Menu
i Köket / Lingon om.....

Men vad ska jag bjuuuda på?? Vad ska jag ha påååå mig?


Japp! All reaspaning är förbytt mot hysteriskt receptsurfande. Jag vill så gärna hitta ett recept på en ostcréme som vi lagade för hundra år sen från ett tidningsurklipp. Öh, det kanske blev ett syftningsfel där då, alltså inte tillagade tidningsurklipp utan ostcréme!! Som förrätt på en bit rostebröd och där tänkte jag lägga på lite laxrester, hoho så fiffig jag är 🙂
Till huvudrätt är jag upplagd för kyckling, skulle helst vilja helsteka men vi är fem och en kyckling räcker väl inte helt och hållet så jag gör filé i stället. Till det min egenkomponerade kycklingsås som jag bara äääälskar och påminner en del om vår mammas. Ja, min bror kommer ju på besök i dag med sin familj. Till denna fantasmurfiska kyckling blir det vinbärsgéle eller något plommonaktigt och sedan blir det ingen särskild efterrätt, utan jag bjuder på lite rocky road och möjligtvis en gräddeochsylt fylld mandelmussla om någon skulle vara sugen. Jag har inte orkat få i mig en hittills så nu på annandagen är det dags!
Märks att jag har såsat i pyjamas länge om dagarna nu, det känns ju förfärligt att behöva klä på sig före klockan elva 🙂
Egentligen är jag inte så nöjd med dagens meny, men det har faktiskt stått helt stilla i skallen de sista dagarna. I vanliga fall brukar jag gå och småtänka på vad man ska bjuda på ett par dagar i förväg…men det gör inget..det blir så bra ändå…alla saker är ju übergoda, kanske inte passar så bra i hop men vad gör det om magen blir mätt av en symfoni av gottgott?
Nu ska jag rusa till mataffären och göra en raid. Vi hörs lite senare så får vi se om jag håller mig till menyn eller inte?
Ha en bra dag och ta det lugnt. Särskilt lugnt på vägarna.
Kramar!!

No Comments

 • chatarina
  26 december, 2010 at 10:33

  Hej! En liten fråga 🙂 Hur är Alchemistry dress i storleken?
  Kram

  Reply
  • Lingon
   26 december, 2010 at 10:42

   Jag hoppar in på din blogg och svarar så ser du kanske snabbare.
   Kramar!

   Reply
 • Annelie
  26 december, 2010 at 12:38

  Det blir säkert bra vad du nu bestämmer för något!! Ibland har man inte den där lusten o inpirationen att hitta eller komma på..känner väl igen det!
  Idag har vi äntligen sol med bara lite blåst, -8. Rena drömvädret efter 4-5 dagar med ihållande snöande på tvären. Snön ligger verkligen packad i drivor på vägarna. Gubbarna har nog o göra ett tag nu..
  Ha en bra dag i köket o lycka till!
  Kram

  Reply
  • Lingon
   26 december, 2010 at 20:08

   Skönt att ni fått uppehåll i snöandet. Idag tror jag inte vi har fått nån alls..jag hade nästan vant mig vid att skotta varje gång man stack näsan utanför dörren. Fast vi har bara 3-4 meter att skotta så det är nästan bara roligt 🙂
   Det gick bra i köket i dag efter ett par utryckningar till konsum 🙂
   kramar och ha en trevlig kväll!!

   Reply
 • tina
  26 december, 2010 at 13:59

  Maten kommer säkert bli toppen!
  Ha en fin dag.
  kram

  Reply
  • Lingon
   26 december, 2010 at 20:08

   Tack Tina,
   Hoppas att din dag vart fin också!
   Kram

   Reply
 • Adela
  26 december, 2010 at 14:44

  Tror säkert du hittar något mumsigt att bjuda på=) Härliga inlägg du gör, man blir glad=)
  Ha en fortsatt underbar jul!
  Julkramar
  Adela

  Reply
  • Lingon
   26 december, 2010 at 20:09

   Tack Adela!!
   Ha det fortsatt gott du med!
   Kraaamar

   Reply

Leave a Reply