Menu
Odd Molly

Molllyårskrönika 2010

Hej på dagen innan nyårsafton, här följer min årskrönika. Mollykrönikan 2010 efter Binas mall som du hittar här om du också är sugen på att prova skriva krönika.
Genom att följa mallen så slipper jag helt enkelt att skriva om mitt eget liv, haha!
Ja skämt åsido.
Det här är säkert mer intressant. ♥ (¯`°•.¸ ♥ Lingonberrie ♥ ¸.•°´¯) ♥
1. Gjorde du något med bloggen i år som du aldrig gjort förut?
Mmm. Svårt att säga. Jag började med bloggen i juli så jag kan förklara lite vad jag tänkte då. Från början hade jag inte tänkt mollyblogga så mycket utan skriva mer om andra saker men Odd Molly smög sig mer in i varje inlägg. Hade tänkt att vara mer anonym från början och inte visa ansiktet så jag skulle kunna skriva om nästan vad som helst men ändrade mig sen på vägen.
Jag har bloggat mycket förut, mer kommersiellt åt företag och då vill man nätverka mera, ha flera kanaler kopplade till bloggen (facebook, twitter, youtube mm) och annonser. Det är helt ointressant för mig här. Bloggen är liksom min, mitt utrymme och här kommer inga annonser in. Jag har inga planer på att tjäna pengar via min blogg eller nå så många som möjligt. De som hittar hit är hjärtligt välkomna och otroligt uppskattade, men jag kommer inte fiska läsare hit som jag gjort till mina ”jobbebloggar”.
Kanske en lång utläggning, men det är väl vad som är annorlunda för mig i denna bloggen. Den är min, ganska oambitiös, får vara som den blir, som jag känner just för dagen.

Jag började nätverka, alltså kommentera i andras bloggar lite mer inför att vi träffades i Malmö i september i år, tänkte att det skulle vara trevligt att presentera sig lite i förväg innan vi sågs några stycken. Trots allt har jag följt många andra bloggar länge och det blir lite snedbalans när man möts som läsare och bloggare. Läsaren vet ju så mycket mer om en person än den som författar inläggen.
Det var ju någon träff här i skåne under våren och en under sommaren, men då kunde jag inte komma så att vara med på Mollyträffen i september var något som jag såg fram emot. Och som blev väldigt trevligt!!
Mitt yrke är väldigt mansdominerat och jag träffar inte så mycket kvinnor i jobbet, och inte heller under den tiden jag utbildade mig. Att då hålla till här i Mollybloggvärlden och få ta del av ett positivt kvinnligt nätverk betyder otroligt mycket för mig. För var man än tar sig fram i livet så träffar man vänner, kontakter som ger ett avtryck. ♥
Det är lite därför jag bloggar tror jag, jag vill träffa nya människor, bli inspirerad av andras tankar om Mollysar, mat, inredning, livet, barn och allt vad det nu kan vara.
Jag tycker att kommentarsfälten i bloggarna är halva grejen i bland. Där kan man mötas och spinna vidare på trådarna, väva något kul om man vill. Kanske en stor rutig matta av skojigheter om man har tid.
En del av det som jag gillar är att visa foton, gärna på den osminkade vardagen som kan vara väldigt vacker ändå. Jag tror jag ska göra en fotoårskrönika också. Kanske..
♥ För livet är vackert. ♥
2. Höll du dina Mollynyårslöften?
Nej. Det gjorde jag inte. Jag har handlat för många. Och inte fattat vad jag gillar för stil egentligen..
3. Vilka länder besökte du och vilka Mollysar använde du mest?
I år har jag inte rest utomlands, mer än ett par glada turer till Köpenhamn. Då hade jag fina dish blouse på mig sista gången. Räknas Stockholm som utomlands? 🙂 i så fall en Fields of Lace!!
4. Vilket datum från Molltyåret 2010 kommer du alltid att minnas?
Vet inte. På den privata fronten kan jag nog komma på något datum.
5. Största Mollymisstaget?
Ehrm, måste jag? Lux wool pointelle leggings. Jag har tre par och alla har gått sönder efter ca tre dagars användning. Otroligt kasst och totalt bortkastade pengar. Det har absolut inget att göra med designen på insidan av mina lår eller topptemperaturen i samma område. Hrumpf!
6. Bästa fyndet?

En great day tunic på tradera!
7. Vilket Mollyplagg spenderade du mest pengar på?

Min fina ullkappa från vinterns rea. Kommer aldrig att göra något liknande igen. Men nu har jag den!
8. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag har träffat och umgåtts lite regelbundet med vissa bloggerskor under hösten. Det har gjort mig jätteglad. ♥♥♥
9. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om Mollyåret 2010?
httpv://www.youtube.com/watch?v=tvmI_FkGW2k
Den där konstiga musiken till vårmodevisningen. Lite new ageig och sövande. Och att jag satt uppe så länge på kvällen för att se den. Så dumt när man kunde lika gärna gjort det dan efter. Fast det var lite kul. Jag sitter ju ibland och bevakar när apple släpper nya produkter. Man är me.
10. I vilka plagg tillbringade du julen?
Ka-ching plain dress i dark pink. Mulholland alpaca coat i vintage chalk.
11. Fick du någon Mollyjulklapp i år?
Ja, en tvål. Från mig till mig i julklapp 🙂
12. Största Mollyupptäckten, som du inte trott om dig själv?
Nä, vet faktiskt inte. Det skulle vara om jag började att trivas i LK. Men det gör jag inte….än..sorry.
13. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Splittrad. Jeans och blus med kofta. Eller klänning. Sällan kjol.
14. Vilken kändis såg du med Odd Molly på sig?
En författare som hade en smock dress i royal på sig på en bokträff.
15. De bästa nya människorna du träffade?
Det vill jag inte lista. Det skulle vara fel tycker jag. Sen ärligt talat vet jag inte. Vaddå bästa? Alla är ju så olika. Om vi håller oss till mollyvärlden så blir jag otroligt glad när en ny kommentarsbekantskap dyker upp i bloggen, och vi möts där. Eller att träffa någon i verkligheten som faktiskt motsvarar vad man trodde på ett ungefär. Eller när man blir totalt överraskad!! ♥
16. Skall du fira nyår i en Molly, vilken?

