  Jag är lila hopplös, använder varenda ett av de svepskälen och vissa stämmer ju så då får man vatten på sin kvarn. Jag ska också sälja lite när jag kommer från Mallorca, men så var det ju det där med svepskälen…tänk om du vet!!

  ~Ingrid

  Reply
  • Lingon
   9 januari, 2011 at 13:12

   Tycker du är söt! Tänk man kanske ser lite lila och hopplös ut när man står där i garderoben och fixar, och suckar..men då får vi tänka på framtiden i stället och nya mollysar. Jag har sett att du är i Mallorca, hoppas att allt ordnar sig.
   Kram!!!

   Reply
 • Ingrid
  9 januari, 2011 at 11:08

  Lika hopplös ska det ju stå…

  ~Ingrid igen

  Reply
 • Christina
  9 januari, 2011 at 11:40

  Jag borde egentligen ränsa lite jag med. Jag köper och köper och det är knökfullt i garderoben. Tre mollysar har jag sålt och det känns ju bra 😉
  Kramis

  Reply
  • Lingon
   9 januari, 2011 at 13:13

   Visst känns det bra!! Undrar var den universella samlarknölen sitter på mitt huvud?
   Grattis till din fina Euphorbia,
   Kram!

   Reply
 • Nena
  9 januari, 2011 at 12:56

  Först – vilken underbar bild! Och sonen kom skrattandes in i vårt sovrum häromdan där maken, jag och dottern trängt ihop sig med varsin dator…..
  Sen, kommer du på några knep får du gärna dela med mig. Jag är hopplöst dålig på detta och har dessutom en samlares hela beteende som en mur framför mig!!!!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   9 januari, 2011 at 13:16

   Haha, ni också?! Man trivs bäst tillsammans i flock, även om alla tittar på varsin skärm 🙂
   Moderna människan..
   Jag tar dina ord, en samlares hela beteende som en mur framför mig. Om jag kommer på några tips så delar jag gärna med mig..
   Nu när vi har flyttat nyligen så är jag lite hård i rensarnyporna, jag blundar och lägger saker i ut-högen. Sen efter någon vecka försöker jag känna efter om jag ångrat mig, men det har inte skett hittills..

   Kram och ha en fin dag!

   Reply
 • Solid
  9 januari, 2011 at 15:21

  hej!

  Vad jag känner igen mig, har så svårt för att sälja kläder, har aldrig gjort det tidigare men snällingen Josanne ser till att jag kommer igång lite. Nästa steg är Tradera… vilka livshinder man har och rätt tid att sälja är det nog egentligen aldrig. Eller är det så att jag är en bättre köpare än säljare. Så är det naturligtvis.
  Kram och lycka till med rensandet från Eva

  Reply
  • Lingon
   9 januari, 2011 at 15:24

   Jaa, jag är nog en bättre köpare än säljare också. I alla fall när det gäller kläder..
   Jag såg din försäljning hos Josanne, så bra att du kunde ordna det så.
   Kramar och ha det så fint Eva!
   L

   Reply

Leave a Reply