Menu
Lingon om..... / Odd Molly

Fotodåren är tillbaka

Bredbandets återkomst! gör att det blir mycket roligare med kameratrollandet! Å vad jag har saknat det…det här fotograferade jag i går kväll.

En svart 327:a med rosa broderier. Min första:-)

Inspirerad av fototidningen så riggar jag upp kameran med mitt söta lilla porträttobjektiv..i den här tidningen står tydligen allt jag behöver veta om porträtt.

..även ett litet halvt glas vin hjälpte till. Objektivet, vad det nu heter, har kort skärpdjup. Det fattade jag inte alls vad det betydde, tog ca 1000 gånger att få det ordet gå in i skallen på mig. Kort skärpdjup. Ja, det är inte svårare än det låter. Skärpan är kort, precis och bara nästan på ett ställe. Som här är skärpan på vinglaset, och resten omkring är suddigt och lite mjukt. Sådär som man vill att porträtt ska vara. Knivskarpa detaljer men inramat mjukt och varmt.

Men sen går det inte riktigt som jag vill, här hamnar skärpan på vänstra axeln…(och jag orkar inte läsa manualen till kameran:) Synd för denna kunde blivit fin. Jag får träna lite mer i kväll med kameran..
Tack för alla snälla fina kommentarer i det förra inlägget. Det värmer gott, så gott, så gott. Ni är bäst!!
Och det måste sägas att jag kört ett träningspass i morse före jobbet! NU ska jag ta hand om mig själv lite bättre, nu när man bor på ett ställe och inte två. Äntligen. Man vill ju inte växa fast i tevesoffan liksom:-)
Kramar och må så bra!

No Comments

 • Jeanette
  6 december, 2010 at 12:06

  Åh ja, jag önskar jag hade mer tid till att leka och lära mig våran kamera. Nu har vi haft den i 3 år tror jag så det är väl hög tid eller så får jag en ursäkt att köpa en ny och lära mig den istället. 😉 Hahahaha….
  Härligt när man har bredband igen.
  Kram

  Reply

Leave a Reply