Japp. Men det är inte helt bestämt än. Förra året blev det mycket volanger i undress C. Jag älskar den lilla knäppa bakelseklänningen. Helt underbar!
17. Tror du 2011 kommer bli bättre Mollyår för din smak än 2010?
Kanske. Vi får se när kläderna kommer på. Kollektionen ser ljuvlig ut, men hur själva stilen passar mig vet man inte förrän i real life mode. Men jag gillar den mer än 2010:s vår definitivt.
Jaha, det var det det!!
Pust..det var nästan lite jobbigt, men kul. Hoppas det är fler som skriver lite krönika. Man kan ju hålla det kortare än min variant. 🙂
Nästa inlägg blir mycket kortare, jag lovar!
Kramar! ♥ (¯`°•.¸ ♥ Lingonberrie ♥ ¸.•°´¯) ♥

No Comments

 • Bina
  30 december, 2010 at 10:25

  Superkul att läsa!
  HAHA – ja jag säger ju att det är en omgjord fjortislista.. vaddå välja BÄSTA människorna .. det kan man nog bara göra som väldigt ung?

  Reply
  • Lingon
   30 december, 2010 at 15:20

   Jag gillade din fjortislista. Man kan ju svara lite som man vill!
   Kram!!!!

   Reply
 • Helen
  30 december, 2010 at 12:22

  Kul att läsa din årskrönika!
  Måste också säga att jag inte hade en aning om att det fanns så många vackra verandor på din hemort. Nuvarande hus har ingen men jag bodde i ett sånt med förra sambon -93.
  Ett alldeles utmärkt extrakylskåp vid denna årstid =)
  Ha en bra fortsättning å dagen!

  Reply
  • Lingon
   30 december, 2010 at 15:21

   Man kan aldrig få nog att titta på verandor! Hoppas på att få bo i ett hus med sån en gång i livet.
   Kramar och ha det bra du med!

   Reply
 • Runa
  30 december, 2010 at 12:46

  Tack för din årskrönika, den var kul! SÅ den kappan var en Molly-kappa (det hade jag ju kunnat
  räkna ut i o f sig!) superduperfin. Hoppas du får en jättehärlig nyårshelg och sen ett underbart 2011 – det tänker jag ha!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   30 december, 2010 at 15:22

   Du också Runa! Önskar dig en super nyårsafton och ett kanon 2011!!
   Kramar!!!

   Reply
 • Annelie
  30 december, 2010 at 18:15

  Aha..så det är fina Bina som gjort mallen! Vilken rolig idé..antar du är först ut. Ligger efter ordentligt här i blogglandia.. Ni hade visst en liten träff i Skåneland häromdagen, det måste jag också kika på lite senare.
  Ha en skön kväll!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   30 december, 2010 at 19:09

   Du med, ha det jättefint i kväll! Här ska det bli käk strax och lite mys med maken.
   Kramar och Gott Nytt År! om vi inte hörs i morgon så ha det superbra!!!!!

   Reply
 • Nena
  30 december, 2010 at 23:20

  Oj, den här missade jag förut! Har också skrivit en sån här men eftersom jag är blogglös ligger den på Binas forum istället. Kul att läsa din!!!
  (ja, jag är den Nena som dyker upp ibland hos Bina och Katinka…)
  Kram

  Reply
 • Lena
  30 december, 2010 at 23:52

  Hej, läser din blogg varje dag, du förgyller min dag. I somras var det första gången jag var i Skåne, makalöst trevligt folk dit jag gärna återvänder. Skulle du ha vägarna förbi Östersund (jag vet att vi har en parasit i dricksvattnet och måste koka allt, men inte hur länge som helst, eller?????) Nu kanske jag är för gammal för dig ,för att du skulle vilja träffas,ok,, fyllde 49 i förrgår, har Josanne som förebild , utan tatueringar , men vem kan leva upp till det. PS. Josanne, Kram tilll dig. Kram, Lena från Östersund

  Reply
  • Lingon
   31 december, 2010 at 10:18

   Hej Lena! Tack för din fina kommentar!! Du vet ålder har väl ingen betydelse när man är en go tjej? Inte för mig i allafall 🙂 Jag är inte förbi Östersund så ofta, men var en gång tillsammans med en jemte så jag har varit där ett par gånger, hoho. Vi kanske kan ses på en mollyträff någon gång, vem vet. Annars ses vi här i kommentarsfältet!
   Ha ett fin nyårs afton och ett Gott Nytt År!
   Kramar från Lingonet

   Reply

Leave a Reply